Novi Pravilnik za tov, nova pravila – Mirjana Milošević

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #515014
  Milošević Mirjana
  Učesnik

   Нови Правилник о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за тов јунади, свиња, јагњади и јаради ( „Службени гласник РС“ број 104/2018 од 28.12.2018 године) ступио је на снагу 29.децембра 2018.године.

   Право на подстицаје у сточарству за тов јунади, свиња, јагњади и јаради имају: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, предузетник и правно лице, на основу Захтева за подстицаје, који подносе Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, Булевар краља Александра 84, 11050 Београд, поштом препоручено са повратницом или директно на писарници у Немањиној 22-26 у Београду.
   Захтев за подстицаје подноси се од 01.фебруара до 31.јула текуће године, за грла предата кланици или извезена у периоду од 01.јула претходне календарске године до 30.јуна текуће календарске године.
   Изузетно, у 2019.години захтев за подстицаје подноси се у прописаном року ( од 01.фебруара до 31.јула 2019.) за грла предата кланици или извезена у периоду од 01.октобра 2018. до 30.јуна 2019.године.
   Захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева у наведеном периоду, а за исто грло захтев за подстицаје може да се поднесе једном за једну календарску годину, по завршетку това.
   Лице које подноси захтев остварује право на подстицаје:
    за тов јунади за најмање три грла по поднетом захтеву (грла морају бити у власништву подносиоца захтева или члана његовог газдинства минимум 120 дана),
    за тов свиња за минимум 10 грла по захтеву (просечне телесне масе по пријемници преко 90 кг) а највише за 5.000 грла товних свиња у току једне календарске године,
    за тов јагњади за минимум 10 грла по поднетом захтеву (просечне телесне масе по пријемници испод 50 кг),
    за тов јаради за минимум 5 грла по захтеву (просечне телесне масе по пријемници испод 30 кг).
   Измене у односу на стари Правилник, односе се на рокове подношења захтева, број захтева који се могу предати у току календарске године, број товних грла јунади по једном захтеву као и документацију која прати захтев за подстицаје.

   Саветодавац
   Мирјана Милошевић

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.