Zadrugarstvo – garant uspeha

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #513305
  Milosavljević Zoran
  Učesnik

   Zemljoradnička zadruga “Zubin Potok”je jedina zadruga na K i M.koja je uspela da se održi ovih teških godina a poslednjih uspela da se opremi za prihvat i čuvanje poljoprivrednih proizvoda.Zadruga poseduje: hladenjaču kapaciteta 1000t u jednom turnusu,sušaru,hladnjaču za transport poljoiprivrednih proizvoda.Zemljoradnička zadruga može da pruži dobre usluge kako u lagerovanju tako i u otkupu primarne proizvodnje celog Kosmeta.

   Klanica i prerada mesa “RAŠA-KOM”u Lešku poslednjih godina vrši otkup svinja i krupne stoke čime udovoljava poljoprivrednicima ovoga kraja pa i šire.

   Mlin je lociran u Sočanici i za ono žita što se proizvede meljava ide dobro a može i deset puta više.
   Pre par dana u Leposaviću je počela sa radom i MLEKARA.
   Kada se pogleda napred navedeno videćemo da ima sve za jedan reon,ali nije tako! Šta nedostaje?
   Nedostaju Zemljoradničke zadruge koje će biti nosioci primarne poljoprivredne prpizvodnje i sigurni snabdevači sirovine (robe)za gorenavedena kapacitete.Novoformirane zadruge nalik na one u Evropi koje nisu nikada u gubitku i koje sada dobro posluju.Mi novim zakonom o zadrugama moramo stvoriti zadruge svugde tamo gde je moguće(svako selo) zadruge novog modela koje će biti uzajamno povezane sa glavnom zem.zadrugom ,zatim sa klanicom, dotičnom mlekarom i mlinom. Tako povezani lakše ćemo doći do donacija, kredita, do šireg tržišta.

   Milosavljević Zoran

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.