- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 6 godine, 2 meseci ranije by Gačić Marina.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
-
AutorČlanci
-
06.09.2018 u 17:35 #514565Gačić MarinaUčesnik
Pravovremeno hlađenje tek pomuženog mleka je jedan od najvažnijih postupaka radi očuvanja njegovog kvaliteta i higjenske ispravnosti. Mleko se hladi sa ciljem sprečavanja i usporavanja aktivnosti svih mikroorganizama koji se nalaze u mleku. Na terenu se najčešće susrećemo sa nepravovremenim i nedovoljnim hlađenjem mleka, kao i sa mešanjem toplog i hladnog mleka. Veoma je važno mleko posle muže ohladiti na 4 °C u roku od najduže dva sata. Brzina hlađenja mleka treba da omogući da se što pre postigne temperatura mleka od 10°C , a zatim i 4°C ako se mleko čuva duže od 48h. Adekvatna temperature mora da se održava tokom celog perioda čuvanja mleka uz obavezno mešanje.
savetodavac Marina Gačić -
AutorČlanci
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
- Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.