OREZIVANJE LESKE – Violeta Petrović-Luković

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Author
    Anonymous

Poštovana gdj Petrović -Luković Imam malu plantažu leske (2ha), sorte uglavnom Tonde. Najveći problem mi je orezivanje. Da li postoji neka detaljnija literatura sa posebnim usmerenjem na rezanje leske? Vecina autora daje manje vise opsta mesta za sve vocke, iz kojih kao amater ne mogu bas mnogo da naucim. Vas tekst je mozda jedan od najiscrpnijih, ali se i on odnosi na vise faza u orezivanju (formirnje zbuna, obnavljanje i sl), tako da sve informacije u smislu prakticne primene budu prilicno sture. Mozda bi najkorisnija bila uputstva sa konkretnim fotografijama ili bar crtezima. Takodje bi bilo vrlo korisno da nam eventualno preporucite (ako postoji) neku literatura za rezanje leske koja je zasnovana na pracenju rezanih plantaza (pre – posle rezanja, uporedni podaci o poboljsanju rodnosti i sl)

Anonymous

Postovani, Vasa plantaza sigurno nije mala, obzirom na povrsinu i obzirom na specificnost leske. U tekstu sam pokusala da Vam priblizim neke osnove orezivanja leske. Ukoliko smatrate da je nedovoljno, voljna sam da organizujem jednu radionicu u zasadu leske na teritoriji koju pokriva nasa PSSS Kragujevac doo sto bi bilo najbolje za Vas. Ukoliko Vas ipak interesuje samo literatura javite mi da vidim kako mogu da Vam pomognem. U sustini na svim nasim poljoprivrednim fakultetima imate najbolji izbor literature…pored interneta koji nam je svima najbrzi i najdostupniji nacin. Srdacno Vas pozdravljam i javite se. Violeta Petrovic Lukovic

Anonymous

Zahvaljujem na odgovoru, u pravu ste, sigurno bi najbolja bila pokazna vežba . Ukoliko organizujete tako nešto molim vas da me obavestite, rado bih prisustvovao i poslušao nekog iskusnijeg. Pozdrav
          Dragan Nestorović 063281789

Anonymous

Poštovani,
            o svemu ću Vas blagovremeno obavestiti. Moj Vam je predlog da kada budete dolazili sa Vama povedete i osobe koje će Vam raditi rezidbu. Srdačan pozdrav
            Violeta Petrović-Luković 064/8435519

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
          • You must be logged in to reply to this topic.