Mali prerađivači mleka

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #576846
  Gačić Marina
  Učesnik

   Правилником о малим количинама примарних производа које служе за снабдевање потрошача, подручју за обављање тих делатности као и одступања која се односе на мале субјекте у пословању храном животињског порекла”Службени гласник РС”, број 111 од 11. децембра 2017., прописане су мале количине примарних производа које служе за снабдевање потрошача, подручје за обављање тих делатности као и одступања која се односе на мале субјекте у пословању храном у односу на изградњу, уређење и опремање објеката, услови у пословању храном у случају примене традиционалних метода у одређеним фазама производње и промета хране као и код субјеката у пословању храном који се налазе у подручјима у којима постоје посебна географска ограничења.

   Уколико се прерада млека обавља на пољопривредном газдинству потребна количина је до 200 литара сировог млека недељно, а за мале млекаре, односно за прераду млека малог капацитета, количина је до 5000 литара.

   Ако су испуњени сви услови дефинисани Правилником, заинтересована лица могу да покрену поступак регистрације или одобрења, у зависности да ли захтев подноси пољопривредно газдинство или мала млекара.

   Саветодавац Марина Гачић

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.