Prerada mleka u objektu male mlekare, Dragan Radosavljević

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #577618
    Radosavljević Dragan
    Učesnik
      • Prerada mleka u objektu male mlekare se odvija u zasebnom prostoru i treba da ispunjava sledeće uslove:
      • Objekat male mlekare mora biti upisan u registar odobrenih objekata za preradu mleka i mora mu biti dodeljen veterinarski kontrolni broj;
      • Maksimalna količina mleka koja se može preraditi u objektu male mlekare je ograničen na 5.000 l nedeljno;
      • Mala mlekara može da vrši otkup od drugih proizvođača;
      • Dozvoljeno je korišćenje iste prostorije za prijem sirovog mleka, proizvodnju i pakovanje proizvoda od mleka, uz vremensko razgraničenje, i uz obavezu čišćenja i dezinfekcije između pojedinih faza rada;
      • Dozvoljeno je korišćenje istog ulaza u prostoriju za unošenje sirovog mleka, iznošenje gotovih proizvoda i ulaz radnika;
      • Dozvoljeno je čuvanje proizvoda i neprerađenih sirovina u istom rashladnom prostoru, uz obavezu njihovog fizičkog razdvajanja;
      • U sklopu objekta male mlekare mora postojati jedna garderoba i jedan toalet;
      • Dozvoljeno je skladištenje ambalaže i drugih potrebnih materjala u neposrednoj blizini objekta mlekare;
      • Prodaja proizvoda proizvedenih u objektu male mlekare dozvoljena je na celoj teritoriji Republike Srbije;

      Mala mlekara mora biti registrovana kao pravno lice.

      Korišćen tekst:”Dodavanje vrednosti proizvodima od mleka putem prerade pakovanja i promocije proizvoda, autor: Prof.dr Predrag Puđa

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.