- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 2 nedelje, 6 dana ranije by Krajnović Dragoljub.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
-
AutorČlanci
-
21.11.2024 u 14:06 #596249Krajnović DragoljubUčesnik
Prateći proizvodi mlinske industrije
U milnskoj industriji u toku pripreme i mlevenja zrna žita ili leguminoze za dobijanje brašna prekrupe, griza i drugih proizvoda za ishranu ljudi,ostju sporedni proizvodi koji se koriste u ishrani životinja.Pre mlevenja zrna se očiste od stranih primesa i nepotebnih delova zrna, kao što su pleva, slomljena i nedozrela zrna žita,seme korova,čestice zemlje,prašina, omotač i klica. U tim postupcima dobijaju se sporedni proizvodi:
- mekinje(pšenične,ražane,kukuruzne,pirinčane i obezmašćene pirinčane)
- stočna (krmna) brašna(pšenično, ražano, kukuruzno)
- klice žita (kukuruzne, pšenične)
Ovi proizvodi ne smeju da sadržeplesni, gari, korovskog semena i peska i više od 0,25%
Dragoljub Krajnović
-
AutorČlanci
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
- Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.