Osnovne razlike između organske i konvencionalne stočarske proizvodnje

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #524669
    Lazarević Verica
    Učesnik

      Правилном исхраном, смештајем и негом подстиче јачање имуног система те тако на правилан начин се врши узгој животиња. Исхрана животиња се базира на храни која је произведена на газдинству и то по принципу органске производње. У органској сточарској производњи морају да се испуњавају сви етолошки захтеви животиња, посебно са аспекта одржавања добробити животиња. Неопходно је и очувати животну средину тако што се отпад и нузпроизводи рециклирају или компостирају. Производња се редовно контолише, документује и сертификује. Пољопривредни произвођачи повезују органску производњу са производњом безбедне и квалитетне хране на еколошки одржив начин; Коришћење природних ресурса на одржив начин; очување природних ресурса за наредне генерације. Смањење свих облика загађења приликом произвоидње; Еколошки прихватљива производња хране; Уважавају се и поштују принципи добробити животиња.

    Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
    • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.