Ocene telesne kondici je muznih krava od 1 do 5

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #513402
  Krajnović Dragoljub
  Učesnik

   Ocena 1.Koren repa: Popsmatranjem se može primetiti udubljenje koje postoji oko korena rewpa.Ne može se opipati masno tkivo između kože i kostiju karlice.Koža je meka pod prstima.Slabine: Krajevi trnastih nastavaka su oštri na dodir a gornje površine se lako napipavaju.Lako se uočava duboko udubljenje na slabini.
   Ocena 2.Korean repa:Može se primetiti udubina koja je obložena masnim tkivom u predelu korena repa.Deo masnog tkiva ispod kože, može se osetiti površinskim opipavanjem.Karlica se takođe lako može opipati.Slabine: Krajevi trnastih nastavaka se napipavaju kao zaobljene forme..Gornje površine se mogu ustanoviti pipanjem uz primenu blagog pritiska.Kao i kod korena repa i ovde se primećuje jasno udubljenje na slabinama.
   Ocena 3.Koren repa: Nema vidljivog udubljenja oko korena repa.Prelaskom prstiju preko čitavog posmatranog područj korena repa lako se napipava masno tkivo.Koža izgleda glatka, ali se karlica lako pipa sa malim pritiskom.Slabine:Krajevi trnastih nastavaka se opipavaju uz izvesno pritiskanjepreko kože,ali postoji debeo sloj loja na vrhu. I u ovom slučaju je primetno manje udubljenje na slabini.
   Ocena 4.Koren repa:Prisutne su naslage masnog tkiva koje se i posmatranjem mogu uočiti.Opipavanjem lako se utvrđuju oblasti masnoće pod kožom. Karlica se može opipati samo uz jak pritisak na kožu.Slabine: Nije u ovom slučaju moguće napipati trnaste nastavke, čak ni uz jak pritisak. Za razliku od predhodnih slučajeva ,nije uočljivo udubljenje između kičme i kosti kukova.
   Ocena 5.Koren repa: Koren repa se ne nazire, utonuo je u naslage masnog tkiva koje ispunjavaju ovaj prostor. Takođe,nije moguće napipati karlicu ni uz intenzivne, snažne pritiske. Karakteristčno je da je koža istegnuta.Slabine: Izražene su veće naslage masnog tkiva preko trnastih nastavaka, pa se ne može nikako opipati slelet.

   Dragoljub Krajnović

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.