Prvi javni poziv iz IPARD 3 programa

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #579614
  Jović Snežana
  Učesnik

   Prvi javni poziv iz IPARD 3 programa trebalo bi da bude raspisan u januaru 2024.godine.U okviru IPARD 3 programa nastaviće se sa sprovođenjem mera namenjenih podršci razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje, prerađivačkih kapaciteta i ruralnog turizma, koje će biti proširene na nove sektore. Polovinom januara 2024. godine očekuju se i prvi javni poziv u okviru IPARD 3 ciklusa, najpre za Meru 1, gde postoji najveće interesovanje korisnika, a onda i za ostale mere.

   Prema ranijim najavama, najpre će biti raspisan poziv za nabavku novih traktora, a potom i poziv za izgradnju i opremanje objekata (farmi, hladnjača, skladišta…), podizanje voćnjaka, plastenika, nabavku mehanizacije.. Reč je o pozivima iz Mere 1 IPARD 3 programa, koja se odnosi na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

   Ministarstvo poljoprivrede će nastaviti da ulaže velike napore kako bi sredstva iz IPARD fonda dospela do krajnjih korisnika i kako bi se postigao cilj i svrha IPARD programa, a to je podrška poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, kao i stanovništvu ruralnih područja u Republici Srbiji, da postepeno povećavaju svoje kapacitete i potencijale, ali i modernizuju i unaprede svoju proizvodnju. ”U okviru IPARD 3 programa nastavljamo sa sprovođenjem mera namenjenih podršci razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje, prerađivačkih kapaciteta i ruralnog turizma, koje će biti proširene na nove sektore. Polovinom januara 2024. godine očekuju se i prvi javni poziv u okviru IPARD 3 ciklusa, najpre za Meru 1, a onda i za ostale mere.

   Izvor: IPARD na dlanu

   Savetodavac za zaštitu bilja Jović Snežana

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.