Proizvodnje arpadžika crnog luka

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #627624
    Vidanović Srđan
    Učesnik

      За производњу арпаџика треба одабрати плодну, незакоровљену парцелу на којој дуго година није гајен црни лук. Припрема почиње јесењим орањем и ђубрење земљишта комплексним NPK ђубривима у којима је однос појединих елемената 1:1:1, 1:2:2 или 1:2:3, што све зависи од плодности парцеле на основу агрохемиске анализе.Земљиште се остави да презими . На пролеће се приступа припреми земљишта за сетву, чим то услови дозволе, а то је најчешће почетком марта . Иначе из ђубрива треба унети око 70kg азота, 100kg фосфора и 130kg калијума по хектару. Сетва се обавља специјалним сејалицама за ситно семе у редове на око 10cm, а у реду густо. На малим површинама у баштенским условима сетва се обавља ручно. Оваквом густом сетвом, потроши се око 80-120 kg семена по хектару.

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.