e RPG

 • This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 6 meseci ranije by Milošević Mirjana.
Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #564572
  Milošević Mirjana
  Učesnik

   Електронски регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) је нови дигитални и унапређени систем, који обједињује податке из свих релевантних установа: Републичког геодетског завода, Управе за ветерину, Управе за пољопривредно земљиште, Управе за аграрна плаћања и остале система.

   У оквиру еРПГ, на располагању су следеће могућности: промена података и обнова статуса пољопривредног газдинства, регистрација новог газдинства, подношење захтева за извод из регистра пољопривредних газдинстава, промена статуса газдинства, брисање пољопривредног газдинства, допуна предмета и достављање поднесака, подношење општих захтева везаних за послове регистра, као и подношење жалби или одустанка од приговора за решења које доноси Регистар пољопривредних газдинстава.

   Сви пољопривредни произвођачи од 20. марта могу да ажурирају податке и обнове статус својих пољопривредних газдинстава у електронском регистру пољопривредних газдинстава на сајту eagrar.gov.rs.

   Kрајњи рок за пријаву у систем еРПГ не постоји, тако да пољопривредни произвођачи могу да изврше пријаву и обнову статуса газдинства све до тренутка подношења захтева за жељену субвенцију.

   План расписивања јавних позива:

   1. Млеко 1. квартал од 3. до 18. априла
   2. Подстицаји по хектару од 7. априла до 17. маја
   3. Генетика од 15. априла до 15. маја
   4. Пчеле од 1. до 20. маја
   5. Краве за узгој телади од 10. априла до 10. маја
   6. Тов од 20. априла до 10. маја

   Тренутак расписивања јавног позива за субвенцију за коју пољопривредни произвођачи желе  да се пријаве није крајњи рок за регистрацију у еРПГ, већ то могу учинити током целог трајања јавног позива, до момента подношење захтева.

   Сви произвођачи који имају потешкоћа приликом обнове статуса својих пољопривредних газдинстава и потребна им је додатна подршка, у сваком тренутку могу да се обрате Пољопривредној саветодавној и стручној служби Шабац, као и осталим ПССС на територији читаве Србије.

    

   Саветодавац за агроекономију

   Мирјана Милошевић

  Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)
  • Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.