Održana edukacija savetodavaca Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi Srbije na temu „Digitalna komunikacija“

U skladu sa „Godišnjim planom usavršavanja poljoprivrednih savetodavaca i poljoprivrednih proizvođača“ za 2021. godinu, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Institut za primenu nauke u poljoprivredi organizovali su edukaciju za Modul 14: Digitalna komunikacija.

U skladu sa merama sprečavanja širenja virusa COVID-19, edukacija je održana 14. marta 2021, godine, kroz učenje na daljinu, odnosno on lajn, direktnim emitovanjem na YouTube kanalu. Učesnici edukacije bili su svi savetodavci iz 22 Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije.

Imajući u vidu da digitalna komunikacija čini osnovu saveremenog načina komunikacije, da umnogome olakšava pristup informacijama, omogućava brzu razmenu informacija i učenje, cilj edukacije je bio unapređenje nivoa znanja savetodavaca u ovom segmentu. Unapređenje znanja iz oblasti digitalne komunikacije omogućiće savetodavcima davanje adekvatnih smernica poljoprivrednim proizvođačima u pravcu pravilnog korišćenja digitalnih alata različitih vrsta.

Na edukaciji su obrađene teme koje su se odnosile na osnove korišćenja interneta, društvene mreže; formate datoteka, komunikacione platforme i aplikacije, platforme za učenje i  portale e-uprave i e-uprave vezane za poljoprivredu.

Predavač na edukaciji bio je Bojan Bojović, konsultant SRFP.

Materijal sa edukacije