ŠTA JE IPARD III ?

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 2 meseci ranije by Stefanović Vladica.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #579431
  Stefanović Vladica
  Učesnik

   IPARD III je program namenjen zemljama kandidatima za članstvo u EU, sa ciljem pripreme za implementaciju i upravljanje Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU. Ovaj program se primenjuje od 1. januara 2021. godine, a Evropska komisija je utvrdila budžet u iznosu od 288.000.000 evra za ovaj Program za period 2021-2027.

    

   U okviru IPARD III programa, Republika Srbija se odlučila da sprovede sedam mera. U odnosu na IPARD II program, na raspolaganju korisnicima će biti i sledeće mere: Mera 4 – Agroekologija – klima i organska poljoprivreda; Mera 5 – Implementacija lokalnih strategija ruralnog razvoja – LEADER pristup; Mera 6 – Investicije u ruralnu javnu infrastrukturu.

    

   Investicije koje će biti podržane IPARD III programom odnose se na nabavku opreme i mašina i izgradnju i rekonstrukciju objekata, sa ciljem dostizanja evropskih standarda u oblasti higijene, bezbednosti hrane, dobrobiti životinja i zaštite životne sredine, osnaživanja poljoprivrednih proizvođača za plasman proizvoda na tržište EU, kao i pripreme za korišćenje evropskih fondova koji će domaćim poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima biti dostupni stupanjem u članstvo EU.

    

    

   Kako se prijaviti za IPARD III ?

   Da biste se prijavili za IPARD III program, potrebno je pratiti javne pozive koji se objavljuju.

    

   Postupak prijave obično uključuje pripremu i podnošenje dokumentacije, uključujući biznis plan i potrebne potvrde, izjave, uverenja.

   Dipl.ing.poljoprivrede Vladica Stefanović

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.