- This topic has 0 odgovora, 1 glas, and was last updated 1 mesec, 1 nedelja ranije by Vujčić Nenad.
-
AutorČlanci
-
21.04.2023 u 13:11 #564977
Vujčić Nenad
UčesnikБЕНУРАЛ С – KAO ДОДАТАК СТОЧНОЈ ХРАНИ
Састојци:
УРЕА 42 %
сумпр 3 %
влага 5 %
Уреа је хомогенизована и физички везана са сумпором и БЕНАЛОМ. Уреа се физиолошки преко амонијака преводи у квалитетне беланчевине помоћу микроорганизама из бурага и тако замењује биолошки вредне праве беланчевине у сточној храни. Сумпор даје грађу за синтезу неких есенцијалних аминокиселина (метионина и цистина), а БЕНАЛ осигурава стабилност урее и поступно ослобађање амонијака у органима за варење преживара, веже неке гасове и токсичне материје и важне алкалне елементе (К, На, Мг и др.)
Примена :
– Крмне смеше за тов телади (тежина 90-200кг) 2,5-2,8 %
– Крмне смеше за тов јунади (тежина 200-500кг) 3,5-4 %
– Допунске крмне смеше за тов телади (20% у оброку) 12,5-14 %
– Допунске крмне смеше за тов јунади (20% у оброку) 18,5-20 %
– Кравама у оброку житарица дневно до 300 г
– Овцама у оброку житарица дневно до 20-30 г
БЕНУРАЛ С је не само добра и јефтина замена за биолошки квалитетне беланчевине у храни преживара, већ и делује повољно на киселост садржаја у бурагу, превенира киселе индигестије и неке појаве надимања, добро утиче на промет калцијума и фосфора у организну, побољшава варење целулозе и искоришћавање хране, повећава количину и масноћу млека.
Ненад Вујчић дипл. инг.
-
AutorČlanci
- Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.