Obnova registracije u Registru poljoprivrednih gazdinstava -Siniša Nedeljkovic

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #515008
  Nedeljković Siniša
  Učesnik

   Obnova registracije poljoprivrednog gazdinstva u Registru za 2019.godinu vršiće se u periodu od 1. marta do 30. aprila.
   U obnovi registracije, Upravi se dostavljaju svi podaci koji su promenjeni u odnosu na stanje u Registru, a obavezno se dostavljaju podaci o:
   1) poljoprivrednim kulturama na zemljištu koje se odnose na tekuću godinu;
   2) vrsti životinja i broju gazdinstva (HID) na kojima se životinje drže ili uzgajaju;
   3) promeni zemljišnog poseda i osnova korišćenja zemljišta (katastarska veličina i katastarska kultura, vlasništvo, zakup i sl.).
   Pri obnovi registracije poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili nepoljoprivrednim aktivnostima ne dostavlja podatke, osim u slučaju kada se to lice istovremeno bavi i poljoprivrednom proizvodnjom.
   Ako posle isteka roka za obnovu registracije od 01.03.2019. do 30.04.2019.godine dođe do promene poljoprivredne kulture na zemljištu, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva dužan je da izvrši ispravku ovih podataka do 31. maja tekuće godine.
   Ako nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno ovlašćeno lice u poljoprivrednom gazdinstvu posle isteka roka za obnovu registracije, ali ne kasnije od 30. septembra za tekuću godinu, dostavi ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, to zemljište će se upisati u Registar.
   Siniša Nedeljković dipl.ing.

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.