Vinogradarski registar – Teodor Prvulovic

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #512599
  Prvulović Teodor
  Učesnik

   Vinogradarski registar treba da omogući da se utvrde površine u Srbiji pod vinovom lozom (sa svim svojim karakteristikama i specifičnostima) i proizvodni potencijal. To je zakonska obaveza svakog proizvođača grožđa koji ima površinu od 0,1 ha ili više, ali i za manje površine ako se grožđe stavlja u promet. Ako je prijavio manje od 0,1 ha i ne stavlja grožđe u promet, obavezan je da se prijavi u inspekciju i da da izjavu o veličini parcele. Upis u registar vrši se na osnovu zahteva koji podnosi pravno lice, preduzetnik, odnosno fizičko lice nekoj od najbližih kancelarijastručne organizacije za vođenje Vinogradarskog registra. Svakom proizvođaču grožđa prilikom upisa u Vinogradarski registar dodeljuje se registarski broj i izdaje izvod iz registra sa brojem vinogradarske parcele i grafički prikaz tih parcela.

   Takođe obaveza svih upisanih u registar je da do 15-og Novembra tekuće godine prijave količine ubranog grožđa, kao i destinaciju prodaje ili prerade.
   Izmenama pravilnika, od 07.02.2014. radi upisa nije potrebno priložiti i podatke iz katastra nepokretnosti, čime je procedura znatno olakšana vinogradarima a i sami proizvođači nemaju troškove.

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.