Poljoprivredna udruženja

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 1 mesec ranije by Stefan Pajović Pajović.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #571147
  Stefan Pajović Pajović
  Učesnik

   U odnosu na zadrugu udruženja su neprofitabilni oblik organizovanja  sa minimalno tri pojedinca. Udruženja se osnivaju u cilju ostvarivanja zajedničkog cilja i delovanja.
   Suština udruživanja je u zajedničkom interesu poljoprivrednika. Zajedniči interes je da se ostvari neki  specifičan cilj u poljoprivrednoj proizvodnji, radi ostvarivanja profita u individualnoj proizvodnji.Udruživanje je jedan od načina kako očuvati vrednost poljoprivrednog proizvoda.
   Način rada i funkcionisana udruženja zavisi  od  članova i njihovog odgovornog ponašanja.

   Odgovorno ponašanje članova : uplatu godišnje članarine,  redovno prisustvo na skupštini udruženja, ispunjavanje svih postavljenih  zadataka i aktivnosti udruženja.

   Dešava se da  članovi i popune pristupnicu, ali ne  ulate  godišnju članarinu, koja je neophodna da bi članovi mogli da izvršavaju poverene zadatke i sprovode predviđene aktivnosti.Takođe,potrebno je i redovno prisustvo skupštini udruženja zbog  informisanja, rešavanja problema, donošenja odluka i sl.
   Udruživanjem poljoprivrednici ništa ne gube, već dobijaju.
   Svako  udruženje  treba da ispred sebe postavi zajednički cilj i ličnu odgovornost svakog člana.

   Da bi poljoprivrednik bio prepoznatljiv na tržištu neohodno je da bude menadžer, a dobar menadžer će postati član udurženja koje će zastupati njegove interese.
   Master ing.polj. Stefan Pajović

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.