IPARD II program EU – Safet Vesnić

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 7 godine ranije by Vesnić Safet.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #512771
  Vesnić Safet
  Učesnik

   IPARD II program EU,predstavlja Instrument za programski period od 2014 god. do 2020 godine, predpristupne pomoći u oblasti ruralnog razvoja, radi dostizanja evropskih standarda i podizanje konkurentnosti. Na programu rade kako EU tako i Republika Srbija. Program realizacije ovog programa odvija se preko Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Konkursi za donaciju se raspisuju jednom godišnje. Krajnji korisnici su poljoprivredni proizvođači ili grupe proizvođača, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu i to:
   – Fizička lica
   – Pravna lica, sa manje sa manje od 25 %javnog kapitala ili glasačkih prava u posedu organa javne vlasti.
   Ukupan budzet koji je određen za ovaj program iznosi 229970558 eura. u ovom periodu biće aktuelni sledeći pozivi za donacije:
   – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava kroz sektor voća i povrća, mesa, mleka i useva.
   – Investicije u fizičku imovinu koja se tiče prerade i prodaje poljoprivrednih i proizvoda ribarstva,koje se odnose na preradu i prodaju mleka i mlečnih proizvoda, mesa i proizvoda od mesa i sektor voća i povrća
   -Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, kroz koju se finansiraju izgradnja ili poboljšanje nepokretne imovine , kupovina nove mehanizacije i opreme i opšti troškovi kao što su:
   – Opšti troškovi, troškovi izrade projektno-tehničke dokumentacije , trošak pripreme investicione studije , poslovnog plana i drugo.

   dipl.ing. stočarstva Safet Vesnić

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.