• Dana 30.07.2019. sa početkom od 11 sati PSSS Niš u saradnji sa proizvođačem Sašom Petrovićem, organizuje Dan polja suncokreta. Dan polja suncokreta održaće se na parceli poljoprivrednog proizvođača Saše Petrovića, u selu Dobrujevac. Na Danu polja suncokreta savetodavci PSSS NIš, predstaviće Sortni makroogled suncokreta sa hibridima suncokreta.Promoteri tri semenske kuće predstaviće 11 najperspektivnijih hibrida u proizvodnji suncokreta na terenima širom Srbije.
  Cilj Dana polja suncokreta je da se u postavljenom sortnom ogledu  sa hibridima suncokreta pre...


  (Jul 30, 2019)
 • Сајам сеоског туризма одржаће се у селу Рудно 25. и 26. јула 2019. године, у организацији Туристичке организације Краљева, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Сектора за рурални развој, Института за примену науке у пољопривреди, Београд, Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије и Фак...


  (Jul 25, 2019)
 • PSSS NP obaveštava sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače kao i relevantne institucije da će se dana 23.07.2019.god u utorak  sa početkom od 11;00 časova na gazdinstvu Petrović Rastka, Polokci-Kovačevo, grad Novi Pazar, održati manifestacija: "Dan  polja-ozima strna žita“

  Rukovodilac ogleda  Ejupović Smail master ing.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Novi Pazar

  ...

  (Jul 23, 2019)
 • Dana 19.07. 2019. god. održani su dani polja krompira na parcelama Srednje poljoprivredne škole u Žitorađi u organizaciji Poljoprivredne Stručne Službe Prokuplje i Srednje poljoprivredne škole iz Žitorađa.
   U cilju upoznavanja poljoprivrednih proizvođača sa agrotehnikom proizvodnje krompira i odabira najboljeg sortimenta koji je pogodan za našem podneblju.
  Manifestaciji su prisustovala 24 proizvođača.Predstavnici mediskih kuća su ispratili ovu manifestaciju.
  Na  oglednoj  parceli je zasejano  18 sorti iz tri semenske kuće – HZPC: Sunita, ...


  (Jul 19, 2019)
 • PSSS Jagodina organizuje Dan polja suncokreta 17.07.2019. na oglednoj parceli Radiše Radisavljevića iz Medveđe SO Despotovac. Ogledna parcela se nalazi pored puta Medveđa - Despotovac. U ogledu je zastupljeno 23 hibrida suncokreta od 7 semenskih kuća. Pored ogleda suncokreta postavljen je i ogled sa 11 sorti soje od 3 semenske kuće, takođe na delu ogledne parcele je urađen i agrotehnički ogled (tretman semena, zaštita od korova, folijarna prihrana). Pozivamo Vas da prisustvujete danu polja suncokreta sa ogledom soje i unapred se radujemo vašem dolasku.
   Koordi...


  (Jul 17, 2019)
 • Dana 17.07.2019. na oglednoj parceli Radiše Radisavljevića iz Medveđe PSSS Jagodina održala je dan polja suncokreta sa ogledom soje. Manifestaciji je prisustvovalo 58 učesnika koji su mogli da se upoznaju sa osobinama hibrida i sorti u ogledu od predstavnika semenskih kuća. Takođe su proizvođači upoznati sa primenjenom agrotehnikom u ogledu a predstavnici hemijskih kuća su upoznali proizvođače sa preparatima koji su korišćeni u zaštiti useva. Na delu parcele je postavljen i ogled sa različitim kombinacijama herbicida za zaštitu od korova, kao i različite norm...


  (Jul 17, 2019)
 • Dana 19.07.2019.sa početkom u 08:30 h PSS Prokuplje organizuje Dan polja krompira na oglednoj parceli srednje poljoprivredne škole iz Žitorađe. Ogled je postavljen u saradnji sa srednjom poljoprivrednom školom iz Žitorađe. Na  oglednoj  parceli je zasejano  18 sorti iz tri semenske kuće - HZPC:Sunita, Colomba, Hermosa, Lucilida, Carera, Memphis; EUROPLANT: Bellarosa, Levantina, Georgina, Otolia, Jelly,  Red Sonia, Ricarda, Sanibel, Marabel; SIGNET PEP : Casablanka, Kingsman, Desiree, Osnovna obrada izvršena je dvobraznim plugom, a predsetvena priprema tanjiračom ...


  (Jul 15, 2019)
 •  Dana 29.06.2019.god u organizaciji PSSS Kragujevac, održaće se manifestacija Dan polja luka - zasejan na parceli domaćina Filipa Nedeljkovića iz Bečevice ( opština Knić) na 25. km od Kragujevca sa početkom u 9 h.

  Izvor: PSSS Kragujevac

  ...

  (Jun 29, 2019)
 • ’’Najava Dana polja strnih žita, u organizaciji PSSS Užice”
  Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Užice, organizuje Dane polja strnih žita u petak 28.06.2019.godine na ekonomiji Poljoprivredne škole Ljubo Mićić u Požegi.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Užice

  ...

  (Jun 28, 2019)
 • U ogledu su zastupljene 16 sorti pšenice, tri sorte ječma, tri sorte tritikalea, jedna sorta  ozimog ovsa. Ogled je postavljen ( posejan) 1.11. 2018. Kasnija setva je posledica nepovoljnih vremenskih prilika. Setvi je prethodilo duboko oranje, nakon toga priprema se setvospremačom usled nedostatka zemljišne vlage, izvođenje ovih operacija bilo je otežano. Đubrenje je urađeno na osnovu agrohemijske analize zemljišta, sa mineralnim đubrivom NPK 3x16 u količini do 300 kg/ha. Prihranjivanje je urađeno as KANom u količini 200 kg/ha (01.03.2019.) takođe prema analizi....


  (Jun 28, 2019)
 • ’’ Najava Dana polja stočnog kelja- Perka, u organizaciji PSSS Negotin
  Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja stočnog kelja u sredu 26.06.2019.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu.
  Program manifestacije je u prilogu ovog obaveštenja.
  Dobrodošli... ''

  Pozivnica

  Izvor:PSSS Negotin

  ...

  (Jun 26, 2019)
 • Šaljemo Vam slike sa održanog "Dan polja“ perka 26.06.2019. Prisutno je bilo 15 poljoprivrednika, prisutne poljoprivrednike savetodavci su upoznali sa primenjenom agrotehnikom. Prilikom razgledanja proizvođači su dobili obaveštenja o sortama od predstavnika semenskih kuća.Po završetku razgledanja nastavljenjo je druženje u prostorijama PSSS Negotin.

   

  Izv...


  (Jun 26, 2019)
 • ’’ Najava Dana polja strnih žita u organizaciji PSSS Negotin
  Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja strnih žita u utorak 25.06.2019.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu.
  Program manifestacije je u prilogu ovog obaveštenja.
  Dobrodošli... ''

  Pozivnica

  Izvor: Vladica Stefanović PSSS Negotin

  ...

  (Jun 25, 2019)
 • PSSS Jagodina organizuje 25.06.2019.Dan polja strnih žita koji izvodi samostalno na oglednoj parceli "Rit" Jagodina. Na parceli je zastupljeno 12 sorti strnih žita od 5 semenskih kuća.

  Koordinator ogleda Miodrag Simić.

  Pozivnica

  Samostalni makroogled


  Izvor: PSSS Jagodina

  ...

  (Jun 25, 2019)
 • U utorak, 25.06.2019. godine, sa početkom u 11 h, na oglednoj parceli u selu Radobić (opština Mionica), PSSS Valjevo organizuje tradicionalni Dan polja strnih žita.
  U ogledu je zastupljeno 22 sorte strnih žita iz 4 selekcijske kuće, i to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo, LG, KWS i Agromarket. Ukupno je zasejano 17 sorti pšenice, 1 sorta tritikalea, 2 sorte ječma, 1 sorta raži i 1 sorta ovsa.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju različite sorte strnih žita u istim agroekološkim i proizvodnim...


  (Jun 25, 2019)
 • Dana 25.06.2019.god.održan je Dan polja strnih žita PSSS Jagodina koji se izvodi samostalno na oglednoj parceli-"Rit" Jagodina.Prezentaciji je prisustvovao 31 poljoprivredni proizvođač.U ogledu je zastupljeno 12 sorti strnih žita od 5 semenskih kuća.Savetodavci PSSS Jagodina upoznali su proizvođače sa agrotehnikom u ogledu(norma setve,đubrenja,zaštita od korova,bolesti i štetočina).Prisutni su bili mogli da razgovaraju i dobiju informacije od prisutnih predstavnika semenskih i hemijskih kuća.Razmena iskustava i procena početka žetve ove godine nastavljena je na ...


  (Jun 25, 2019)
 • U utorak, 25.06.2019. godine, sa početkom u 11 h, na oglednoj parceli u selu Radobić (opština Mionica), PSSS Valjevo organizovala je tradicionalni Dan polja strnih žita.
  U ogledu je zastupljeno 22 sorte strnih žita iz 4 selekcijske kuće, i
  to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo, LG, KWS i Agromarket. Ukupno je zasejano 17 sorti pšenice, 1 sorta tritikalea, 2 sorte ječma, 1 sorta raži i 1 sorta ovsa.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imali su priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju različite sorte strnih žita u istim agroekološkim i p...


  (Jun 25, 2019)
 • Održan "Dan polja"strnih žita 25.06.2019. Prisutno je bilo 22 poljoprivrednika,a prisutnim poljoprivrednicima savetodavci su upoznali sa primenjenom agrotehnikom.Prilikom razgledanja proizvođači su dobili obaveštenja o sortama od predstavnika semenskih kuća.Po završetku razgledanja natavljenjo je druženje na oglednoj parceli i proizvođači su razmenili iskustva iz proizvodnje kako strnih žita tako i prolećnih kultura.Ogled su ispratili i predstavnici medijskih kuća(radio i TV).

  Vladica Stefanović dipl. ing.polj.

   


  (Jun 25, 2019)
 • PSSS Jagodina organizuje tradicionalnu manifestaciju Dan polja strnih žita. Manifestacija će se održati 18.06.2019. u selu Roanda SO Svilajnac na oglednoj parceli proizvođača Danila Miladinovića.
  U ogledu su zastupljene 53 sorte svih vrsta strnih žita od 11 semenskih kuća. Početak manifestacije zakazan je za 10:00 časova. Koordinator ogleda Miodrag Simić.

  Pozivnica


  (Jun 18, 2019)
 • Na oglednoj parceli Miladinović Danila iz Roande održan je Dan polja strnih žita 18.06.2019.god.Prisutne poljoprivredne proizvođače savetodavci su upoznali sa primenjenom agrotehnikom.Prilikom razgledanja proizvođači su dobili obaveštenja o sortama od predstavnika semenskih kuća.Po završetku razgledanja natavljenjo je druženje na oglednoj parceli i proizvođači su razmenili iskustva iz proizvodnje kako strnih žita tako i prolećnih kultura.Ogled su ispratili i predstavnici medijskih kuća(radio i TV).

  Koordinator
  dipl.ing.Miodrag Simić


  (Jun 18, 2019)
 • Dana 17.06.2019. savetodavci PSSS Vranje na gazdinstvu Nakić Dragana u selu Rakovac opština Bujanovac, organizuju "Dan polja ozimih strnih žita". Dan polja strnih žita održava se na parceli prooizvođača na magistralnom-putu Vranje -Bujanovac pored kafane Kečer sa početkom od 10 časova. Pozivamo sve proizvođače koji su zainteresovani da dođu na dane polja na kome će PSSS Vranje predstaviti sorte strnih žita u ovogodišnjem makroogledu u kome je prisutno 19 sorti, sedam selekcionih kuća čiji su promoteri takođe pozvani da prisustvuju ovom događaju.
  Poziva...


  (Jun 17, 2019)
 • Dana 17.06.2019. godine Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vranje, organizovala je tradicionalnu manifestaciju, Dan polja ozimih strnih žita na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Nakić Dragana, selo Rakovac, opština Bujanovac. Početak manifestacije i skupljane učesnika je bilo  u 09:40 časova. U demoogledu je  predstavljeno 19 sorata ozimih strnih žita,  gde je prezentovan sortiment iz sedam selekcionih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agroglob, AS-hibridi,Agromarket,Galenika, Delta Agrara, LG .sa 19 sorti pšenice, 3 sorate ječma i 1...


  (Jun 17, 2019)
 • Dana 14.06.2019. godine, sa početkom u 10:00 časova, u organizaciji PSSS Leskovac  održaće se tradicionalna manifestacija "Dan polja ozimih strnih žita". Ogled je zasnovan na oglednoj parceli u Pečenjevcu, (opština Leskovac) - stari put Leskovac-Niš.
   Prisutnima će biti predstavljen sortiment 26 sorti ozimih strnina, 5 semenskih kuća sa primenjenom agrotehnikom.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

  Pozivnica


  (Jun 14, 2019)
 • Dana 14.06.2019. god. PSSS Šabac održaće Dan polja strnih žita na oglednoj parceli u Bogatiću, na glavnom putu Šabac - Bogatić. Pozivamo sve poslovne saradnike, poljoprivredne proizvođače i prijatelje da dođu i provedu sa nama vreme u edukaciji i druženju.

  Pozivnica

  Kolektiv PSSS Šabac

  ...

  (Jun 14, 2019)
 • Na oglednom polju su poljoprivrednici mogli da vide sve postavljene sorte strnih žita, kao i primenjenu agrotehniku, a takođe da učestvuju u pitanjima i komentarima. Na oglednom polju je bilo 34 poljoprivredna proizvođača.

   
  Izvor:PSSS Šabac

  ...

  (Jun 14, 2019)
 • Održan “Dan polja strnih žita” – PSSS Leskovac
  Dana 14.06.2019. godine sa početkom u 10:00 časova, PSSS Leskovac organizovao  je tradicionalnu manifestaciju "Dan polja strnih žita", na svom oglednom polju u Pečenjevcu (stari put Leskovac-Niš). Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina igostiju prezentovan je sortiment i primenjena agrotehnika u ogledu. Predstavljen je sortiment 26 sorti ozimih strnina, 5 semenskih kuća sa primenjenom agrotehnikom. Danu polja prisustvovalo je 46 proizvođača,  predstavnici semenskih I hemijskih kuća kao I pred...


  (Jun 14, 2019)
 • Dana 12.06.2019.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Pirot, organizuje Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na svom imanju adresa Kostin most bb. Početak manifestacije je u 10:00 časova. U ogledu su ove godine posejane 26 sorte ozimih strnih žita i zastupljene su tri semenske kuće: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad,  Agromarket (KWS), BC- Institut Botinec, Zagreb. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju Danu polja kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja.


  (Jun 12, 2019)
 • Dana 12.06.2019.godine,PSSS Kosovska Mitrovica d.o.o. organizuje DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA  koji će se održati na imanju SPŠ-Priština sa sedištem u Lešku.Ogled je postavljen u mesto Lešak na putu Raška - Kos.Mitrovica.Manifestacija će se održati u vremenu od 11:00 časova.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicijonalnoj manifestaciji.

  Pozivnica

  Koordinator Dana polja je savetodavac ratarstva Zoran Milosavljević

  ...

  (Jun 12, 2019)
 • Dana 12.06.2019.god.( sreda) sa početkom u 10h.,PSSS Pirot organizovao  je tradicionalnu manifestaciju " Dan polja strnih žita", na svom oglednom polju "Barje"
  Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment i primenjena agrotehnika u ogledu Predstavljne su tri semenske kuće i  26 sorata strnih žita  Instituta za ratarstvo i povrtarstvo-Novi Sad , Agromarket (KWS) i BC - Zagreb .U ogledu je zastupljeno 19 sorti pšenice, 2 sorte tritikalea, 4 sorte ječma, 1 sorta raži.Danu polja prisustvovali su predstavnici semenskih kuća , medij....


  (Jun 12, 2019)
 • Dana 12.06.2019.godine u vremenu od 11:00-14:00 časova u mesto Lešak na imanju Srednje Poljoprivredna Škola -Priština sa sedištem u Lešku,opština Leposavić održana je tradicijonalna manifestacija Dan Polja ozimih strnih žita.Cilj održavanja je bio uspešnost gajenja različitih vrsta-sorata ozimih strnih žita u istim agroekološkim uslovima.U ogledu su zastupljene tri vrste ozimih strnih žita: Pšenica,ječam i tritikale iz tri semenske kuće:Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad,LG-distributer Galenika i Institut Zemun Polje.Na manifestaciji je bilo reči ...


  (Jun 12, 2019)
 • Dana 11.06.2019.god. Poljoprivredna stručna služba Prokuplje doo, organizuje Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Stevanović Budimirke, u selu Grudaš opština Žitorađa. Okupljanje učesnika i gostiju je od 09:30 časova, a početak manifestacije je u 10:00 časova. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Galenika – Fitofarmacija a.d. BC hibridi Sombor i Delta agrar Beograd. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju Danu polja kako bi razmenili svoja iskustva...


  (Jun 11, 2019)
 •     Dana 11.06.2019.god.( utorak) sa početkom u 10h.,PSSS Mladenovac organizuje tradicionalnu manifestaciju " Dan polja strnih žita", na gazdinstvu poljoprivrednog proizvođača Nebojše Milentijević u Rabrovcu ( Mladenovac),
      U saradnji sa tri semenske kuće,posejano je 24 sorata strnih žita. Saradnja je obavljena sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo-Novi Sad, Galenikom ( LG) i PKB-Padinska skela.U ogledu je zastupljeno 16 sorti pšenice, 3 sorte tritikalea, 3 sorte ječma, 1 sorta ovsa i 1 sorta raži.
      Prisutni proizvođači imaće priliku d...


  (Jun 11, 2019)
 • Dana 11.06.2019.god.( utorak) sa početkom u 10h.,PSSS Mladenovac organizovala je tradicionalnu manifestaciju " Dan polja strnih žita", na gazdinstvu poljoprivrednog proizvođača Nebojše Milentijević u Rabrovcu ( Mladenovac),
  Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment, primenjena agrotehnika i prosek padavina na demoogledu.Predstavljne su tri semenske kuće i  24 sorata strnih žita. Saradnja je obavljena sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo-Novi Sad (16), Galenikom ( LG-2) i PKB-Padinska skela( 6 sorata).U ogledu je zastupljen...


  (Jun 11, 2019)
 • Dana 11.06.2019.god. Poljoprivredna stručna služba Prokuplje doo, održala je tradicionalnu manifestaciju Dan polja ozimih strnih žita na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Stevanović Budimirke, u selu Grudaš opština Žitorađa.
   Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment, primenjena agrotehnika i prosek padavina na demoogledu. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Galenika – Fitofarmacija a.d. BC hibridi Sombor i Delta agrar Beograd.  Os...


  (Jun 11, 2019)
 • Dana 08.06.2019.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizuje Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar. Početak manifestacije je u 10:00 časova. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut PKB Agroekonomik i LG distibuter Galenika – Fitofarmacija a.d.. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju Danu polja kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja.

  Koordinato...


  (Jun 08, 2019)
 • Dana 08.06.2019.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizovala je Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara, na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar, sa početkom u 10:00 časova. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment,  primenjena agrotehnika i prosek padavina na sortnom ogledu. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut PKB Agroekonomik i LG distibuter Galenika – Fitofarmacija a.d.. P...


  (Jun 08, 2019)
 • Dana 07.06.2019 godine, PSSS Čačak sa početkom u 13 h održaće   tradicionalnu manifestaciju Dan polja ostalih strnih žita  na domaćinstvu Stevanović Živka iz  Kačulica.Ogled je postavljen u novembru 2018 godine  na ogledu su posejane sorte ozimog ječma, tritikalea, ovsa i raži iz tri semenske kuće.

  ...

  (Jun 07, 2019)
 • Dana 07.06.2019 godine, PSSS Čačak sa početkom u 11h i održaće tradicionalnu manifestaciju Dan polja ozimih strnih žita  na domaćinstvu Stevanović Živka iz  Kačulica. Na maokroogledu sa sortama ozime pšenice posejano je 16 sorti pšenice iz 3 semenske kuće i to Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, PKB Beograd i Delta Agrar.

  ...

  (Jun 07, 2019)
 • Najava Dana polja: PSSS Kraljevo organizuje Dan polj strnih žita u četvrtak,6.juna na oglednoj parceli Aleksandra Vukićevića u Samailama sa početkom u 12 sati.
  Nenad Nešović, mast. inž.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Kraljevo

  ...

  (Jun 06, 2019)
 • PSSS Padinska Skela organizuje "Dan polja strnih žita" 04.06.2019. sa početkom u 11h na gazdinstvu „Pionir“ u AL DAHRI SRBIJA. Ogled je postavljen na tabli T14 koja se nalazi pored zrenjaninskog puta.
  Pozivamo sve zainteresovane proizvođače da dođu na dan polja na kome će PSSS Padinska Skela predstaviti 42 sorti strnih žita iz sedam selekcionih kuća.


  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Jun 04, 2019)
 • PSSS Padinska Skela organizuje "Dan polja herbicidnog ogleda" 04.06.2019. sa početkom u 12h na gazdinstvu „Pionir“ u AL DAHRI SRBIJA. Ogled je postavljen na tabli T15 koja se nalazi pored zrenjaninskog puta. Pozivamo sve zainteresovane proizvođače da dođu na dan polja na kome će PSSS Padinska Skela predstaviti rezultate dejstva 6 kombinacija herbicida u kukuruzu i 5 kombinacija herbicida u soji.

  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Jun 04, 2019)
 • U utorak 04.06.2019. godine, sa početkom u 10:00 časova, PSSS Požarevac organizuje tradicionalnu manifastaciju “Dan polja ozimih strnih žita”, na imanju PSSS Požarevac (Beogradski put –kod MIP-a), Grad Požarevac.
  U ogledu je zastupljeno 39 sorata i 1 hibrid ozimih strnih žita iz 7 selekcionih kuća Ukupno je zasejano 28 sorata i 1 hibrid pšenice, 3 sorte tritikalea, 6 sorata ječma, 1  sorta ovsa i 1 sorta raži.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na jednom mestu vide kako se ponašaju različite sorte strnih žita u istim agroekološkim i proizvodnim uslovim...


  (Jun 04, 2019)
 • Dana 04.06.2019.god. PSSS Padinska Skela organizovala je DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA sa početkom u 11h na gazdinstvu „Pionir“ u AL DAHRI SRBIJA. Na danu polja mogao se videti sortiment strnih žita iz sledećih kuća: NS, PKB Agroekonomik, RWA, Delta agrar, Savacoop, Agromarket, Galenika, U ogledu je zastupljeno 30 sorti pšenice, 7 sorte ozimog ječma, 3 tritikalea, 2 sorte raži i 1 sorta ovsa. Pored poljoprivrednih proizvodjača Danu polja prisustvovali su i predstavnici semenskih i hemijskih kuća, predstavnici lokalnih samouprava i mediji. Registrovano je 64 poseti...


  (Jun 04, 2019)
 • U utorak 04.06.2019. godine,  Poljoprivredna savetodavna i stručna služba  Požarevac, je  organizovala  tradicionalnu  manifastaciju “Dan polja ozimih strnih žita”, na imanju PSSS Požarevac    (Beogradski    put–kod    MIP-a),    Grad Požarevac.
  U ogledu je zastupljeno 39 sorata i 1 hibrid ozimih strnih žita iz 7 selekcionih kuća (Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Chemical Agrosava, Syngenta Agro Agroservices AG, Hibrid – OS sorte, Limagrain Novi Sad, Unigenetic Novi Sad, RAGT – Agrimatko i Caussade – Svacoop. Ukupno je za...


  (Jun 04, 2019)
 • PSSS Padinska Skela je organizovala "Dan polja herbicidnog ogleda" 04.06.2019. sa početkom u 12h na gazdinstvu „Pionir“ u AL DAHRI SRBIJA. Ogled je postavljen na tabli T15 koja se nalazi pored zrenjaninskog puta.Tom prilikom PSSS Padinska Skela je uspešno predstavila rezultate dejstva 6 kombinacija herbicida u kukuruzu i 5 kombinacija herbicida u soji. 

  Izvor: PSSS Padinska Skela

   


  (Jun 04, 2019)
 • Dana 31.05.2019.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA  na Oglednom polju (parcela pored zaobilaznog puta – skretanje prema silosu PD Gučeva) u Lozničkom Polju, sa početkom u 11:00 h. Ogledno polje se nalazi na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naše Dane polja ozimih strnih žita, kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja. Pozivnicu sa programom Dana polja ozimih strnih žita možete preuzeti u prilogu.


  (Maj 31, 2019)
 • Dana 31.05.2019.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizovao je DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA  na Oglednom polju na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića u Lozničkom Polju, sa početkom u 11:00 h. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment i primenjena tehnologija na sortnom ogledu. Cilj je bio da se 57 prisutnih upozna sa sortimentom 5 semenskih kuća NS, KWS , Saatzucht donau, Osijek i LG sa ukupno 16 sorti pšenice, 4 sorte ozimog ječma i  po 1 sortom ovsa, raži i tritikalea,  projekcijom njihovih prinosa, razmen...


  (Maj 31, 2019)
 • У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2019. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржана је едукација за Модул 5 - Безбедност анималних производа. <...


  (Maj 10, 2019)
 • У организацији Друштва жена "Златне нити" из Врњачке Бање, у хотелу Цептер у Врњачкој Бањи, од 5-7.04.2019. године одржана је XVI манифестација "Сајам народног стваралаштва, прела и посела".

  Манифестација „Сајам народног стваралаштва, прела и посела“ је у важна за очување традиционалних вредности, развој руралних средина и останак људи...


  (April 09, 2019)
 • Друштво жена Врњачке Бање "Златне нити"организује 16. манифестацију народног стваралаштва у периоду од 5-7.априла у хотелу Зептер у Врњачкој Бањи према програму/позивници.

  Pozivnica

  ...

  (April 05, 2019)
 • У организацији Друштва жена "Златне нити" из Врњачке Бање отворена је  XVI манифестација "Сајам народног стваралаштва, прела и посела" 5. априла 2019. године у хотелу Цептер, у Врњачкој Бањи.

  Овогодишњи сајам обухватиће домаћу радиност (ткање, везење, хеклање), кулинарство (традиционална јела и обичаји н...


  (April 05, 2019)
 • У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Института за примену науке у пољопривреди, у сарадњи са Амасадом Краљевине Холандије и Амбасадом Канаде, 4. априла 2019. године, одржана је едукација везана за саветодавни модул "Унапређење производње млека и меса у циљу повећања конкурентности пољо...


  (April 05, 2019)
 • У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), у сарадњи са Амасадом  Краљевине Холандије и Амбасадом Канаде, 4. априла 2019. године, отворена је едукацијa у оквиру саветодавног модула "Унапређење производње млека и меса у циљу повећа...


  (April 04, 2019)
 • У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Института за примену науке у пољопривреди, у сарадњи са Амасадом Краљевине Холандије и Амбасаде Канаде, 4. априла 2019. године, биће одржана едукација везана за саветодавни модул "Унапређење производње млека и меса у циљу повећања кон...


  (April 03, 2019)
 • U periodu od 27.03.2019. do 29.03.2019. godine, održana je zimska škola, mesto Smederevo , opština Smederevo - grad, Velika Plana, Smederevska Palanka i Smederevo. Zimska škola je počela 27.03.2019. godine u 10:15, i održana je prema sledećem rasporedu:
  27.03.2019.

  27-03-2019.
     10:15 do 10:40 Selekcija goveda , eksterni predavač Radivoje Đurđević
     10:40 do 11:05 Najčešći problemi u reprodukciji goveda , eksterni predavač Slobodan Petrović
     11:05 do 11:30 Rezistentnost korova na herbicide i antirezistentna strategija ...


  (Mart 27, 2019)
 • ПССС Прокупље организује предавање и радни састанак представника Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, локалних самоуправа Топличког округа, Инситута за примену науке у пољопривреди, USAID–а, Амбасаде Краљевине Холандије задруга и удружења пољопривредних произвођача
  У циљу развоја и унапређења по...


  (Mart 14, 2019)
 • U periodu od 26.02.2019. do 28.02.2019. godine, održana je zimska škola, mesto Jagodina , opština Jagodina - grad, Velika sala Pomoravskog okruga . Zimska škola je počela 26.02.2019. godine u 10:15, i održana je prema sledećem rasporedu:
  26.02.2019.

  26-02-2019.
     10:15 do 10:45 Osnivanje zadruge , savetodavac Ružica Đukić
     10:45 do 11:15 Tehnologija gajenja borovnice , savetodavac Ivana Gligorijević
     11:15 do 11:45 Zaštita borovnice , savetodavac Ljiljana Jeremić
     11:45 do 12:15 Ovas , savetodavac Miodrag Simi...


  (Februar 26, 2019)
 • U periodu od 12.02.2019. do 14.02.2019. godine, održaće se zimska škola, mesto Kruševac , opština Kruševac - grad, Prostorije Regionalne privredne komore Rasinskog upravnog okruga. Zimska škola počinje 13.02.2019. godine u 10:10 prema sledećem rasporedu:
  12.02.2019.

  12-02-2019.
     10:10 do 10:45 Mineralna ishrana voća , savetodavac Momir Nedić
     10:45 do 11:15 IPARD fondovi , savetodavac Zoran Starinac
     11:15 do 11:45 Gajenje leske , savetodavac Živomir Nikolić
     12:00 do 12:30 Drosophila suzukii , savetodavac San...


  (Februar 12, 2019)
 • U periodu od 06.02.2019. do 08.02.2019. godine, održana je zimska škola, mesto Loznica , opština Loznica - grad, Sala UFK „Lagator“ Loznica, sala opštine Krupanj i sala opštine Ljubovija . Zimska škola je počela 06.02.2019. godine u 10:00, i održana je prema sledećem rasporedu:
  06.02.2019.

  06-02-2019.
     10:00 do 10:30 Unapređenje proizvodnje mleka i mesa , savetodavac Gordana Vujaklija
     10:30 do 11:00 Podizanje svesti o značaju agrotehničkih mera u integralnoj biljnoj proizvodnji , savetodavac Milica Popadić
     11:00 d...


  (Februar 06, 2019)
 • U periodu od 05.02.2019. do 07.02.2019. godine, održaće se zimska škola, mesto Niš (Palilula) , opština Niš-Palilula, Sala PSSS Niš. Zimska škola počinje 05.02.2019. godine u 09:30 prema sledećem rasporedu:
  05.02.2019.

  05-02-2019.
     09:30 do 09:50 Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava , savetodavac Ivan Rangelov
     09:50 do 10:20 Tehnologija proizvodnje kukuruza , savetodavac Tanja Petrović
     10:20 do 11:00 Rezistentnost korova na herbicide , eksterni predavač Sava Vrbničanin
     11:00 do 11:20 Pri...


  (Februar 05, 2019)
 • U periodu od 26.12.2018. do 27.12.2018. godine, održaće se zimska škola, mesto Knić , opština Knić, Sala Agrobiznis centa u Kniću. Zimska škola počinje 26.12.2018. godine u 10:00 prema sledećem rasporedu:
  26.12.2018.

  26-12-2018.
     10:00 do 10:30 Gajenje koštičavog voća sa osvrtom na višnju i šljivu , savetodavac Biljana Milosavljević
     10:30 do 11:00 Setvena struktura prilagođena agroklimatskim promenama , savetodavac Dobrivoje Popović
     11:00 do 11:30 Neophodni uslovi za organsku proizvodnju , savetodavac Ljiljana Vu...


  (Decembar 26, 2018)
 • U periodu od 25.12.2018. do 27.12.2018. godine, održaće se zimska škola, mesto Novi Pazar , opština Novi Pazar - grad, svečana sala doma kulture. Zimska škola počinje 25.12.2018. godine u 11:15 prema sledećem rasporedu:
  25.12.2018.

  25-12-2018.
     11:15 do 11:55 Tehnologija uzgoja oraha , eksterni predavač Andrija Radulović
     11:55 do 12:35 Savremena proizvodnja rasada , eksterni predavač Đokica Perić
     12:35 do 13:05 Povećanje kvaliteta maline primenom dobre higijenske prakse , savetodavac Silvija Hodžić
     13:30...


  (Decembar 25, 2018)
 • U periodu od 24.12.2018. do 26.12.2018. godine, održaće se zimska škola, mesto Vranje , opština Vranje - grad, Sala za predavanja-PSSS Vranje. Zimska škola počinje 24.12.2018. godine u 09:30 prema sledećem rasporedu:
  24.12.2018.

  24-12-2018.
     09:30 do 10:00 Pravilno korišćenje - upravljanje hranivima u poljoprivrednoj proizvodnji. , savetodavac Nada Lazović - Đoković
     10:00 do 10:20 Specificnosti u povrtarstvu za 2019 godinu , eksterni predavač Nataša Nikolić
     10:20 do 10:50 Patogeni organizmi u povrću. , savetodavac ...


  (Decembar 24, 2018)
 • У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди, од 12. до 14. децембра 2018. године на Златибору, одржан је јубиларни Десети Семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије (ПССС), са мотом „Пут у будућност - и традиција и дигитализација...


  (Decembar 19, 2018)
 • Poštovani, u organizaciji PSSS Negotin, je dana 21.10.2018. godine , na imanju PSSS Negotin u Negotinu održan Dan polja paprike. Prisutno je bilo 11 proizvođača iz Negotina i okoline. Imali su prilike da vide rezultate koji su postignuti gajenjem paprike po principima biološke proizvodnje, odnosno bez upotrebe hemijskih mera zaštite biljaka. Nakon obilaska polja i prezentacije rezultata upriličeno je zajedničko druženje u prostorijama PSSS Negotin.

  PSSS Negotin, Dejan Stefanović


  Izvor: PSSS Negotin


  (Oktobar 24, 2018)
 • Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja paprike u nedelju 21.10.2018.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu.
  Savetodavci PSSS Negotin, su u sopstvenoj režiji proizveli rasad, zasadili i održavali oglednu parcelu sa 3 hibrida-sorte paprike, a sve u cilju sticanja saznanja koje će dalje preneti proizvođačima, vezana za biološku proizvodnju u povrtarstvu. Primenjena je agrotehnika bez hemijskih mera zaštite useva. Proizvođačima će biti prezentovani postignuti rezultati.
  Dobrodošli......


  (Oktobar 21, 2018)
 • Poštovane kolege, u organizaciji PSSS Negotin, je dana 13.10.2018. godine , na imanju PSSS Negotin u Negotinu održan Dan polja paradajza. Prisutno je bilo 15 povrtara iz Negotina i okoline. Imali su prilike da vide rezultate koji su postignuti gajenjem paradajza po principima biološke proizvodnje, odnosno bez upotrebe hemijskih mera zaštite biljaka. Nakon obilaska polja i prezentacije rezultata upriličeno je zajedničko druženje u prostorijama PSSS Negotin.
  PSSS Negotin, Vladica Gavrilović
   


  (Oktobar 16, 2018)
 • Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja paradajza u subotu 13.10.2018.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu.
  Savetodavci PSSS Negotin, su u sopstvenoj režiji proizveli rasad, zasadili i održavali oglednu parcelu sa 5 hibrida paradajza, a sve u cilju sticanja saznanja koje će dalje preneti proizvođačima, vezana za biološku proizvodnju u povrtarstvu. Primenjena je agrotehnika bez hemijskih mera zaštite useva. Proizvođačima će biti prezentovani postignuti rezultati.
  Dobrodošli...


  (Oktobar 13, 2018)
 • Dana  06.10.2018. godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Kruševac  I komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede I Službe za poljoprivredu Grada Kruševca, održana  je  XVIII Regionalna stočarska izložba.  Izložba je  održana  U Kruševcu na stočnoj pijaci, Aerodromska ulica bb. Na izložbi  je izvedeno  70 grla u govedarstvu, 120 grla u ovčarstvu I 50 grla u kozarstvu. Grla su odabrana I iskontrolisana od strane savetodavaca za stočarstvo. Cilj izložbe je predstavljanje kvaliteta stočarske proizvodnje na području Rasinskog okruga.


  (Oktobar 09, 2018)
 • Dana  04.10.2018.godine,održani su DANI POLJA KUKURUZA sa kojima se završava makroogled kukuruza.
  Na danima polja proizvođačima su prezentovani rezultati ogleda kao i agrotehničke mere tokom vođenja ogleda.
  Proizvođači kao i ostali zainteresovani su upoznati sa karakteristikama novih hibrida te i standardnih hibrida koji su duže u proizvodnji.
  U ogledu je zastupljeno 37 hibrida od 5 semenskih kuća i to:
  - Institut Novi Sad
  - Institut Zemun polje
  - PKB Agroekonomik Beograd
  - AC - hibridi
  - KBC - hibridi
  Ogled kukuruza je postavljen na površini do 3ha...


  (Oktobar 09, 2018)
 • Dana  06.10.2018. godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Kruševac  I komisije za podsticanje razvoja poljoprivrede I Službe za poljoprivredu Grada Kruševca, održaće se  XVIII Regionalna stočarska izložba.  Izložba će se održati U Kruševcu na stočnoj pijaci, Aerodromska ulica bb. Na izložbi planirano je izvođenje 70 grla u govedarstvu, 120 grla u ovčarstvu I 50 grla u kozarstvu. Grla su odabrana I iskontrolisana od strane savetodavaca za stočarstvo. Cilj izložbe je predstavljanje kvaliteta stočarske proizvodnje na području Rasinskog okruga.

  Izvor: PSSS Kru...


  (Oktobar 06, 2018)
 • Dana 04.10.2018.godine Pljoprivredna svetodavna I stručna služba Užice u saradnji as
  Poljoprivrednom školom " Ljubo Mićić"  iz  Požege,organizuje tradicionalni DAN POLJA KUKURUZA.

  Pozovnica

  Izvor: PSSS Užice

  ...

  (Oktobar 04, 2018)
 • "IZLOŽBA KRAVA SIMENTALSKE RASE"
  U sredu,01.10.2018. god . u Babinama,opština Prijepolje,PSSS Užice u saradnji sa Opštinom Prijepolje  organizovali su tradicionalnu " Izložbu krava Simentalske rase ".Početak manifestacije je bio u 10.00 h.Koordinatori  izložbe i ocenjivači grla su savetodavci PSSS Užice:
  Nebojša Đurić,Dejan Stanković
  Zaključak:Na izložbi je bilo prijavleno 36 grla simentalske rase.Komisija je sva grla ocenila i rangirala.

   


  (Oktobar 02, 2018)

 • "IZLOŽBA KRAVA SIMENTALSKE RASE"
  U sredu,01.10.2018. god . u Babinama,opština Prijepolje,PSSS Užice u saradnji sa Opštinom Prijepolje  organizuje tradicionalnu " Izložbu krava Simentalske rase ".Početak manifestacije je u
  10.00 h.Koordinatori  izložbe i ocenjivači grla su savetodavci PSSS Užice:
  Nebojša Đurić,Dejan Stanković

  Izvor: PSSS Užice

  ...

  (Oktobar 01, 2018)
 • Dana 28.09.2018. god. sa početkom u 13 h na parceli Filipa Nedeljkovića u Bečevici, opština Knić, održaće se manifestacija Dan polja soje.  Ogled je zasejan semenom 3 semenske kuće: NS Instituta, ZP Instituta i Reifeisen.

  Pozivnica


  Izvor: PSSS Kragujevac

  ...

  (September 28, 2018)
 • U četvrtak,27.09.2018. god . u Lajkovcu ,opština Lajkovac,PSSS Valjevo
  organizovala je tradicionalnu " Izložbu krava Simentalske rase ".Početak
  manifestacije bio je u 10.00 h.Koordinator izložbe bio  je dr
  Radosav Vujić.U    takmičarskom delu izložbe  sa svojim grlima
  učestvovalo je  više od 40 poljoprivrednih proizvođača.

  Izvor: PSSS Valjevo

  ...

  (September 28, 2018)
 •  U četvrtak,27.09.2018. god . u Lajkovcu ,opština Lajkovac,PSSS Valjevo  organizuje tradicionalnu " Izložbu krava Simentalske rase ".Početak manifestacije je u
   10.00 h.Koordinator izložbe je dr Radosav Vujić.U takmičarskom delu  izložbe  sa svojim grlima učestvovaće  više od 40  poljoprivrednih proizvođača.
   
  Izvor: PSSS Valjevo

  ...

  (September 27, 2018)
 • Dana 20.09.2018 u mestu Bapsko Polje, opština Kraljevo, PSSS Kraljevo je održala manifestaciju Dan polja krompira. Makro ogled krompira zasnovan je na parceli površine 0.5 ha u vlasništvu Majstorović Gorana, u ataru sela Bapsko Polje,  na zemljitu tipa livadsko dolinske crnice. Predsetveno je primeneno 1300 kg NPK 6*12*24 i u ogrtanju 250 kg KAN-a. U ogledu je  zastupljeno 28 sorti kompanija Agrico, HZPC, Europlant, Solana Sorte su sejane u 4 bloka: rane, srednje rane, kasne i sorte za čips. Tokom sadnje je primenjena polovina doze zemljišnog insekticida a druga polovina je primenjena u ogrtanju ...


  (September 26, 2018)
 • Dana  20.09.2018. godine sa početkom u 10:30 časova u organizaciji PSSS Kruševac, održana je manifestacija  Dan polja kukuruza.  Demonstracioni ogled je postavljen na gazdinstvu Agatonović Olge, parcela se nalazi u mestu Dvorane  Grad Kruševac. Poljoprivrednim  proizvođačima  je  predstavljen  21  hibrid  kukuruza  iz  četiri semenske  kuće, kao i primenjene agrotehničke mere.
  Cilj realizacije ogleda  je  utvrđivanje  koji od zasejanih hibrida je ispoljio najbolju  adaptibilnost i prinos u  uslovima ove  proizvodne  godine . Takođe, u ogledu  će  biti izmeren proce...


  (September 24, 2018)
 • U četvrtak, 20.09.2018. godine, sa početkom u 11 h, na oglednoj parceli u selu Beomužević, PSSS Valjevo održala je  tradicionalni Dan polja kukuruza.

  U ogledu je zastupljeno 37 hibrida kukuruza iz 5 selekcijskih kuća i
  to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad ,Institut za kukuruz Zemun Polje,PKB ,KWS i AS hibridi.

  Prisutni poljoprivredni proizvođači imali su priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju hibridi različitih grupa zrenja i dužina vegetacija u istim agroekološkim i proizvodnim uslovima.Manifestaciji je prisustvovalo oko 100 ljudi.Koordinato...


  (September 21, 2018)
 • U četvrtak, 20.09.2018. godine, sa početkom u 11 h, na oglednoj parceli u selu Beomužević, PSSS Valjevo organizuje tradicionalni Dan polja kukuruza.
  U ogledu je zastupljeno 37 hibrida kukuruza iz 5 selekcijskih kuća i to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad ,Institut za kukuruz Zemun Polje,PKB ,KWS i AS hibridi.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju hibridi različitih grupa zrenja i dužina vegetacija u istim agroekološkim i proizvodnim uslovima.Koordinator Dana polja kukuruza je Snežana Stojković-Jevtić,savetodavac z...


  (September 20, 2018)
 • Dana 20.09.2018. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Kraljevo organizuje "Dan polja krompira 2018" na imanju Sretena Majstorovića iz Bapskog Polja, Opština Kraljevo. Početak je zakazan za 10.00 sati.


  Pozivnica

  Nenad Nešović, mast. inž.

  Izvor: PSSS Kraljevo

  ...

  (September 20, 2018)
 • Dana  20.09.2018. godine sa početkom u 10:30 časova u organizaciji PSSS Kruševac, održaće se manifestacija  Dan polja kukuruza.  Demonstracioni ogled je postavljen na gazdinstvu Agatonović Olge, parcela se nalazi u mestu Dvorane  Grad Kruševac. Poljoprivrednim  proizvođačima  će biti predstavljen  21  hibrid  kukuruza  iz  četiri semenske  kuće, kao i primenjene agrotehničke mere.
  Cilj realizacije ogleda  je  utvrđivanje  koji od zasejanih hibrida je ispoljio najbolju  adaptibilnost i prinos u  uslovima ove  proizvodne  godine . Takođe, u ogledu  će  biti izmeren ...


  (September 20, 2018)
 • 11.09.2018. održan je međunarodni resavski sajam u Svilajncu.
  Savetoavci PSSS Jagodina, Dragan Jakovljević i Verica Lazarević učestvovali su u odabiru grla za ovu izložbu i bili članovi komisije za izbor i ocenu krava, prvotelki, junica i pčelinjih proizvoda. Ocenjeno je 49 grla, od toga 17 krava, 13 prvotelki i 19 junica.

   


  (September 20, 2018)
 • Dana 19.09.2018. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Kraljevo organizuje "Dan polja kukuruza 2018" na imanju Toma Rozgića iz Konareva, Opština
  Kraljevo. Početak je zakazan za 12,00 sati.
  Srdačno,
  Nenad Nešović, mast. inž.

  Pozivnica


  Izvor: PSSS Kraljevo

  ...

  (September 19, 2018)
 • Dana 19.09.2018.god. sa početkom u 12 sati, PSSS Kraljevo je  održala  manifestaciju „Dan polja  kukuruza“ u Kraljevu, na oglednoj parceli u Konarevskom polju. U ogledu su ove godine zastupljena
  34 hibrida kukuruza iz 4 semenskih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut za kukuruz Zemun polje, Agrosava, PKB agroekonomik. Prisutni poljoprivredni proizvođači su bili upoznati sa primenjenom agrotehnikom kao i agrometeorološkim uslovima koji su vladali tokom vegetacione sezone.

  ...


  (September 19, 2018)
 • Dana 14.09.2018.god. PSSS Pirot  organizovala je manifestaciju „Dan polja  kukuruza“ na poljoprivrednoj ekonomiji PSSS Pirot. Početak manifestacije bio je zakazan u 10:00 časova. U ogledu su ove godine zastupljena 38 hibrida kukuruza iz 6 semenskih kuća: PKB, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut za kukuruz Zemun polje, Agrosava, Syngenta i BC-Hibridi Zagreb. Prisutni poljoprivredni proizvođači su bili upoznati sa primenjenom agrotehnikom kao i agrometeorološkim uslovima koji su vladali tokom vegetacione sezone. Poljoprivredni proizvođači su upoznati sa proizvodnim potencija...


  (September 18, 2018)
 • Dana 14.09.2018. godine sa početkom u 10,00 časova PSSS Knjaževac održala je "Dan polja kukuruza 2018." na parceli Slobodanke Antić iz Debelice, Opština Knjaževac.Predstavljena je primenjena agrotehnika, agrometeorološki uslovi u toku vegetacije i proizvodni potencijali hibrida u ogledu.Osim poljoprivrednih proizvođača manifestaciji su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave,Regionalne privredne komore,zemljoradničkih zadruga, semenskih kuća i mediji.


  (September 17, 2018)
 • U nedelju 16.09.2018. god . u Pričeviću ,opština Valjevo,PSSS Valjevo  organizovala je  tradicionalnu,13. "Ovčarsku izložbu".Početak manifestacije bio je u
  10.00 h. Koordinator izložbe  bio je dr Radosav Vujić. U takmičarskom delu  izložbe  sa svojim grlima i kolekcijama ovaca  učestvovalo je više od 30  poljoprivrednih proizvođača.

  Izvor: PSSS Valjevo

  ...

  (September 17, 2018)
 • Poštovani,
  U nedelju 16.09.2018. god . u Pričeviću ,opština Valjevo,PSSS Valjevo organizuje tradicionalnu "Ovčarsku izložbu".Početak manifestacije je u10.00 h. Koordinator izložbe je dr Radosav Vujić.     U takmičarskom delu izložbe  sa svojim grlima i kolekcijama ovaca imaće više od 30 poljoprivrednih proizvođača.


  Izvor: PSSS Valjevo

  ...

  (September 16, 2018)
 • Dana 14.09.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Pirot  organizuje Dan polja  kukuruza na poljoprivrednoj ekonomiji PSSS Pirot. Početak manifestacije je u 10:00 časova. U ogledu su ove godine zastupljena su 38 hibrida kukuruza iz 6 semenskih kuća : PKB, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut za kukuruz Zemun polje, Agrosava Syngenta i BC- Hibridi Zagreb. Pozivamo sve zainteresovane  da prisustvuju Danu polja.
  Koordinator ogleda Zoran Panajotović.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Pirot


  (September 14, 2018)
 • Dana 14.09.2018. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Poljoservis Knjaževac organizuje "Dan polja kukuruza 2018" na imanju Slobodanke Antić iz Debelice, Opština Knjaževac. Početak je zakazan za 10,00 sati.

  Koordinator ogleda Srđan Cvetković

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Knjaževac

  ...

  (September 14, 2018)
 • Dana 13.09.2018. u selu Bubanj, na starom putu za Leskovac, sa početkom od 10 sati, savetodavci PSSS Niš, u saradnji sa proizvođačem Zoranom Mitrovićem iz sela Bubanj i promoterima selekcionih kuća, organizuju Dan polja kukuruza na kome će biti predstavljeni u sortnom makroogledu 40 hibrida sedam selekcionih kuća. Prilikom prikazivanja karakteristika vodećih hibrižda kukuruza u proizvodnji kukuruza u Srbiji, predstavićemo i sortnu agrotehniku i agroekološke uslove koji su pratili proizvodnju kukuruza u tekućoj proizvodnoj 2018-toj godini.


  (September 13, 2018)
 • Dana 07.09.2018. godine PSSS Leskovac, organizovala je manifestaciju „Dan polja kukuruza“ na oglednoj parceli u Pečenjevcu. Početak manifestacije bio je zakazan u 10:00 časova. Na oglednoj parceli  predstavljeno je  47 hibrida sedam semenskih kuća. Manifestaciji je prisustvovalo veliki broj proizvođača (80), predstavnici semenskih i hemijskih kuća, medija. Prisutni su upoznati sa primenjenim agrotehničkim merama kao i agrometeorološkim uslovima  tokom vegetacionog perioda. Kako bi se proizvođači na samoj parceli upoznali sa karakteristikama pojedinih hibrida zasejan je ogled u selu Peče...


  (September 13, 2018)
 • Dana 13.09.2018. u selu Bubanj, na starom putu za Leskovac, sa početkom od 10 sati, savetodavci PSSS Niš, u saradnji sa proizvođačem Zoranom Mitrovićem iz sela Bubanj i promoterima selekcionih kuća, održali su prezentaciju makroogleda sa hibridima kukuruza, pod nazivom Dan polja kukuruza na kome je predstavljeno u sortnom makroogledu 40 hibrida sedam selekcionih kuća. Prilikom prikazivanja karakteristika vodećih hibrida kukuruza u proizvodnji kukuruza u Srbiji, predstavili smo i sortnu agrotehniku i agroekološke uslove koji su pratili proizvodnju kukuruza u tekućoj proizvodnoj 2018-toj godini. ...


  (September 13, 2018)
 • PSSS Novi Pazar  je dana 11.09.2018. god u utorak  sa početkom od 11:00 časova na gazdinstvu  Petrović Rastko, mesto Kovačevo, grad Novi Pazar, održala manifestaciju:
  „Dan polja kukuruza 2018“ Manifestaciji je prisustvovao veliki broj zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, predstavnici semenskih kuća čije je seme zastupljeno u ogledu, gosti iz rukovodećih institucija, gradonačelnik Novog Pazara, kao  i predsednici poljoprivrednih udruženja.
  U ogledu je bilo zastupljeno 16 sorti iz 3 semenske kuće Prisutnima su prezentovane sorte i predočeni očekivani prinosi koji su...


  (September 12, 2018)
 • Dana 10.09.2018.godine PSSS Kosovska Mitrovica održala je DAN POLJA SOJE na parceli gazdinstva Trajković Dušana u mesto Prilužje,opština Vučitrn.U ogledu su zastupljene sorte Novosadskog instituta za ratarstvo i povrtarstvo (tri) i sorte instituta za kukuruz Zemun Polje (tri).U Ogledu su bile zastupljene sorte 0,I i II grupe zrenja.Prisutne poljoprivredne proizvođače je pozdravila direktorica službe Ljiljana Gvozdić.Na parceli su od strane koordinatora Zorana Milosavljevića iznete primenjene agrotehničke mere i vremenski uslovi tokom vegetacije.Poljoprivredni proizvođači su postavljali pitan...


  (September 12, 2018)
 • Dana 11.09.2018.godine,PSSS Kosovska Mitrovica održala je DAN POLJA HIBRIDA KUKURUZA na imanju SPŠ -Priština sa sedištem u Lešku.Mani festaciji je prisustvovalo  66 poljoprivrednih proizvođača,predstavnici semenskih kuća,opština kao i lokalni i regionalni mediji.U ogledu su bili zastupljeni hibridi tr domaća instituta : ZP-hibridi Zemun Polje,NS-hibridi Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i hibridi PKB-Agroekonomik iz Padinske Skele.
  Prisutne je pozdravila direktorica službe Ljiljana Gvozdić uz komentar na dobar odziv poljoprivrednika i predstavnika opština.Koordinator Zoran M...


  (September 12, 2018)
 • Dana 11.09.2018. godine PSSS Smederevo održala je manifestaciju „Dan polja kukuruza 2018“ na oglednoj parceli u Bašinu u opštini Smederevska Palanka. Početak manifestacije bio je zakazan u 10:00 sati, otvaranje manifestacije u 11.00 sati koja je trajala do 14.00sati.. Na oglednoj parceli  predstavljeno je  33 hibrida četirisemenske kuće. Manifestaciji je prisustvovalo oko 50 proizvođača, predstavnici semenskih i hemijskih kuća. Prisutni su upoznati sa primenjenim agrotehničkim merama kao i agrometeorološkim uslovima  tokom vegetacionog perioda. Proizvođači na samoj parceli upoznati sa ...


  (September 12, 2018)
 • Dana 11.09.2018.god. sa početkom u 08:00, održan je Dan polja kukuruza u organizaciji PSSS Negotin, na gazdinstvu PSSS Negotin,opština Negotin. Na makroogledu su predstavljeni 33 hibrid iz pet semenske kuće od FAO 300-700 grupe zrenja: Institut NS, Institut ZP, PKB,Pioneer i Syngenta. Prisutni su upoznati sa primenjenom agrotehnikom na ogledu, mogli su videti hibride stare i nove generaciji, čuti nove informacije predstavnika semenskih kuća i međusobno razmeniti iskustva. Događaj su propratili mediji, a sa rezultatima ogleda zainteresovani biće upoznati nakon merenja ogleda odnosno berbe.Prisutno...


  (September 12, 2018)
 • PSSS Novi Pazar  obaveštava i poziva  sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače kao i relevantne institucije da će se dana 11.09.2018. god u utorak sa početkom od 11;00 časova na gazdinstvu Petrović Rastko  u mestu Kovačevo, (na sedmom kilometru regionalnog puta Novi Pazar-Golija) grad Novi Pazar održati manifestacija:„Dan polja kukuruza“
                                             
  rukovodilac ogleda  Ejupović Smail dipl.ing.

  Pozivnica

  Izvor: PSS...


  (September 11, 2018)
 • Dana 11.09.2018 godine ,PSSS Kosovska Mitrovica d.o.o. organizuje DAN POLJA HIBRIDA KUKURUZA koji će se održati na imanju SPŠ-Priština sa sedištem u Lešku.Manifestacija će se održati u vremenu od 11 časova.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicijonalnoj manifestaciji .
  Koordinator Dana polja je savetodavac ratarstva Zoran Milosavljević


  Pozivnica

  Izvor: PSSS Kosovska Mitrovica

  ...

  (September 11, 2018)
 • Dana 11.09.2018. godine, PSSS Smederevo organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dan polja kukuruza 2018“. Dan polja će biti održan na oglednoj parceli u Bašinu - Smederevska Palanka sa početkom u 10:00 sati.

  Koordinator ogleda savetodavac Goran Pavlović

  Pozivnica
  Izvor: PSSS Smederevo

  ...

  (September 11, 2018)
 • Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja kukuruza u utorak 11.09.2018.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu.
  Program manifestacije je u prilogu ovog obaveštenja.
  Dobrodošli...
  Koordinator Dana polja strnih žita: Vladica Stefanović, savetodavac za ratarstvo

  Pozivnica


  Izvor: PSSS Negotin

  ...

  (September 11, 2018)
 • 11.09.2018.  sa početkom u 10h na prostoru ekonomije poljoprivredno - veterinarske škole  sa domom učenika Svilajnac u Svilajncu održaće se 55. međunardni resavski poljoprivredni sajam
  Na ovom sajmu biće izložba goveda i ovaca, poljoprivredna mehanizacija i izložba pčelinjih proizvoda.
  Opština Svilajnac u saradnji sa PSSS Jagodina, savetodavcima Draganom Jakovljević i  Vericom Lazarević (učesnici pri odabiru i oceni goveda i ovaca i oceni pčelinih proizvoda) predstaviće najbolja grla i pčelinje proizvode.

  Izvor:PSSS Jagodina

  ...

  (September 11, 2018)
 • Dana 11.09.2018. god u Lužnicama, opština Kragujevac, sa početkom u 13 h održaće se tradicionalna manifestacija Dan polja kukuruza. Na parceli je zasejano 28 hibrida semenom 4 semenske kuće- NS Instituta, ZP Instituta, PKB Agroekonomik i LG. Pozivate se da prisustvujete ovoj manifestaciji

  Pozivnica
  Izvor: PSSS Kragujevac

  ...

  (September 11, 2018)
 • PSSS Jagodina održala je  10.09.2018.god. Dan polja kukuruza na parceli Radiše Radisavljevića iz Medveđe.U ogledu je zastupljeno 70 hibrida 12 semenskih kuća.Svi hibridi su pokazali svoje osobine a proizvođači će biti upoznati sa visinom prinosa po završetku berbe i tada će videti da li su pravilno procenili prinos a to će im omogućiti da neki od novih hibrida zaseju na svojim parcelama.Danu polja prisustvovali su i predstavnici semenskih i hemijskih kuća i proizvođači đubriva.Manifestacija je propraćena medijski od strane lokalnih televizija.

  Koordinator ogleda
  dipl.ing....


  (September 11, 2018)
 • Dana 07.09.2018. godine PSSS Leskovac, organizovala je manifestaciju „Dan polja kukuruza“ na oglednoj parceli u Pečenjevcu. Početak manifestacije bio je zakazan u 10:00 časova. Na oglednoj parceli  predstavljeno je  47 hibrida sedam semenskih kuća. Manifestaciji je prisustvovalo veliki broj proizvođača (80), predstavnici semenskih i hemijskih kuća, medija. Prisutni su upoznati sa primenjenim agrotehničkim merama kao i agrometeorološkim uslovima  tokom vegetacionog perioda. Kako bi se proizvođači na samoj parceli upoznali sa karakteristikama pojedinih hibrida zasejan je ogled u selu Peče...


  (September 11, 2018)
 • U četvrtak, 20.09.2018. godine, sa početkom u 11 h, na oglednoj parceli u selu Beomužević, PSSS Valjevo organizuje tradicionalni Dan polja kukuruza.
  U ogledu je zastupljeno 37 hibrida kukuruza iz 5 selekcijskih kuća i to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad ,Institut za kukuruz Zemun Polje,PKB ,KWS i AS hibridi.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju hibridi različitih grupa zrenja i dužina vegetacija u istim agroekološkim i proizvodnim uslovima.Koordinator Dana polja kukuruza je Snežana Stojković-Jevtić,savetodavac z...


  (September 11, 2018)
 • Dana 05.09.2018.god PSS Prokuplje, organizovala je Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog proizvođača Đurić Dejana u Tularu  na oglednoj parceli  Početak manifestacije je bio u 10:00 časova. Na oglednoj parceli su  predstavljena 10 hibrida kukuruza u saradnji sa tri semenske kuće: Pionir, KWS i BC Prisutni proizvođači i gosti upoznati su sa primenjenim agrotehničkim merama kao i agrometeorološkim uslovima  tokom vegetacionog perioda. Pored poljoprivrednih proizvođača Danima polja prisustvovali su i predstavnici semenskih kuća, predstavnici lokalnih samouprava, k...


  (September 10, 2018 08:33)
 • PSSS Jagodina organizuje dana 10.09.2018. tradicionalnu manifestaciju "dan polja kukuruza". Ogled se nalazi na oglednoj parceli Radiše Radisavljevića iz Medveđe. U ogledu je zastupljeno 12 semenskih kuća sa 70 hibrida kukuruza. Manifestaciji će prisustvovati poljoprivredni proizvođači, predstavnici semenskih i hemijskih kuća, kao i predstavnici medija. Pozivamo Vas da prisustvujete manifestaciji.
  Koordinator ogleda Miodrag Simić

  Spisak hibrida u ogledu


  (September 10, 2018)
 • Dana 10.09.2018.godine -PSSS Kosovska Mitrovica d.o.o.organizuje DAN POLJA SOJE koji će se održati na imanju Trajković Dušana u mesto Prilužje opština Vučitrn.Manifestacija će se održati u vremenu od 11 časova.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicijonalnoj manifestaciji.

  Koordinator Dana polja je savetodavac ratarstva Zoran Milosavljević.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Kosovska Mitrovica

  ...

  (September 10, 2018)
 • Dana 04.09.2018. god. PSSS šabac održala je dan polja soje u Bogatiću na oglednom polju Siniše Berića. Na ogledu je prisustvovalo 45 posetilaca koji su mogli da pogledaju 15 sorti NS Instituta  0, I i II grupe zrenja i 3 sorte ZP Instituta 0, I i II grupe zrenja. Posle obilaska ogleda, usledilo je kratko objašnjenje koordinatora Gordane Rehak o primenjenoj agrotehnici i klimatskim uslova koji su uticali na određene faze razvoja, a zatim su učesnici na ogledu, Svetlana Zlatarić i Slobodan Gošić nastavili o radovima na ogledu i primenjenoj zaštiti. Poljoprivrednici su pažljivo slušali, posle ...


  (September 10, 2018)
 • Održan  je Dana polja krompira, 08.09.2018. godine, opština Pirot, mesto Poljska Ržana, gazdinstvo Rančić Srđana.
  Mimica Kostić-Đorđević dipl.ing.agronomije


  Izvor: PSSS Pirot

  ...

  (September 10, 2018)
 • Dana 07.09.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizovala je DAN POLJA KUKURUZA na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju)  sa početkom u 10:00 h, na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovani su hibridi i primenjena agrotehnika na ogledu gde je zastupljeno 7 semenskih kuća (NS, ZP, Pioneer, AGS, Hibrid, KWS  i LG) sa ukupno 41 hibridom kukuruza.  Na Danima polja kukuruza bilo je 52 prisutnih. Pored poljoprivrednih proizvodjača Dane polja uveličali su i predsta...


  (September 10, 2018)
 • Dana 07.09.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizovala je DAN POLJA SOJE  na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju) sa početkom u 11:30h, na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment i primenjena agrotehnika na ogledu gde su zastupljene 3 semenske kuće (NS, Selsem-Delta agrar i ZP) sa ukupno 27 sorti soje.  Na Danima polja soje bilo je 22 prisutnih. Pored poljoprivrednih proizvodjača Dane polja uveličali su i predstavnici semenskih kuća i medij...


  (September 10, 2018)
 • Dana 08.09.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Pirot  organizuje Dan polja strnih krompira na oglednoj parceli vlasnika Rančić Srđana. Početak manifestacije je u 10:00 časova. U ogledu su ove godine zastupljene 6 sorte krompira iz tri semenske kuće : Agrikol,ZPC Hetema i Europlants. Pozivamo sve zainteresovane  da prisustvuju Danu polja.
  Koordinator ogleda Srđan Vidanović.

  Mimica Kostić-Đorđević dipl.ing.agronomije

  Pozivnica
  Izvor: PSSS Pirot

  ...

  (September 08, 2018)
 • Dana 07.09.2018. godine PSSS Leskovac, organizuje "Dan polja kukuruza" na oglednoj parceli u Pečenjevcu. U ogledu je zasejano 47 hibrida, 7 semenskih kuća.
  Početak manifestacije je u 10:00 časova na oglednom polju.
  Pozivamo sve zainteresovane  da prisustvuju ovoj manifestaciji.

  Pozivnica i vodič kroz makroogled nalaze se u prilogu.

  Pozivnica

  Izvor:PSSS Leskovac

  ...

  (September 07, 2018)
 • Dana 07.09.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA KUKURUZA na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju)  sa početkom u 10:00h. Ogledno polje se nalazi na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naše Dane polja kukuruza, kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja. Pozivnicu sa programom Dana polja kukuruza možete preuzeti u prilogu.
  Koordinator ogleda: Dušan Despotović, savetodavac za ratarstvo.

  Učesnici u realizaciji ogleda: Milic...


  (September 07, 2018)
 • Dana 07.09.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA SOJE  na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju) sa početkom u 11:30h. Ogledno polje se nalazi na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naše Dane polja soje, kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja. Pozivnicu sa programom Dana polja soje možete preuzeti u prilogu.
  Koordinator ogleda: Milenko Đurić, savetodavac za ratarstvo.
  Učesnici u realizaciji ogleda: Dušan Despotović, saveto...


  (September 07, 2018)
 • Dana 04.09.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Mladenovac doo, organizovala je Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog proizvođača Mićić Vladana iz Jagnjila,  na oglednoj parceli Instituta za zemljište ( na skretanju za Pružatovac). Početak manifestacije je bio u 10:00 časova. Na oglednoj parceli su  predstavljena 42 hibrida kukuruza u saradnji sa pet  semenskih kuća, primenjene agrotehničke mere kao i agrometeorološki uslovi  tokom vegetacionog perioda. Semenske kuće i distributeri koji su bili zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i p...


  (September 07, 2018)
 • Poštovani, dana 04.09.2018. PSSS Jagodina održala je dan polja Soje na parceli Gorana Miladinovića i Dragana Matića iz Kočinog sela. U ogledu su bili zastupljene sorte tri semenske kuće (NS, ZP, Delta Agrar).Deo ogledne parcele je iskorišćen za agrotehnički ogled Fitoferta (tretman semena i folijarna prihrana). Kako je godina bila pogodna za proizvodnju soje sve sorte su pokazale svoj maksimum, a vaga će da pokaže koja je dala najveći prinos (očekuje se prinos preko 4 t/ha). Vremenske prilike - dosta padavina zahtevale su posebne mere zaštite od korova što je u saradnji sa Galenikom fitofar...


  (September 07, 2018)
 • Dana 05.09.2018 godine sa početkom u 10h, na gazdinstvu Đurić Dejana u selu Tularu, PSS Prokuplje održaće tradicionalnu manifestaciju Dani Polja kukuruza. Na oglednoj parceli je posejano 10 hibrida iz tri semenske kuće: KWS; PIONIR i BC. Prisutni poljoprivredni proizvođači će biti upoznati sa agrotehnikom kao i karakteristikama hibrida. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj manifestaciji.
  Koordinator: Jović Snežana

  Prokuplje
  Izvor: PSSS Prokuplje

  ...

  (September 05, 2018)
 • Dana 04.09.2018.god. sa početkom u 10:00, održan je Dan polja kukuruza u organizaciji PSSS Šabac, na gazdinstvu Mila Mijailović iz Štitara. Na makroogledu su predstavljeni 31 hibrid iz tri semenske kuće od FAO 300-700 grupe zrenja: Institut NS, Institut ZP i Hemikal Agrosava. Prisutni su upoznati sa primenjenom agrotehnikom na ogledu, mogli su videti hibride stare i nove generaciji, čuti nove informacije predstavnika semenskih kuća i međusobno razmeniti iskustva. Događaj su propratili mediji, a sa rezultatima ogleda zainteresovani biće upoznati nakon merenja ogleda odnosno berbe.

  Kor...


  (September 05, 2018)
 • Dana 04.08.2018.god. PSSS Šabac, organizuje Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na gazdinstvu Mijailović Mila u Štitaru, na putu za Šabac – Slepčević. Početak manifestacije je u 10:00 časova. Na oglednoj parceli je posejanbo 31 hibrid iz tri semenske kuće: AS, NS,ZP Instituta, gde će prisutnim biti upoznati sa agrotehnikom kao i karakteristikama hibrida. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj manifestaciji.

  Pozivnica

  Koordinator Dana polja je Svetlana Zlatarić dipl.ing ratarstva

  Izvor: PSSS Š...


  (September 04, 2018)

 • Dana 04.09.2018. god. PSSS Šabac organizuje dan polja makroogleda soje sa sortama NS i ZP Instituta. Ogledno polje se nalazi u selu Bogatić, opština Bogatić, na gazdinstvu Siniše Berića, na glavnom putu Šabac-Bogatić. Pozivamo zainteresovane poljoprivredne proizvođače da dođu i zajedno sa nama razgledaju ogled i dobiju sve informacije vezane za sortiment i primenjenu agrotehniku na ogledu, a nakon toga nastavimo druženje u obližnjem restoranu. Ovde možete pogledati pozivnicu sa satnicom.
  Koordinator dana polja je Rehak Gordana, dipl. inž. ratarstva


  (September 04, 2018)
 • Dana 04.09.2018.god.(utorak) Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Mladenovac doo, organizuje Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog proizvođača Mićić Vladana iz Jagnjila,  na oglednoj parceli Instituta za zemljište ( na skretanju za Pružatovac). Početak manifestacije je u 10:00 časova. Na oglednoj parceli biće predstavljeno 42 hibrida kukuruza u saradnji sa pet  semenskih kuća, primenjene agrotehničke mere kao i agrometeorološki uslovi  tokom vegetacionog perioda. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrta...


  (September 04, 2018)
 •  Dana 04.09.2018.god.  u organizacije PSSS Kragujevac, održaće se tradicionalna manifestacija Dan polja kukuruza na oglednoj parceli u Velikim Krčmarima , opština Rača. Na ogledu je zasejano 21 hibrid semenom 6 semenskih kuća NS,Instituta, ZP Instituta, PKB, AS, LK i BC. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj manifestaciji.
  Srdačan poziv da prisustvujete ovoj manifestaciji.


  Pozivnica

  Izvor: PSSS Kragujevac

  ...

  (September 04, 2018)
 • Dana 01.09.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizovala je Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar.  Program održavanja Dana polja:
  10:00 – 10:15  Okupljanje gostiju na oglednoj parceli  na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan
  10:15 – 10:20   Pozdravna reč domaćina manifestacije
  10:20 – 11:30   Obilazak ogledne parcele,
  -Predstavljanje hibrida kukuruza
  -Primenje...


  (September 03, 2018)
 • Dana 01.09.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizuje Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar. Početak manifestacije je u 10:00 časova. Na oglednoj parceli biće predstavljeno 19 hibrida kukuruza iz tri semenske kuće, primenjene agrotehničke mere kao i agrometeorološki uslovi tokom vegetacionog perioda. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, AgroSava i Institut PKB Agroekonomik. Po...


  (September 01, 2018)
 • Dana 28.08.2018 sa početkom od 13 h na imanju Vlada Mišovića u selu Bečanj održan je dan polja soje. Pored poljoprivrednih proizvođača ovoj manifestaciji su prisustvovali i predstavnici 3 semenske kuće ( ZP, NS , Delta agrar) kao i predstavnici medijskih kuća. Cilj dana polja je predstaviti široj javnosti najnovije sorte soje, kao i sve prednosti i nedostatke pojedinih sorti.

  Izvor: PSSS Čačak

  ...

  (Avgust 31, 2018)
 • Dana 28.08.2018. sa početkom u 10 časova na imanju Vlada Mišovića održan je dan polja kukuruza.Pored poljoprivrednih proizvođača manifestaciji su prisustvovali i predstavnici medijskih kuća kao i predstavnici instituta i semenskih kuća.Cilj dana polja kukuruza je predstaviti poljoprivrednim proizvođačima nove hibride kukuruza gde na licu mesta mogu da se uvere u prednosti kao i nedostatke pojedinih hibrida.

   


  (Avgust 31, 2018)
 • Dana 28.08.2018 sa početkom od 13 h na imanju Vlada Mišovića u selu Bečanj održan je dan polja soje. Pored poljoprivrednih proizvođača ovoj manifestaciji su prisustvovali i predstavnici 3 semenske kuće ( ZP, NS , Delta agrar) kao i predstavnici medijskih kuća. Cilj dana polja je predstaviti široj javnosti najnovije sorte soje, kao i sve prednosti i nedostatke pojedinih sorti.

  Izvor:PSSS Čačak

  ...

  (Avgust 31, 2018)
 • Dana 28.08.2018. PSSS Padinska Skela organizovala je "Dan polja kukuruza“ na gazdinstvu „Pionir“ PKB Korporaciji sa početkom u 10 i 30. Na Danu polja, pored zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, bili su prisutni i predstavnici semenskih kuća koji su  predstavili 71 hibrid kukuruza, kao i predstavnici lokalne samouprave i medija.
  Cilj Dana polja  kukuruza je bio da se predstave najzastupljeniji hibridi u istim agrotehničkim i agrometeorološkim uslovima proizvodnje.
   Koordinator:Kačarević Anka

  <...


  (Avgust 29, 2018)
 • Dana 28.08.2018. PSSS Padinska Skela organizovala je "Dan polja soje“ na gazdinstvu „Pionir“ PKB Korporaciji sa početkom u 11 i 30. Na Danu polja, pored zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, bili su prisutni i predstavnici semenskih kuća koji su  predstavili 20 sorata soje, kao i predstavnici lokalne samouprave i medija.
  Cilj Dana polja soje je bio da se predstave najzastupljenije sorte soje koje se trenutno nalaze u proizvodnji u istim agrotehničkim i agrometeorološkim uslovima proizvodnje.
   Koordinator:Kačarević Anka


  (Avgust 29, 2018)
 • Dana 28.08.2018. PSSS Čačak organizuje tradicionalnu manifestaciju dana polja kukuruza i soje. Ogled je postavljen na gazdinstvu Vlada Mišovića iz Bečnja.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Čačak

  ...

  (Avgust 28, 2018)
 • Dana 28.08.2018. PSSS Padinska Skela organizuje "Dan polja kukuruza“ na gazdinstvu „Pionir“u PKB Korporaciji sa početkom u 10 i 30. Pozivamo sve zainteresovane da dođu na dane polja kukuruza na kome će PSSS Padinska Skela predstaviti 71 hibrid kukuruza iz deset semenskih kuća.
  Koordinator:Kačarević Anka

  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Avgust 28, 2018)
 • Dana 28.08.2018. PSSS Padinska Skela organizuje "Dan polja soje“ na gazdinstvu „Pionir“u PKB Korporaciji sa početkom u 11 i 30. Pozivamo sve zainteresovane da dođu na dane polja soje na kome će PSSS Padinska Skela predstaviti 20 sorti soje iz tri semenske kuće.


  Koordinator:Kačarević Anka
  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Avgust 28, 2018)
 • Toplički okrug-od 24-26.08.2018god. održana 16. po redu privredno-turistička manifetacija „Dani šljive“ Blace 2018. sa  bogatim programskim sadržaj sva tri dana manifestacije.
  Brojni izlagači su izlagali svoje proizvode a berba ovog voća koje je ove godine donelo berićetan prinos je u toku.
  Poljoprivredna Stručna Služba Prokuplje dala je podršku manifestaciji ,,Dani Šljive 2018'' Blace.

   

     


  (Avgust 27, 2018)
 • Dana 20.08.2018.godina na parceli domaćina Miloša Dimitrijevića iz Vrhpolja, opština Ljubovija, sa početkom u 10h, održan je DAN POLJA u realizaciji samostalnog ogleda,
  -Združeni usev kukuruza i soje za silažu-.
  Ogled je prezentovao njegov koordinator Dušan Despotović, savetodavac PSSS Poljosavet iz Loznice.
  Posetiocima je predstavljena agrotehnika a u toku siliranja, vršeno je i merenje silirane mase, sa tri ponavljanja, metričkim metodom, što je kod prisutnih proizvođača naišlo na veliko interesovanje. Dobar deo proizvođača je izrazio želju da u svoju proizvodnju uvrs...


  (Avgust 22, 2018)
 • U organizaciji  PSSS Poljoservis-a Knjaževac u petak 17.08.2018.godine  održan je “DAN POLJA KUKURUZA” na imanju poljoprivrednog proizvođača, Braneta Marjanovića  u  Sokobanji , sa početkom u 10:00 časova.
  Održavanje ove manifestacije imalo je  za cilj da se poljoprivredni proizvođači ,direktno na polju , uvere u proizvodne potencijale hibrida kukuruza različitih semenskih kuća I FAO grupa zrenja  ,kako bi za narednu proizvodnu godinu  odabrali one hibride koji će zadovoljiti potrebe njihovih gazdinstava, bilo da je u pitanju prinos, kvalitet ili način upotrebe na farmi .


  (Avgust 21, 2018)
 • Dana 17.08.2018 godine, PSSS Vranje održala je tradicionalnu manifestaciju Dani polja kukuruza. Demoogled sa merkantilnim i silažnim hibridima kukuruza postavljen je na domaćinstvu Janković Ivica,selo Pavlovac opština Vranje. Na Danu polja, pored zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, bili su   prisutni i predstavnici semenskih kuća koji su  predstavili 30 hibrida silažnog I merkantilnog kukuruza u proizvodnji na području Pčinjskog okruga.


  (Avgust 20, 2018)

 • Dana 15.08.2018. PSSS Požarevac, je organizovala manifestaciju Dan polja suncokreta na parceli PSSS Požarevac. Na Danu polja, pored poljoprivrednih proizvođača  bili su prisutni i predstavnici semenskih kuća koji su predstavili 22 najzastupljenija  hibrida u proizvodnji suncokreta na području  Braničevskog okruga,  predstavnici lokalne samouprave i medija.
  Cilj Dana polja suncokreta je da bio da se predstave najzastupljeniji hibridi suncokreta u četiri tehnologije proizvodnje u istim agrotehničkim i agrometeorološkim uslovima proizvodnje,  i da se proizvođačima ukaže na moguć...


  (Avgust 17, 2018)
 • Dana 15.08.2018. PSSS Požarevac, je  održala manifestaciju Dan polja hibrida  kukuruza na parceli JP Ljubičevo-Požarevac.  Na Danu polja, pored zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, bili su   prisutni i predstavnici semenskih kuća koji su  predstavili 59 hibrida kukuruza u proizvodnji na području Braničevskog okruga, kao i predstavnici lokalne samouprave i medija.
  Cilj Dana polja hibrida kukuruza  je bio da se predstave najzastupljeniji hibridi u istim agrotehničkim i agrometeorološkim uslovima  proizvodnje, i da se proizvođačima preporuče najprinosniji za proizvodnju na ...


  (Avgust 17, 2018)
 • Dana 16.08.2018 u selu Jagnjilo, opština Mladenovac, na parceli proizvođača Milana Milovanovića, savetodavci PSSS Mladenovac, su sa početkom u  10h. održali Dan polja suncokreta na postavljenom sortnom makroogledu sa hibridima suncokreta. Na Danu polja suncokreta proizvođačima je prikazana agrotehnika koja je pratila postavljeni makroogled , a promoteri su predstavili najbitnije morfološke, tehničko- tehnoološke i proizvodne osobine predstavljenih hibrida suncokreta. U ogledu predstavljeni su hibridi  iz tri selekcione kuće.
  Pored poljoprivrednih proizvođača, Danu polja prisustvovali ...


  (Avgust 16, 2018)
 • Dana 16.08.2018 god. (četvrtak), PSSS Mladenovac organizovao je  Dan polja kukuruza-hemijski, sa početkom u 11:30 h. na parceli Nebojše Milentijević u Rabrovcu ( Mladenovac).
  Na Danu polja kukuruza-hemijski ogled, proizvođačima su  prikazane tri kombinacije herbicida,iz tri hemijske kuće ( Galenika, Syngenta i Agrosava) a promoteri su predstavili najbitnije aspekte zaštite kukuruza primenom različitih kombinacija herbicida.Pored predstavnika hemijskih kuća, Danu polja prisustvovali su  poljoprivredni proizvođači i predstavnici medija.


  Koordinator: Bojan Mijatović


  (Avgust 16, 2018)
 • Dana 20.08.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA u realizaciji samostalnog ogleda  - Združeni usev kukuruza i soje za silažu- na Oglednoj parceli  poljoprivrednog gazdinstva Miloša Dimitrijevića iz Vrhpolj  , sa početkom u 10:00 h. Parcela se nalazi sa desne strane puta Ljubovija Bajina Bašta, na trećem kilometru od Ljubovije
  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naš Dan polja , kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova znanja.  
  Pozivnicu sa programom Dana polja možete preuzeti u prilogu.
  Koordinator ogleda: Dušan Despotović, savet...


  (Avgust 16, 2018)
 • Dana 17.08.2018 godine, PSSS Vranje održaće tradicionalnu manifestaciju Dani polja kukuruza. Demoogled sa merkantilnim i silažnim hibridima kukuruza postavljen je na domaćinstvu Janković Ivica,selo Pavlovac opština Vranje.
  Ovim putem pozivamo sve zainteresovane poljoprivredne proizvodjače,predstavnike medija i semenskih kuća da posete naš ogled koji se nalazi na magistralnom putu Vranje-Bujanovac i  upoznaju se sa osobinama silažnog i merkantilnog kukuruza FAO grupe (300-700), kako bi se bliže informisali o savremenim tehnologijama,primenjenom agrotehnikom i sortimentom kukuruza.


  (Avgust 13, 2018)
 • U organizaciji  PSSS Poljoservis Knjaževac u petak 17.08.2018.godine  održaće se “DAN POLJA KUKURUZA” na imanju poljoprivrednog proizvođača, Braneta Marjanovića  u  Sokobanji , sa početkom u 10:00 časova.
  Održavanje ove manifestacije ima za cilj da se poljoprivredni proizvođači ,direktno na polju , uvere u proizvodne potencijale hibrida kukuruza različitih semenskih kuća I FAO grupa zrenja  ,kako bi za narednu proizvodnu godinu  odabrali one hibride koji će zadovoljiti potrebe njihovih gazdinstava, bilo da je u pitanju prinos, kvalitet ili način upotrebe na farmi .


  (Avgust 13, 2018)
 • Dana 15.08.2018. sa početkom od 12 sati PSSS Požarevac, organizuje Dan polja hibrida  kukuruza na parceli JP Ljubičevo -Požarevac. Na Danu polja biće prisutni i predstavnici semenskih kuća koji će predstaviti 59 hibrida kukuruza u proizvodnji na području Braničevskog okruga.
  Cilj Dana polja hibrida kukuruza  je da se predstave najzastupljeniji hibridi u istim agrotehničkim i agrometeorološkim uslovima  proizvodnje, i da se proizvođačima preporuče najprinosniji za proizvodnju na njihovim gazdinstvima.

  Kordinator: Jorgovanka Vlajkovac, dipl.ing.     


  (Avgust 10, 2018)
 • Dana 15.08.2018. sa početkom od 10 sati PSSS Požarevac, organizuje Dan polja suncokreta na parceli PSSS Požarevac. Na Danu polja biće prisutni i predstavnici semenskih kuća koji će predstaviti 22 najzastupljenija  hibrida u proizvodnji suncokreta na području Braničevskog okruga.
  Cilj Dana polja suncokreta je da se predstave najzastupljeniji hibridi suncokreta u četiri tehnologije proizvodnje i da se proizvođačima ukaže na mogućnost proširenja proizvodnje suncokreta.    

  Kordinator: Jorgovanka Vlajkovac, dipl.ing.      


  (Avgust 10, 2018)
 • Dana 16.08.2018 god. ( četvrtak), PSSS Mladenovac organizuje Dan polja suncokreta, sa početkom u 10h.
  Na Danu polja suncokreta proizvođačima će biti  prikazana agrotehnika koja je pratila postavljeni makroogled suncokreta, a promoteri će predstaviti najbitnije morfološke, tehničko -tehnoološke i proizvodne osobine predstavljenih hibrida suncokreta.


  Koordinator: Željko Lazić

  Demoogled

  Pozivnica

   

  I...


  (Avgust 10, 2018)
 • Dana 16.08.2018 god. (četvrtak), PSSS Mladenovac organizuje Dan polja kukuruza-hemijski, sa početkom u 11:30 h.
  Na Danu polja kukuruza-hemijski ogled proizvođačima će biti  prikazane tri kombinacije herbicida, a promoteri će predstaviti najbitnije aspektw zaštite kukuruza primenom različitih kombinacija herbicida.


  Koordinator: Bojan Mijatović

  Demoogled

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Mladenovac

  ...

  (Avgust 10, 2018)
 • Dana 30.07.2018 u selu Dobrujevac, opština Aleksinac, na parceli proizvođača Saše Petrovića, savetodavci PSSS Niš, su sa početkom od 11 sati održali Dan polja suncokreta na postavljenom sortnom makroogledu sa hibridima suncokreta. Na danu polja suncokreta proizvođačima je prikazana agrotehnika koja je pratila postavljeni makroogled suncoktreta, a promoteri su predstavili najbitnije morfološke, tehničko tehnoološke i proizvodne ososbine predstavqenih hibrida suncokreta. U ogledu suncokreta predstavljeno 12 hibrida suncokreta tri selekcione kuće. 

   

  Izvor: PSSS Niš

  <...


  (Jul 31, 2018)
 • Dana 30.07.2018. godine na Žitno-stočnoj pijaci u Mladenovcu održana je Revijalna izložba goveda Simentalske rase u organizaciji GO Mladenovac, PSSS Mladenovac i Udruženja stočara simentalske rase. Na izložbi je učestvovalo 20 odgajivača goveda simentalske rase i to u kategoriji krava 32 grla, a u kategoriji junica 7 grla. U ogranizaciji izložbe aktivno je učestvovala dipl. ing. ratarstva Dragana Stoiljković.
  U sklopu izložbe izveden je i kulturno-umetnički program KUD-a “Ljubomir Ivanović Gedža” Kovačevac.

  Izvor: PSSS Mladenovac


  (Jul 31, 2018)
 • Dana 30.07.2018. sa početkom od 11 sati PSSS Niš u saradnji sa proizvođačem Sašom Petrovićem, organizuje Dan polja suncokreta. Dan polja suncokreta održaće se na parceli poljoprivrednog proizvođača Saše Petrovića, u selu Dobrujevac. Na Danu polja biće prisutni i promoteri semenskih kuća koji će predstaviti 12 najperspektivnijih hibrida u proizvodnji suncokreta na terenima širom Srbije.
  Cilj Dana polja suncokreta je da se predstave najzastupljeniji hibridi suncokreta u našoj proizvodnji i da se proizvođačima ukaže na mogućnost proširenja proizvodnje suncokreta i u ovom delu Srbij...


  (Jul 30, 2018)
 • Dana 30.07.2018. godine u Mladenovcu održaće se Revijalna izložba goveda Simentalske rase u organizaciji GO Mladenovac, PSSS Mladenovac i Udruženja stočara simentalske rase. Izložba se održava na žitno – stočnoj pijaci u Mladenovcu, sa početkom u 9:30 h. Na izložbi se planira učešće 20 odgajivača goveda simentalske rase u dve kategorije: krave i priplodne junice.
  Cilj održavanja izložbe je predstavljanje kvaliteta goveda sumentalske rase, kao i  njihovih proizvodnih sposobnosti.

  Pozivnica

  Izvor ...


  (Jul 30, 2018)
 • PSSS NP je dana 20.07.2018. god u petak sa početkom od 11:00 časova na gazdinstvu Nuković Kemal,  Duga Poljana, opština Sjenica, održala manifestaciju:„Dan polja-ozima strna žita“
  Manifestaciji je prisustvovao veći broj zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, predstavnici semenskih kuća čije je seme zastupljeno u ogledu, gosti iz rukovodećih institucija, kao i predstavnik lokalne samouprave i predsednici poljoprivrednih udruženja.
  U ogledu je bilo zastupljeno 18 sorti iz 4 semenske kuće. Prisutnima su prezentovane sorte koje su i u ovoj specifičnoj godini bile zastuplje...


  (Jul 24, 2018)
 • Manifestacija Dani polja suncokreta na parceli Radiše Radisavljevića iz Medveđe uspešno je organizovana od strane PSSS Jagodina.Predstavljeno je 20 hibrida suncokreta od 6 semenskih kuća i svi hibridi su u odličnom stanju a samo merenje posle žetve pokazaće koji je najprinosniji hibrid.Svi prisutni proizvođači su upoznati sa agrotehnikom(đubrenje,norma setva,zaštita od korova).Po obilasku nastavljeno je druženje i razgovor sa prisutnim predstavniima semenskih kuća i stručnjacima PSSS Jagodina.

  Koordinator ogleda
   dipl.ing.Miodrag Simić

  Izvor: PSSS Jagodina

  ...


  (Jul 23, 2018)
 • PSSS NP obaveštava sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače kao i relevantne institucije da će se dana 20.07.2018. god u petak  sa početkom od 11;00 časova na gazdinstvu Nuković Kemal, na lokaciji između sela Buča i  Duge Poljane, opština Sjenica,  održati manifestacija:„Dan  polja-ozima strna žita 2017-2018“

  Pozivnica

  Program


  rukovodilac ogleda  Ejupović Smail master  ing.

  ...

  (Jul 20, 2018)
 • Na oglednoj parceli Radiše Radisavljevića iz Medveđe PSSS Jagodina organizuje tradicionalni dan polja suncokreta. U ogledu je zastupljeno 20 hibrida od 6 semenskih kuća. Proizvođači će biti upoznati sa agrotehnikom ogleda, a prisutni predstavnici će ih upoznati sa osobinama hibrida. Pored makroogleda proizvođačima će biti prikazani ogled sa hibridom suncokreta čije je seme tretirano pre setve različitim kombinacijama stimulatora rasta. U prilogu Vam dostavljam pozivnicu i spisak hibrida u makroogledu.

  Pozivnica

  ...


  (Jul 16, 2018)
 • Dana 28.06.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizovao je DAN POLJA u realizaciji samostalnog ogleda primene savremenih tehnologija u proizvodnji lucerke na Oglednom polju poljoprivrednog  gazdinstva Mladena Sladakovića u Lozničkom Polju sa početkom u 10:00 h. Na održanom Danu polja za 20 prisutnih poljoprivrednih proizvođača prezentovani su rezultati ogleda određivanjem optimalnog vremena baliranja lucerke korišćenjem različitih koncentracija inokulanata. Pored toga predstavljeni su  i načini primene  inokulanata prskalicama kao i prese za baliranje.
  Razmenjena su iskustva sa...


  (Jun 29, 2018)
 • Dana 25.06.2018 godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Kruševac, održana  je  manifestacija  Dan polja strnih žita Demonstracioni ogled je postavljen na gazdinstvu Nikolić Marka, parcela se nalazi u mestu Kaonik (KO Kruševac), Grad Kruševac.
  Cilj realizacije ogleda  je  utvrđivanje  koji od zasejanih hibrida je ispoljio najbolju  adaptibilnost i prinos u  uslovima ove  proizvodne  godine . Takođe, u ogledu je izmeren procenat vlage u zrnu. Sve ovo može biti od velike koristi proizvođačima prilikom odabira hibrida za narednu proizvodnu godinu.

  ...

  (Jun 29, 2018)
 • U sredu, 13.06.2018. godine, sa početkom u 10:00 časova,  na oglednom polju, na poljoprivrednom gazdinstvu Radovanović Bobana u selu Velika Plana, PSS Prokuplje, organizovala je tradicionalnu manifestaciju " Dan polja strnih žita".
  U ogledu je zastupljeno 22 sorte ozimih strnih žita, 3 selekcijskih kuća.
  Na održanim Danima polja poljoprivredni proizvođači mogli su da na licu mesta steknu uvid u kvalitet i prinose pojedinih strnina, koje se gaje u istim agroekološkim uslovima, i sa  istim primenjenim agrotehničkim merama. Tako  će proizvođači, u narednoj proiyvodnoj godini biti ...


  (Jun 28, 2018)
 • Dan polja strnih žita je održan dana 15.o6.2018.godine. Danu polja je prisustvovalo 43 poljoprivrednih proizvođača i kao gosti đaci srednje poljoprivredne škole Bukovo, u okviru nastavka saradnje PSSS Negotin sa mladima.

  ...

  (Jun 28, 2018)
 • U četvrtak, 21.06.2018. sa početkom u 11 h na Ekonomiji poljoprivredne škole “Ljubo Mićić”  u Požezi, opština Požega, a u organizaciji PSSS “Užice” održana je  tradicionalna manifestacija “Dan polja strnih žita”.
  Koordinator “Dana polja” direktor i savetodavac za ratarstvo, Ljubodrag Pantelić, dipl.inž.
  ZAKLJUČAK:
  21.06.2018.godine održani su „Dani polja „ sa kojima se završava ogled ozimih strnih žita. Tokom „Dana polja“ proizvođačima su prezentovani rezultati ogleda, kao i sprovedene agrotehničke  mere tokom vođenja ogleda. Prisutni su se ...


  (Jun 26, 2018)
 • Dana 25.06.2018 godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Kruševac, održaće se manifestacija  Dan polja strnih žita Demonstracioni ogled je postavljen na gazdinstvu Nikolić Marka, parcela se nalazi u mestu Kaonik (KO Kruševac), Grad Kruševac.
  Cilj realizacije ogleda  je  utvrđivanje  koji od zasejanih hibrida je ispoljio najbolju  adaptibilnost i prinos u  uslovima ove  proizvodne  godine . Takođe, u ogledu  će  biti izmeren procenat vlage u zrnu. Sve ovo može biti od velike koristi proizvođačima prilikom odabira hibrida za narednu proizvodnu godinu.

  ...


  (Jun 25, 2018)
 • Poštovani, održan je Dan polja suncokreta dana 22.juna 2018.godine. Prisutno je bilo 27 proizvođača.
  Vladimir Stanković

  ...

  (Jun 25, 2018)
 • Dana 28.06.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA u realizaciji samostalnog ogleda primene savremenih tehnologija u proizvodnji lucerke na Oglednom polju poljoprivrednog  gazdinstva Mladena Sladakovića u Lozničkom Polju (parcela pored zaobilaznog puta) sa početkom u
  10:00 h.  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naš Dan polja , kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova znanja vezano za rezultate ogleda određivanja optimalnog vremena baliranja lucerke korišćenjem različitih koncentracija inokulanata.  Pozivnicu sa programom Dana polja možete preu...


  (Jun 22, 2018)
 • Na svečanosti priređenoj 16. juna 2018. godine, na Dan grada Loznice, u dvorani Vukovog doma kulture u Loznici uručene su povelje i plakete zaslužnima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli razvoju i unapređenju grada u raznim oblastima života i stvaranja. Jedan od dobitnika plakete je i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba ,,Poljosavet“ doo Loznica. Direktoru PSSS ,,Poljosavet“ iz Loznice Vladanu Ćosiću plaketu su uručili gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednica Skupštine grada Milena Manojlović Knežević.
  Svečanosti su prisustvovali generalni sekretar pr...


  (Jun 22, 2018)
 • U utorak 26.06.2018  godine, sa početkom u 10:00 časova,  na oglednom polju, na poljoprivrednom gazdinstvu Radovanović Bobana u selu Velika Plana, PSSS Prokuplje, organizuje tradicionalnu manifestaciju " Dan polja strnih žita 2018".
  U ogledu je zastupljeno 22 sorte ozimih strnih žita, 3 selekcijskih kuća.
  Cilj postavljanja ogleda jeste da se na području delovanja PSS Prokuplje u istim agrometeorološkim uslovima i istom primenjenom agrotehnikom utvrde prinosi različitih sorti ozimih strnina. Tako će proizvođači, prilikom prezentacije ogleda, na samoj parceli biti u prilici da odabe...


  (Jun 20, 2018)
 • U četvrtak, 21.06.2018. sa početkom u 11 h na Ekonomiji poljoprivredne škole “Ljubo Mićić”  u Požezi, opština Požega, a u organizaciji PSSS “Užice” održaće se tradicionalna manifestacija “Dan polja strnih žita”. Pozivate se da prisustvujete ovoj manifestaciji.

  Pozivnica

  Koordinator “Dana polja” direktor i savetodavac za ratarstvo, Ljubodrag Pantelić, dipl.inž.

  ...

  (Jun 19, 2018)
 • Poštovani prijatelji, pozivamo Vas na Dan polja suncokreta u organizaciji PSSS Negotin, koji će se održati na imanju PSSS Negotin u Negotinu, dana 22.juna 2018.godine.
   Vladimir Stanković

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Negotin

  ...

  (Jun 19, 2018)
 • Dana 13.06.2018.godine, PSSS Smederevo je organizovala tradicionalni Dan polja ozimih strnih žita, na oglednoj parceli PSS u Kolarima. Ogled  je posejan u saradnji sa 3 semenske kuće:Institut za ratarstvo i povrtarstvo-Novi Sad,  PKB-Padinska Skela i Agrosavom. Ukupno 22 sorte i to 14 sorti pšenice, 3  tritikale, 3 sorte ozimog ječma, 1 ovas i 1 raž. Nakon pozdravne reči domaćina i gostiju usledio je obilazak sorti u ogledu i upoznavanje sa primenjenom agrotehnikom  u ogledu i meteorološkim podacima  tokom vegetacije.
  Osim poljoprivrednih proizvođača, predstavnika semenskih kuća, pre...


  (Jun 18, 2018)
 • Dana 21.06.2018. sa početkom u 11 h na oglednoj parceli Slavomira Jovanovića u Cerovcu , a u organizaciji PSSS Kragujevac održaće se tradicionalna manifestacija Dan polja strnih žita. Pozivate se da prisustvujete ovoj manifestaciji.

  Pozivnica

  Izvor:PSSS Kragujevac

  ...

  (Jun 18, 2018)
 • Dana 14.06.2018.godine, PSSS Mladenovac je organizovala tradicionalni Dan polja ozimih strnih žita, na gazdinstvu Obradović Željka u Međulužju. Ogled  je posejan u saradnji sa 3 semenske kuće:Institut za ratarstvo i povrtarstvo-Novi Sad,  PKB-Padinska Skela i Galenikom. Ukupno 20 sorata i to 13 sorte pšenice, 3  tritikale, 2 sorti ozimog ječma, 1 ovas i 1 raž. Nakon pozdravne reči domaćina i gostiju usledio je obilazak sorti u ogledu i upoznavanje sa primenjenom agrotehnikom  u ogledu i meteorološkim podacima  tokom vegetacije.
  Osim poljoprivrednih proizvođača, predstavnika semens...


  (Jun 15, 2018)
 • Dana 13.06.2018.godine, PSSS Požarevac organizovala je tradicionalni Dan polja ozimih strnih žita, na imanju KPZ Zabela. Demoogled je postavljen sa 31 sortom i dva hibrida ozimih strnih žita. U ogledu su predstavljene sve vrste strnih žita:  ozima pšenica, ječam, tritikale, ovas i raž,  iz 7 selekcionih kuća. Posle upoznavanja sa primenjenom agrotehnikom  u ogledu prisutni su razgledali sorte u ogledu i dobili objašnjenja za svaku, od prisutnih prestavnika semenskih kuća. Danu polja prisustvovali su i učenici trećeg razreda Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Požerevca u sklopu prog...


  (Jun 14, 2018)
 • U organizaciji  PSSS Leskovac dana 13.06.2018.goine na ekonomiji Poljoprivredne škole održana je tradicionalna manifestacija „Dan polja strnih žita“.
  U ogledu je bilo zastupljeno 33 sorti ozimih strnina 6 semenskih kuća. Nakon pozdravne reči domaćina i gostiju usledio je obilazak sorti u ogledu i upoznavanje sa primenjenom agrotehnikom  u ogledu i meteorološkim prilikama tokom vegetacije. Nakon skidanja useva, sređivanja i prezentovanja rezultata, poljoprivrednim proizvođačima biće puno lakše u od abiru sorte za narednu proizvodnu godinu.
  Cilj postavljanja ogleda bio je da se ...


  (Jun 14, 2018)
 • U utorak, 12.06.2018. godine, sa početkom u 11 h, na oglednoj parceli u selu Zabrdica, PSSS Valjevo održala je tradicionalni Dan polja strnih žita.
  U ogledu je zastupljeno 20 sorata strnih žita iz 3 selekcijske kuće, i
  to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo ,LG i Agromarket .Ukupno je zasejano 13 sorti pšenice, 2 sorte tritikalea, 3 sorte ječma i 2 sorte ovsa.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imali su priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju različite sorte strnih žita u istim agroekološkim i proizvodnim uslovima.
  Koordinator Dana polja bila  je Snežana Sto...


  (Jun 13, 2018)
 • Poštovani,
  Pozivate se da prisustvujete tradicionalnoj manifestaciji Dani polja strnih žita 2018.god, koju u četvrtak 14.06.2018 godine, organizuje PSSS Mladenovac.
  Očekujemo Vaš dolazak.

  Pozivnica
  Violeta Veličković, koordinator ogleda
  Izvor:PSSS Mladenovac

  ...

  (Jun 12, 2018)
 • Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Poljoservis Knjaževac organizovala je 11.06.2018. godine,sapočetkom u 09:30 časova na imanju Ljubiše Stevanovića iz Bogdinca, Opština Sokobanja, Dan polja ozimih strnih žita.Cilj ovakvih okupljanja je da se proizvođači na licu mesta uvere u potencijal različitih vrsta i sorti ozimih strnih žita četiri semenskie kuće kako bi za narednu proizvodnju godinu odabrali onu selekciju koja zadovoljava njihove potrebe.Manifestaciji su prisustvovala 23 proizvođača, predstavnici semenskih kuća i medija. Koordinator ogleda Srđan Cvetković

  Izvor: P...


  (Jun 12, 2018)
 • PSSS Jagodina održala  je Dan polja strnih žita na parceli Rit-Jagodina a specifičnost ovog ogleda je što je izvedena na parceli od 13,5 ha koja je PSSS Jagodina uzela na korišćenje od Grada Jagodina i sama finansirala izvođenje ogleda.
  U ogledu je zastupljena 21 sorta strnih žita 10 semenskih kuća.Prisutni proizvođači upoznati sa primenjenom agrotehnikom u  ogledu a sa rezultatima će biti upoznati posle žetve.

  Koordinator ogleda
  dipl.ing.Miodrag Simić

  Izvor:PSSS Jagodina


  (Jun 12, 2018)
 • Dana 12.06.2018.goine na oglednopj parceli Miladinović Gorana iz Kočinog sela PSSS Jagodina organizovala je tradicionalni Dan polja strnih žita.U ogledu bile zastupljene sve vrste strnih žita:ozima pšenica,ječam,tritikale,ovas i raž.Od 10 semenskih kuća pedstavljeno je 58 različitih sorti.Posle upoznavanja sa primenjenom agrotehnikom  u ogledu proizvođači su razgledali sorte u ogledu i dobili objašnjenje za svaku od prisutnih prestavnika semenskih kuća.Manifestaciju su propratile medijske kuće iz Pomoravskog okruga a po završetku razgledanja prisutni su nastavili druženje.

  Koor...


  (Jun 12, 2018)

 • Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja strnih žita u petak 15.06.2018.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu.
  Program manifestacije je u prilogu ovog obaveštenja.
  Dobrodošli...

  Pozivnica


  Koordinator Dana polja strnih žita: Vladica Stefanović, savetodavac za ratarstvo
  Izvor:PSSS Negotin

  ...

  (Jun 11, 2018)
 • U sredu, 13.06.2018. godine, sa početkom u 10:00 časova, na  na oglednom polju, na ekonomiji Poljoprivredne škole, PSSS Leskovac organizuje tradicionalnu manifestaciju " Dan polja strnih žita".
  U ogledu je zastupljeno 33 sorti ozimih strnih žita, 6 selekcijskih kuća.

  Cilj postavljanja ogleda jeste da se na području deelovanja PSSS Leskovac u istim agrometeorološkim uslovima i istom primenjenom agrotehnikom utvrde prinosi različitih sorti ozimih strnina. Tako će proizvođači na samoj parceli biti u prilici da odaberu sortu koja će se naredne godine naći na njihovoj parceli.


  (Jun 11, 2018)
 • Dana 08.06.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Pirot  je organizovala Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na svojoj poljoprivrednoj ekonomiji  na adresi Kostin most bb. Početak manifestacije je bio u 10:00 časova. U ogledu su ove godine posejane 29 sorte ozimih strnih žita četiri semenskih kuća : Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad,  Agromarket (KWS), PKB- Agroekonomik , BC- Institut Botinec, Zagreb.Danu polja je prisustvovalo 33 poljoprivredna proizvođača, kao i predstavnici semenskih, hemijskih kuća i predstavnici medija. Cilj postavljanja ogleda je prezent...


  (Jun 11, 2018)

 • Dana 08.06.2018. god. PSSS Šabac, održala je dan polja strnih žita u selu Bogatić na parceli gazdinstva Siniše Berića na kome se nalaze dve sorte Galenike, dve sorte i dva hibrida AS Hemikal  i 10 sorti pšenice, dve sorte ječma, jedna sorta raži, jedna sorta ovsa i jedna sorta tritikala NS Instituta. Na ovoj oglednoj parceli poljoprivredni proizvođači su mogli da razgledaju sve pomenute sorte i hibride, kao i da čuju o primenjenoj agrotehnici i zaštiti, kao i specifičnim klimatskim prilikama koje su pratile ogled od zasnivanja do sada.
  Takođe, pretstavljene su i o osobine i kar...


  (Jun 11, 2018)
 • U sredu 13.06.2018. godine, sa početkom u 10:00 h, PSSS Požarevac organizuje tradicionalni Dan polja ozimih strnih žita, na imanju KPZ Zabela Požarevac.
  U ogledu je zastupljeno 31 sorata i 2 hibrida ozimih strnih žita iz 7 selekcionih kuća Ukupno je zasejano 23 sorte pšenice, 2 hibrida pšenice, 1 sorta tritikalea, 5 sorata ječma, 1  sorta ovsa i 1 sorta raži.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju različite sorte strnih žita u istim agroekološkim i proizvodnim uslovima.

  Koordinator  Dana polja: Jorgovanka Vlajko...


  (Jun 08, 2018)
 • U utorak, 12.06.2018. godine, sa početkom u 11 h, na oglednoj parceli u selu Zabrdica, PSSS Valjevo organizuje tradicionalni Dan polja strnih žita.
  U ogledu je zastupljeno 20 sorata strnih žita iz 3 selekcijske kuće, i to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo ,LG i Agromarket .Ukupno je zasejano 13 sorti pšenice, 2 sorte tritikalea, 3 sorte ječma i 2 sorte ovsa.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju različite sorte strnih žita u istim agroekološkim i proizvodnim uslovima.
  Koordinator Dana polja je Snežana Stojković-Jevti...


  (Jun 07, 2018)
 • PSSS Jagodina organizuje Dan polja strnih žita 12.06.2018. na oglednoj parceli PSSS Jagodina - "Rit" Jagodina sa početkom u 09:30.

  Pozivnica
  Spisak sorti u ogledu

  Izvor: PSSS Jagodina

  ...

  (Jun 07, 2018)
 • PSSS Jagodina organizuje Dan polja strnih žita 12.06.2018. na oglednoj parceli Miladinović Gorana Kočino selo - Jagodina sa početkom u 11:00.


  Pozivnica
  Spisak sorti u ogledu

  Izvor: PSSS Jagodina

  ...

  (Jun 07, 2018)
 • Dana 13.06.2018. godine, PSSS Smederevo organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dan polja strnih žita 2018“. Dan polja će biti održan na oglednoj parceli u Kolarima - grad Smederevo sa početkom u 10:00 sati.
  Koordinator ogleda savetodavac Goran Pavlović

  Izvor: PSSS Smederevo

  ...

  (Jun 07, 2018)
 • U četvrtak 14.06.2018. godine, sa početkom u 10 h, na parceli Obradović Željka u Međulužju ( na Milatovici), PSSS Mladenovac organizuje tradicionalni Dan polja strnih žita.
  U ogledu je zastupljeno 20 sorata strnih žita iz 3 selekcijske kuće, i to: Institut za ratarstvo i povrtarstvo ,PKB i Galenika .Ukupno je zasejano 13 sorti pšenice, 3 sorte tritikalea, 2 sorte ječma, 1  sorta ovsa i 1 sorta raži.
  Prisutni poljoprivredni proizvođači imaće priliku da na jednom mestu vide rezultate koje daju različite sorte strnih žita u istim agroekološkim i proizvodnim uslovima.
  Koordi...


  (Jun 07, 2018)

 • Dana 05.06 2018 godine u vremenu od 11:00-14:00 sati u mesto Ibarsko Postenje na imanju SPŠ-Priština sa sedištem u Lešku opština Leposavić održana je tradicijonalna manifestacija Dan polja ozimih strnih žita.Cilj održavanja je bio uspešnost gajenja različitih vrsta-sorata ozimih strnih žita u istim agroekološkim uslovima.U ogledu su zastupljene tri vrste ozimih strnih žita (pšenica,ječam i tritikale) sa 15 sorata iz tri semenske kuće.Na manifestaciji su dati vremenski uslovi koji su vladali tokom vegetacje kao i primenjena agrotehnika.Na manifestaciji je bilo 36 posetijoca,promoteri...


  (Jun 06, 2018)
 • Dana 08.06.2018. god. PSSS Šabac organizuje Dan polja strnih žita na kome će pretstaviti sortiment Instituta NS i sorte Galenike, sa ukupno 19 sorti i dva hibrida pšenice. Pozivamo sve zainteresovane da dođu i pogledaju sortiment i dobiju sva obaveštenja o primenjenoj agrotehnici i drugim informacijama značajnim za ovaj ogled. Posle razgledanja, sledi prijatno druženje u obližnjem restoranu. Pozivnocu sa satnicom možete pogledati ovde.

  U prilogu vam dostavljam pozivnicu sa satnicom.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS ...


  (Jun 05, 2018)
 • Dana 05.06.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizovala je Dan polja ozimih strnih žita na oglednoj parceli na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar.  Program održavanja Dana polja:
  10:00 – 10:30  Okupljanje gostiju na oglednoj parceli  na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić  Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan
  10:30 – 10:40   Pozdravna reč domaćina manifestacije
  10:40 – 12:40   Obilazak ogledne parcele,
  Predstavljanje sortimenta ozimih str...


  (Jun 05, 2018)
 • Dana 08.06.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Pirot  organizuje Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na svojoj poljoprivrednoj ekonomiji  na adresi Kostin most bb. Početak manifestacije je u 10:00 časova. U ogledu su ove godine posejane 29 sorte ozimih strnih žita četiri semenskih kuća : Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad,  Agromarket (KWS), PKB- Agroekonomik , BC- Institut Botinec, Zagreb
  Pozivamo sve zainteresovane  da prisustvuju Danu polja.
  Koordinator ogleda Srđan Vidanović.


  (Jun 04, 2018)
 • Dana 05.06.2018 godine,PSSS Kraljevo d.o.o  organizuje DAN POLJA STRNIH ŽITA koji će se održati
  u Kraljevu, u mestu Bapsko Polje,na imanju Miljka Lukovića.
  Manifestacija će se održati u vremenu od 11:00 časova
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicijonalnoj manifestaciji.
  Kordinator Dana polja je savetodavac ratarstva
  Nenad Nešović

  Pozivnica

  ...

  (Jun 04, 2018)
 • Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Poljoservis Knjaževac organizuje Dan polja ozimih strnih žita, 11.06.2018.godine  sa početkom u 09:30 časova na imanju Ljubiše Stevanovića iz Bogdinca, Opština Sokobanja.

  Pozivnica


  Koordinator Dana polja,
  Srđan Cvetković,
  stručni saradnik za ratarstvo.

   

  ...

  (Jun 04, 2018)
 • Dana 02.06.2018. Savetodavci PSSS Padinska Skela su organizovali "Dan polja herbicida u kukuruzu I soji", na oglednom polju parcele T-14 na Besnom Foku sa početkom u 11.30.Dan polja je trajao do 12.30. Učesnici su imali priliku da vide efekat primene herbicida pre I posle nicanja u kukuruyu I soji u vise kombinacija (kukuruy 7 soja 6). U kukuruyu su primenjeni seldeći herbicidi: tebutilazin, s-metolahlor, mezotrion, dikamba, 2,4-D, Nikosulfuron u 3 termina prskanja - 1 pre I 2 posle nicanja. U soji su bili primenjeni: metribuzin, metsulfuron, klomazon, bentazon, imazamox, fluazifop, kletodim, hemoklop ...


  (Jun 02, 2018)
 • Dana 02.06.2018. savetodavci PSSS Padinska Skela organizovali su "Dan polja ozimih strnih žita“ na oglednoj parceli T15 na gazdinstvu „Pionir“, sa početkom u 10 časova. Učesnici dana polja imali su priliku da vide aktuelan sortiment strnih žita iz sedam semenskih kuća (NS seme, PKB Agroekonomik, LG, Maisadur, RWA, Deltaagrar, Causade). U ogledu je zastupljeno 36 sorti ozimih pšenica, 3 sorte tritikalea, 5 sorti ozimih ječmova i po jedna sorta raži i ozimog ovsa. Na Danu polja registrovano je prisustvo 40 učesnika.
  Izvor:PSSS Padinska Skela


  PSSS Padinska Skela

   <...


  (Jun 02, 2018)
 • Dana 05.06.2018.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizuje Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar. Početak manifestacije je u 10:00 časova. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut PKB Agroekonomik i LG distibuter Galenika – Fitofarmacija a.d.. Pozivamo sve zainteresovane  da prisustvuju Danu polja.
  Koordinator Dana polja je Slavica Kodžopeljić  dipl. ing ratarstva


  (Jun 01, 2018)
 • Dana 30.05.2018. savetodavci PSSS Niš, u saradnji sa proizvođačem Žikić Goranom iz Subotinca organizuju "Dan polja ozimih strnih žita". Dan polja strnih žita održava se na parceli prooizvođača Gorana Žikića u selu Subotinac, preko puta fudbalskog igrališta sela, sa početkom od 11 sati. Pozivamo sve proizvođače koji su zainteresovani da dođu na dane polja na kome će PSSS Niš predstaviti sorte strnih žita u ovogodišnjem makroogledu u kome je prisutno 41 sorta, sedam selekcionih kuća čiji su promoteri takođe pozvani da prisustvuju ovom događaju.

  Izvor: PSSS Niš

  ...

  (Maj 30, 2018)
 • Dana 30.05.2018. savetodavci PSSS Vranje na gazdinstvu Ivanović Dejana u selu Moštanica opština Vranje organizuju "Dan polja ozimih strnih žita". Dan polja strnih žita održava se na parceli prooizvođača na auto-putu Vladičin Han -Vranje sa početkom od 10 časova. Pozivamo sve proizvođače koji su zainteresovani da dođu na dane polja na kome će PSSS Vranje predstaviti sorte strnih žita u ovogodišnjem makroogledu u kome je prisutna 31 sorta, pet selekcionih kuća čiji su promoteri takođe pozvani da prisustvuju ovom događaju.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicionaln...


  (Maj 30, 2018)
 • Dana 30.05.2018. savetodavci PSSS Vranje na gazdinstvu Nakić Dragana u selu Rakovac opština Bujanovac, organizuju "Dan polja ozimih strnih žita i krmnog bilja". Dan polja strnih žita i krmnog bilja održava se na parceli prooizvođača na magistralnom-putu Vranje -Bujanovac pored kafane Kečer sa početkom od 13 časova. Pozivamo sve proizvođače koji su zainteresovani da dođu na dane polja na kome će PSSS Vranje predstaviti sorte strnih žita i krmnog bilja u ovogodišnjem makroogledu u kome je prisutno 38 sorti, pet selekcionih kuća čiji su promoteri takođe pozvani da prisustvuju ovom događaj...


  (Maj 30, 2018)
 •  Dana 05.06.2018 godine,PSSS Kosovska Mitrovica d.o.o  organizuje DAN POLJA STRNIH ŽITA koji će se održati na imanju SPŠ-Priština sa sedištem u Lešku.Ogled je postavljen u mesto Ibarsko Postenje na putu Raška-Kos.Mitrovica.Manifestacija će se održati u vremenu od 11:00 časova

  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicijonalnoj manifestaciji.

  Kordinator Dana polja je savetodavac ratarstva Zoran Milosavljević

  Pozivnica

  PSSS Kosovska Mitrovica

   

   

  ...

  (Maj 30, 2018)
 • Dana 30.05.2018. godine Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vranje, organizovala je tradicionalnu manifestaciju, Dan polja ozimih strnih žita na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ivanović Dejana, selo Moštanica, opština Vranjska Banja. Početak manifestacije i skupljane učesnika je bilo već u 10:00 časova. U demoogledu je  predstavljeno 31 sorta ozimih strnih žita,- gde je prezentovan sortiment iz 5 selekcionih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agroglob,  Raiffesen agro, Limagrain, Delta agrar,.Na ogledu su primenje sve agrotehničke mere u saradnji Agromarketa,Daj...


  (Maj 30, 2018)
 • Dana 30.05.2018. savetodavci PSSS Niš održali su u saradnji sa proizvođačem Žikić Goranom iz Subotinca,  Dan polja strnih žita na kome su prezentovali 41 sortu strnih žita. Dan polja strnih žita počeo je od 11sati na parceli proizvođača Žikić Gorana. Prezentaciji ogleda je prisustvovalo 25 proizvođača
  Cilj Dana polja bio je da se proizvođačima prikaže aktuelni sortiment strnih žita u postojećim agrotehničkim uslovima i primenjenoj agrotehnici
  Koordinator Saša Stanković

  ...

  (Maj 30, 2018)
 • Dana 30.05.2018. godine Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vranje, organizovala je tradicionalnu manifestaciju, Dan polja ozimih strnih žita i krmnog bilja na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Nakić Dragana, selo Rakovac, opština Bujanovac. Početak manifestacije i skupljane učesnika je bilo već u 12:30 časova. U demoogledu je  predstavljeno 38 sorata ozimih strnih žita, graškova i grahorica- gde je prezentovan sortiment iz pet selekcionih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agroglob, Raiffesen agro, AS-hibridi,,PKB sa 33 sorti pšenice, 3 sorate ječma i 3 sorte krm...


  (Maj 30, 2018)
 • U okviru Dana polja održanog 29.05.2018. u Ljubićkoj Balugi sa početkom u 11 h. održana je prezentacija ogleda sa ozimim sortama pšenice.
  Na ogledu površine 3,2 ha , postavljenom 18.10.2017. zastupljeno je 22 sorte pšenice 5 selekcionih kuća (PKB , NS , Delta agrar , LG , Singenta ).
  Prezentaciji je prisustvovalo 54 proizvodjača.
  PSSS Čačak
  Milan Damljanović dipl.ing.

  U okviru Dana polja održanog 29.05.2018. u Ljubićkoj Balugi sa početkom u 14 h.
  Održana je prezentacija ogleda sa ozimim sortama ostalih strnih žita.
  Na ogledu površine 2,0 ha , posta...


  (Maj 29, 2018)

 • NAJAVA: DAN POLJA STRNIH ŽITA - PSSS Padinska Skela
  Dana 02.06.2018. savetodavci PSSS Padinska Skela organizuju "Dan polja ozimih strnih žita". Dan polja strnih žita održava se u PKB Korporaciji na  gazdinstvu „Pionir“ , T15 koja se nalazi pored zrenjaninskog puta sa početkom u 10 časova. Pozivamo sve zainteresovane da dođu na dane polja na kome će PSSS Padinska Skela predstaviti 47 sorti strnih žita iz sedam selekcionih kuća.
   
  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Maj 28, 2018)
 • Dana 02.06.2018. savetodavci PSSS Padinska Skela organizuju "Dan polja herbicida u kukuruzu i soji". Dan polja  herbicida u kukuruzu i soiji  održava se u PKB Korporaciji na  gazdinstvu „Pionir, parcela  br.14  sa početkom u 11.30 časova. Pozivamo sve zainteresovane da dođu na dane polja na kome će PSSS Padinska Skela predstaviti  efikasnost različitih varijanti  primene herbicida  u soji (6) i kukuruzu  ( 7 ) od 4 različita proizvođača pesticda..  
   
  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Maj 28, 2018)
 • Dana 29.05.2018.,PSSS Čačak održaće  tradicionalnu manifestaciju Dan polja ozimih strnih žita.Demoogled sa više sorata pšenice, ječma ,tritikalea, ovsa i raži postavljen je na domaćinstvu Raković Simeuna iz Ljubićske Baluge.

  Pozivnica
  PSSS Čačak

  ...

  (Maj 25, 2018)
 • Dana 24.05.2018. godine PSSS ,,Poljosavet” doo Loznica tradicionalno je održala DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA na Oglednom polju na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja sa početkom u 11:00 h. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment i primenjena agrotehnika na sortnom ogledu.  Cilj Dana polja za 43 prisutnih je bio da se za vreme trajanja ove manifestacije poljoprivredni proizvođači upoznaju sa sortimentom 5 semenskih kuća NS, KWS , Saatzucht donau, Osijek i LG sa ukupno 16 sorti pšenice, 4 sorte ozimog ječma, 1 sortom tr...


  (Maj 24, 2018)
 • Dana 30.05.2018. godine Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vranje, organizovala je tradicionalnu manifestaciju, Dan polja ozimih strnih žita na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ivanović Dejana, selo Moštanica, opština Vranjska Banja. Početak manifestacije i skupljane učesnika je bilo već u 10:00 časova. U demoogledu je  predstavljeno 31 sorta ozimih strnih žita,- gde je prezentovan sortiment iz 5 selekcionih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agroglob,  Raiffesen agro, Limagrain, Delta agrar,.Na ogledu su primenje sve agrotehničke mere u saradnji Agromarketa,Daj...


  (Maj 24, 2018)
 • U ponedeljak, 21.05.2018.godine, sa početkom u 10 časova, u mestu Kriva Reka, opština Čajetina, PSSS”Užice” je učestvovala u organizaciji manifestacije „ Drugi izložbeni stočni sajam u Krivoj Reci".


  Učesnici u realizaciji manifestacije: Nebojša Đurić i Dejan Stanković, savetodavaci za stočarstvo

  ZAKLJUČAK: Na sajmu izlagana goveda i ovce. Goveda su bila simentalske rase, dok su ovce bile “Il de france”, “sjenička” i “Virtemberg”. Komisija u sastavu savetodavaca za stočarstvo, Nebojše Đurić i Dejana Stanković pre početka ocenjivanja predo...


  (Maj 21, 2018)
 • Dana 24.05.2018.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA
  na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva) u Lozničkom Polju, sa početkom u 11:00 h.
  Ogledno polje se nalazi na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja.
  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naše Dane polja ozimih strnih žita, kako bi
  razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja. Pozivnicu sa programom Dana polja ozimih strnih
  žita možete preuzeti u prilogu.
  Koordinator ogleda: Milica Popadić, savetodavac za ...


  (Maj 18, 2018)
 • U ponedeljak, 21.05.2018.godine, sa početkom u 10 časova, u mestu Kriva Reka, opština Čajetina održaće se manifestacija „ Drugi izložbeni i prodajni stočni sajam u Krivoj Reci".

  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete najavljenu manifestaciju, kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja.

  Učesnici u realizaciji manifestacije: Nebojša Đurić i Dejan Stanković, savetodavaci za stočarstvo

  Pozivnica sa programom manifestacije


  (Maj 18, 2018)
 • Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Poljoservis Knjaževac organizuje Prezentaciju rezultata ogleda u stočarskoj proizvodnji (praćenje dnevnog prirasta i konverzije hrane kod
  prasadi u odgoju različitog rasnog sastava )15.05.2018. godine sa početkom u 09,00 časova na gazdinstvu Gordane Stanojević iz Vrbovca, Opština Sokobanja.

  Koordinator ogleda Neđeljko Pipović

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Poljoservis

  ...

  (Maj 15, 2018)
 • U periodu od 06.03.2018. do 08.03.2018. godine, održaće se zimska škola, mesto Smederevo , opština Smederevo - grad, Velika Plana, Smederevska Palanka i Smederevo. Zimska škola počinje 06.03.2018. godine u 10:15 prema sledećem rasporedu:
  06.03.2018.

  06-03-2018.
     10:15 do 10:35 Selekcija goveda , eksterni predavač Radivoje Đurđević
     10:35 do 10:55 Najčešći problemi u reprodukciji goveda , eksterni predavač Miroslav Marinković
     10:55 do 11:15 Premiksi i dodaci za hranu za životinje , eksterni predavač Dušan Katić <...


  (Mart 06, 2018)
 • U periodu od 28.02.2018. do 02.03.2018. godine, održaće se zimska škola, mesto Svilajnac , opština Svilajnac, Velika sala SO Svilajnac. Zimska škola počinje 28.02.2018. godine u 10:15 prema sledećem rasporedu:
  28.02.2018.

  28-02-2018.
     10:15 do 10:45 Sterilitet krava , savetodavac Verica Lazarevic
     10:45 do 11:15 Kukuruz-đubrenje , savetodavac Miodrag Simić
     11:15 do 11:45 Invanzivni štetni organizmi , savetodavac Ljiljana Jeremić
     11:45 do 12:15 Biologija oplodnje voćaka , savetodavac Igor Andrejić
     ...


  (Februar 28, 2018)
 • U periodu od 07.02.2018. do 09.02.2018. godine, održaće se zimska škola, mesto Loznica , opština Loznica - grad, prostorije UFK "Lagator". Zimska škola počinje 07.02.2018. godine u 10:00 prema sledećem rasporedu:
  07.02.2018.

  07-02-2018.
     10:00 do 10:30 „Prerada mleka na poljoprivrednim gazdinstvima“ , savetodavac Gordana Vujaklija
     10:30 do 11:00 Seoski turizam u funkciji održivog ruralnog razvoja , savetodavac Milica Popadić
     11:00 do 11:30 „Ishrana pšenice“ , savetodavac Dušan Despotović
     11:30 do 12:...


  (Februar 07, 2018)
 • U periodu od 06.02.2018. do 08.02.2018. godine, održaće se zimska škola, mesto Niš (Palilula) , opština Niš-Palilula, Prostorije PSSS Niš, Leskovačka br.4.. Zimska škola počinje 06.02.2018. godine u 09:30 prema sledećem rasporedu:
  06.02.2018.

  06-02-2018.
     09:30 do 09:50 Stanje useva ozime setve i mere nege , savetodavac Saša Stanković
     09:50 do 10:10 Savremeni načini gajenja povrća u zaštićenom prostoru , savetodavac Miljan Milojić
     10:00 do 10:30 Porast značaja viroza u povrtarskoj proizvodnji , savetodavac Gorda...


  (Februar 06, 2018)
 • Šesti po redu Sajam pirotske peglane kobasice, po tradiciji održan je u sportskoj hali „Kej“, i izazvao je ogromno interesovanje, posebno među turistima iz Bugarske, koji su od ranog jutra došli u Pirot, kako bi uživali u kvalitetnoj hrani i piću. Sajam je, po opštoj oceni, u potpunosti opravdao očekivanja. Kao i prethodnih godina Sajam peglane kobasice otvorio je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, prisutne je pozdravio  Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović istakavši, pored ostalog, da resorno ministarstvo nalazi način da konkretno podrži domaću radi...


  (Januar 29, 2018)
 • Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, у сарадњи са  ПССС Лесковац , у петак  12.01.2018, са почетком у 11.00 часова организује информативну радионицу на тему: Имплементација  ИПАРД мере М1: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава  и у великој сали ПССС Лесковац, Југ  Богданова 8а, ИПАРД информ...


  (Januar 12, 2018)
 • Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, у сарадњи са  ПССС Зајечар, у четвртак 11.01.2018, са почетком у 11.00 часова организује информативну радионицу на тему: Имплементација ИПАРД мере М1: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, Скупштина Града - велика сала, Трг ослобођења 1, Зајечар    

  ИПАРД информат...


  (Januar 11, 2018)
 • U periodu od 27.12.2017. do 29.12.2017. godine, održana je zimska škola, mesto Mladenovac (varoš) , opština Beograd-Mladenovac, Sala PSSS Mladenovac,Sala opštine Barajevo i Mladenovac. Zimska škola je počela 27.12.2017. godine u 11:10, i održana je prema sledećem rasporedu:
  27.12.2017.

  27-12-2017.
     11:10 do 11:40 Biostimulatori u voćarskoj proizvodnji , eksterni predavač Milan Sudimac
     11:40 do 12:10 Zaštita jabučastog voća , eksterni predavač Miroslav Ivanović
     12:10 do 12:40 Zaštita koštičavog voća , eksterni p...


  (Decembar 27, 2017)
 • U periodu od 26.12.2017. do 28.12.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Šabac , opština Šabac - grad, Sala PSSS Šabac. Zimska škola počinje 26.12.2017. godine u 10:10 prema sledećem rasporedu:
  26.12.2017.

  26-12-2017.
     10:10 do 10:40 Predstavljanje rezultata makroogleda kukuruza iz 2017. godine , savetodavac Svetlana Zlatarić
     10:40 do 11:10 Značaj ozimih krmnih međuuseva u proizvodnji kvalitetne kabaste stočne hrane , savetodavac Svetlana Zlatarić
     11:10 do 11:40 Predstavljanje rezultata savetodavnog modula , s...


  (Decembar 26, 2017)
 • Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и ПССС Ниш, у понедељак 25.12.2017, са почетком у 10.00 часова организује информативну радионицу на тему:
  Имплементација мере М1: Инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава  и мере М3: Инвестиције у физ...


  (Decembar 25, 2017)
 • „Истина је цела, без младих нема села“

  У организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди од 12. до 14. децембра 2017. године нa Злaтибору одржан је Девети семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије. ...


  (Decembar 22, 2017)
 • U periodu od 19.12.2017. do 21.12.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Novi Pazar , opština Novi Pazar - grad, svečana sala doma kulture Novi Pazar, osnovna škola Leskova-Tutin i centar za razvoj sela i poljopr. Sjenica. Zimska škola počinje 19.12.2017. godine u 11:15 prema sledećem rasporedu:
  19.12.2017.

  19-12-2017.
     11:15 do 12:00 Priprema i sanacija oštećenih terena, zaštita i ishrana maline , eksterni predavač Žarko Janković
     12:00 do 12:30 Invazivne štetne vrste insekata-Azijska mušica , savetodavac Svetlana Šu...


  (Decembar 19, 2017)
 • Dana 08.12.2017. godine, sa početkom u 10:00 održaće se tribina, mesto Pružanj , opština Tutin, Gazdinstvo Redzović Hazba sa temom:
  1. 10:00 do 11:00 Mere IPARD programa 2014 - 2020 , savetodavac Safet Vesnić

  Cilj tribine je da se poljoprivredni proizvođači upoznaju sa Merama IPARD programa 2014 - 2020
  Koordinator: Safet Vesnić


  Izvor: PSSS Novi Pazar

  ...

  (Decembar 08, 2017)
 • U periodu od 07.12.2017. do 09.12.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Negotin , opština Negotin, Svečana sala srednje poljoprivredne škole Bukovo. Zimska škola počinje 07.12.2017. godine u 10:10 prema sledećem rasporedu:
  07.12.2017.

  07-12-2017.
     10:10 do 10:25 Program podrške poljoprivredi Opštine Negotin , eksterni predavač Slađana Stojanović
     10:25 do 10:40 Saradnja PSSS sa školom , savetodavac Vladica Gavrilović
     10:40 do 10:55 Kontrola plodnosti zemljišta , savetodavac Vladimir Stanković
     10:...


  (Decembar 07, 2017)
 • U periodu od 06.12.2017. do 08.12.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Čačak , opština Čačak - grad, Guča , Čačak ,Gornji Milanovac. Zimska škola počinje 06.12.2017. godine u 10:15 prema sledećem rasporedu:
  06.12.2017.

  06-12-2017.
     10:15 do 10:45 Organska proizvodnja u voćarstvu , savetodavac Branko Tanasković
     10:45 do 11:15 Diverzifikacija prihoda na poljoprivrednom gazdinstvu , savetodavac Biljana Janjic
     11:15 do 11:45 Povećanje kvaliteta mleka , savetodavac Miroslav Jaćimović
     12:45 do 13:15...


  (Decembar 06, 2017)
 • U periodu od 06.12.2017. do 08.12.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Zaječar , opština Zaječar - grad, Sala Regionalne privredne komore Zaječar. Zimska škola počinje 06.12.2017. godine u 10:10 prema sledećem rasporedu:
  06.12.2017.

  06-12-2017.
     10:10 do 10:30 Program podrške poljoprivredi Grad Zaječar , eksterni predavač Vesna Stanković
     10:30 do 11:00 Gajenje dunje , savetodavac Mihajlo Žikić
     11:00 do 11:30 Zaštita dunje , eksterni predavač Ljubiša Pakalović
     11:30 do 12:00 Inteziviranje voć...


  (Decembar 06, 2017)
 • U periodu od 05.12.2017. do 07.12.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Pirot , opština Pirot, Prostorija Narodne biblioteke. Zimska škola počinje 05.12.2017. godine u 10:15 prema sledećem rasporedu:
  05.12.2017.

  05-12-2017.
     10:15 do 11:00 Proizvodnja kbaste stočne hrane na oranicama i travnjacima , eksterni predavač Zoran Lugić
     11:00 do 11:45 Aktuelni problemi u zaštiti bilja u 2017.g. , eksterni predavač Dragan Đorđević
     12:00 do 12:45 Aktuelnosti u zaštiti voća i pravilna upotreba pesticida , eksterni pre...


  (Decembar 05, 2017)
 • U periodu od 05.12.2017. do 07.12.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Sokobanja , opština Sokobanja, Velika Sala Skupštine opštine Sokobanja . Zimska škola počinje 05.12.2017. godine u 10:10 prema sledećem rasporedu:
  05.12.2017.

  05-12-2017.
     10:10 do 10:30 Zasnivanje lucerišta , savetodavac Srdjan Cvetkovic
     10:30 do 10:50 Zaštita lucerke , eksterni predavač Živorad Jovanović
     10:50 do 11:10 Hibridi kukuruza i zaštita , eksterni predavač Snežana Milanović
     11:10 do 11:30 Proizvodnja kukuruza u is...


  (Decembar 05, 2017)
 • Dana 03.12.2017.godine,  u radnoj poseti Negotinu i Krajinskim poljoprivrednicima i Udruženjima poljoprivrednika, bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gospodin Branislav Nedimović. Ministar Nedimović je, u pratnji predsednika Opštine Negotin i načelnika Borskog upravnog okruga, prvo obišao Društvo pčelara Hajduk Veljko iz Negotina. U konstruktivnom razgovoru, Krajinski pčelari su upoznali Ministra sa svojim radom i planovima u narednom periodu, a resorni Ministar je upoznao pčelare sa prestojećim aktivnostima i merama koje će sprovesti Ministar...


  (Decembar 03, 2017)
 • U periodu od 28.11.2017. do 30.11.2017. godine, održaće se zimska škola, mesto Leposavić , opština Leposavić, Sala SO Leposavić. Zimska škola počinje 28.11.2017. godine u 10:15 prema sledećem rasporedu:
  28.11.2017.

  28-11-2017.
     10:15 do 10:45 Povečanje kvaliteta mleka primenom dobre higijenske prakse na poljoprivrednim gazdinstvima , savetodavac Kosovka Jakšić
     10:45 do 11:15 Agrotehnika kukuruza i prezentacija NS hibrida , eksterni predavač Miljan Gvozdenović
     11:15 do 11:45 Organska poljoprivredna proizvodnja u rata...


  (Novembar 28, 2017)
 • Гастро-културна манифестација „Дани царибродске шушенице“ одржанa je у петак и суботу, 17. и 18. новембра 2017. године у СЦ „Парк“ у Димитровграду.

  Манифестација је почела у петак у 20 часова, када се  одржала и традиционална „седенћа“ – царибродско вечерње дружење, док је свечано отварање „Дана царибродске шушенице“ заказано за ...


  (Novembar 21, 2017)
 • U subotu, 21.10.2017. godine u sali hotela "Crni vrh" u Babušnici, održana je šesta po redu gastronomsko-turistička manifestacija "Vurdijada". Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Babušnica uz pomoć same opštine. Manifestacija je okupila više od 50 izlagača ovog specijaliteta i specifičnog proizvoda ovog dela Srbije. Ako se njima pridodaju i izlagači jela iz programa nacionalne kuhinje kao i izlagači raznoraznih drugih proizvoda iz repertoara zdrave hrane i izlagači proizvoda starih zanata, organizatori s ponosom iznose brojku od više od...


  (Oktobar 21, 2017)
 • Turistička organizacija opštine Кrupanj organizovala je 21.oktobra 2017. godine privredno-turističku manifestaciju ,,Plodovi Rađevine“ pod pokroviteljstvom opštine Кrupanj sa ciljem promocije Rađevine i okoline i plodova kojim je ovaj kraj bogat.
  U okviru manifestacije na platou ispred  Doma kulture ,,Politika“ u Кrupnju po peti put  održana je izložba poljoprivrednih proizvoda, domaće radinosti, gljiva i meda. Pored učesnika i izlagača iz opštine Кrupanj, svoje proizvode predstavio je i veći broj izlagača sa teritorije mačvanskog i kolubarskog okruga.
  Pored takmičenja...


  (Oktobar 21, 2017)
 • U nedelju 15.10.2017.god. PSSS Valjevo u saradnji sa JP Agrorazvoj iz Valjeva održala je 11. po redu Ovčarsku izložbu. Na izložbi je učestvovalo više od 20 odgajivača oplemenjene Sjeničke pramenke.Savetodavci PSSS Valjevo: dr Radosav Vujić,Slavica Petrović i Svetislav Marković učestvovali su u pripremi izložbe, odabiru grla izradi kataloga a dr Radosav Vujić je uz prof Poljoprivrednog fakulteta iz Zemuna Cvijana Mekića i predstavnika Instituta za stočarstvo bio i član žirija za dodelu nagrada i priznanja.Opšta ocena je da je izložba uspela i da je bila jako posećena jer je  po procen...


  (Oktobar 16, 2017)
 • Dana 15.10.2017. godine, sa početkom u 10 h, u mestu Pričević,  PSSS Valjevo u saradnji sa JP Agrorazvoj, Valjevo, organizuje Regionalnu ovčarsku izložbu. Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju ovoj manifestaciji.


  Izvor: PSSS Valjevo

  ...

  (Oktobar 13, 2017)
 • Dana 07.10.2017. godine u Kruševcu na Stočnoj pijaci održana je stočarska izložba goveda, ovaca i koza. Na izložbi je izloženo 130 grla goveda u tri kategorije: krave, krave prvotelke i priplodne junice. U ovčarstvu je izloženo 100 grla ovaca u 5 kategorija: ovnovi, ovce, dviske, šilježad I jagnjed. U kozarstvu je izloženo 60 grla u 3 kategorije; jarčevi, koze I šilježad. Uprkos lošim vremenskim uslovima izložba je uspešno održana.
  Na izložbi su bili prisutni državni sekretar za poljoprivredu Željko Radošević i pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran janjatović

  Boba...


  (Oktobar 09, 2017)
 • U nedelju, 01.10.2017.godine održani su „Dani polja“ sa kojima se završava makroogled kukuruza. Na „Danima polja“ proizvođačima su prezentovani rezultati ogleda, kao i agrotehničke mere tokom vođenja ogleda. Takođe, proizvođači, kao i ostali zainteresovani su upoznati sa karakteristikama novih hibrida, te i standardnim hibridima. U ogledu je zastupljeno 35 hibrida od 4 semenske kuće i to: Instituta Novi Sad, Instituta Zemun polje, PKB Agroekonomik Beograd, AS hibridi.
  Ogled kukuruza je zasnovan na površini od 3 ha sa hibridima FAO 300, FAO 400, FAO 500, FAO 600 i FAO 700 grupom.


  (Oktobar 03, 2017)
 • U organizaciji PSSS Knjaževac doo Poljoservis , dana 27.09.2017. godine održani su Dani polja lucerke, na imanju poljoprivrednog proizvođača iz Resnika (opština Sokobanja) Ivana Dimitrijevića sa početkom u 10 sati.
  Predstavljene su različite semenske kuće i ispitivan prinos različitih sorata pod istim agroekološkim i agrotehničkim uslovima.

  Koordinator
  Dragan Kolčić


  Izvor: PSSS Poljoservis Knjaževac


  (Oktobar 02, 2017)
 • Dana 07.10.2017. godine u Kruševcu održaće se II Nacionalna govedarska izložba grla simentalske rase i XVII Regionalna ovčarska – kozarska izložba. Izložbe se održavaju na stočnoj pijaci ulica Aerodromska bb sa početkom u 10 časova. Na izložbi goveda simentalske rase planira se učešće 110 grla goveda u tri kategorije: krave, krava prvotelke I priplodne junice. Na ovčarsko-kozarskoj izložbi planira se izvođenje preko 200 grla ovaca I koza u različitim kategorijama.


  Cilj održavanja izložbe je predstavljanje kvaliteta goveda simentalske rase kao i njihovih proizvodnih spo...


  (Oktobar 02, 2017)
 • U Zaječaru je 29. i 30. septembra održan šesti međunarodni sajam „Zdravo, domaće, prirodno“, Treći  Sajam finansiranja i drugi Sajam turizma koji ju okupili oko 350 izlagača iz Srbije i regiona.
  Cilj manifestacije je  promocija tradicionalnih, domaćih proizvoda i prava je prilika za širenje tržišta domaće hrane i proizvoda, povećanje proizvodnje i plasmana, ali i za razmenu znanja i iskustava.
  Sajam finansiranja je prilika da se na jednom mestu okupe predstavnici banaka i osiguravajućih kuća iz regiona i šire i predstave svoje ponude privrednicima i građanima.Jedan od najv...


  (Oktobar 02, 2017)
 • Dana 27.09.2017. godine, u mestu Lajkovac,  održana je tradicionalna Izložba goveda simentalske rase. Savetodavci PSSS Valjevo, dr Radosav Vujić i dipl. ing. Slavica Petrović učestvovali su u odabiru grla, obilasku proizvođača, pripremi kataloga, a dr Radosav Vujić bio je član tročlanog stručnog žirija Izložbe.

   

  Izvor: PSSS Valjevo

  ...

  (September 29, 2017)
 • U organizaciji PSSS Knjaževac doo Poljoservis, dana 27.09.2017. godine održaće se Dan polja lucerke, na imanju poljoprivrednog proizvođača Ivana Dimitrijevića iz Resnika, opština Sokobanja. Početak u 10 sati.
  Izvođenje ogleda ima cilj ispitivanje prinosa lucerke različitih semenskih kuća pod istim agroekološkim i agrotehničkim uslovima.

  PSSS Knjaževac
  Koordinator Dragan Kolčić

  Pozivnica

  ...

  (September 27, 2017)
 • U nedelju, 01.10.2017.godine, sa početkom u 11 časova u organizaciji PSSS"Užice" održaće se manifestacija "Dani polja kukuruza".

  Demonstracioni ogled je postavljen na Ekonomiji poljoprivredne škole "Ljubo Mićić".

  U ogledu je zastupljeno 35 hibrida kukuruza, različitih grupa zrenja, od tri semenske kuće i to: 9 hibrida NS; 11 hibrida ZP; 11 hibrida AS; 4 hibrida PKB Agroekonomik.

  Koordinator ogleda: Pantelić Ljubodrag, savetodavac za ratarstvo

  Učesnik u realizaciji ogleda: Lazić Zorica, savetodavac za zaštitu bilja

   


  (September 27, 2017)
 • Dana 29.09.17. sa početkom u 9h , na oglednim parcelama domaćina Đurović Rada u Brezovcu, opština Aranđelovac, u organizaciji PSSS Kragujevac, održaće se Dan polja iz oblasti melioracije - Primena krečnog materijala u višegodišnjim zasadima.


  Pozivaju se poljoprivredni proizvođači da prisustvuju ovoj manifestaciji.


  Kordinator ogleda: Suzana Nešković

   

  Izvor: PSSS Kragujevac

  ...

  (September 26, 2017)
 • U organizaciji PSSS Poljoservis Knjaževac u četvrtak 21.09.2017.godine održan je “DAN POLJA KUKURUZA “ na imanju poljoprivrednog proizvođača Bojana Dimitrijević-a iz Milušinca, opština Sokobanja, sa početkom u 10:00 časova .

  Održavanje ove manifestacije imalo je za cilj da se poljoprivredni proizvođači, direktno na polju, uvere u proizvodne potencijale hibrida kukuruza različitih semenskih kuća I FAO grupa zrenja, kako bi za narednu proizvodnu godinu odabrali one hibride koji će zadovoljiti potrebe n...


  (September 25, 2017)
 • Dan polja kukuruza PSSS Kraljevo održan je 21.09.2017. u mestu Bapsko Polje (grad Kraljevo) na gazdinstvu Miljka Lukovića prema programu. Prisutnima (35 učesnika) predstavljen je Makro ogled kukuruza sa 35 hibrida, pet selekcionih kuća, primenjena agrotehnika i osmotreni agro meteorološki parametri  tokom vegetacije za područje Kraljeva. Obzirom da je usev kukuruza u ogledu navodnjavan nekoliko puta opšti je zaključak prisutnih kolega iz stručnih službi i proizvođača da se može očekivati odličan rod zrna. Manifestaciju su pratile regionalne i produkcijske televizije.


  (September 22, 2017)
 • U Medveđi(SO Despotocav) 16.09.2017.god. održan je drugi sajam pod nazivom"Dani kukuruza". Sajam se sastojao iz tri dela:nauka,tradicija i kultura.

  U delu nauke predstavnici ratarsko-povrtarskih Instituta sa proizvođačima u direktnom kontaktu razmenili iskustva o proizvodnji u tekućoj godini i šta Instituti nude za  tekuću i narednu godinu. Predstavnik akademije nauka član odbora za selo Branislav Gulan održao je kratko izlaganje o stanju populacije u srpskim selima. Predstavnik Zadružnog saveza upoznao je prisutne o broju novoformiranih zadruga kao i mogućnosti da se zadruga formir...


  (September 18, 2017)
 • Dana 14.09.2017. god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizovala je DAN POLJA KUKURUZA na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju) sa početkom u 11:00h, na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovani su hibridi i primenjena agrotehnika na ogledu gde su zastupljene 6 semenskih kuća (NS, ZP, Pioneer, AGS, Hibrid i LG) sa ukupno 39 hibrida kukuruza. Na Danima polja ozimih strnih žita bilo je 45 prisutnih. Pored poljoprivrednih proizvodjača Dane polja uveličali su i predstav...


  (September 16, 2017)
 • Dana 14.09.2017.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizovala je DAN POLJA SOJE na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju) sa početkom u 12:30h, na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment i primenjena agrotehnika na ogledu gde su zastupljene 3 semenske kuće (NS, Selsem-Delta agrar i ZP) sa ukupno 28 sorti soje. Na Danima polja ozimih strnih žita bilo je 39 prisutnih. Pored poljoprivrednih proizvodjača Dane polja uveličali su i predstavnici semenskih ku...


  (September 16, 2017)
 • Dana 14.09.2017. godine sa početkom u 11:00 časova u organizaciji PSSS Pirot, održana je manifestacija Dan polja kukuruza. Demonstracioni ogled je postavljen na poljoprivrednom imanju PSSS Pirot. Poljoprivrednim proizvođačima je predstavljeno 38 hibrida kukuruza iz pet semenskih kuća, kao i primenjene agrotehničke mere. Manifestaciji je prisustvovao veliki broj zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, predstavnici semenskih kuća čije je seme zastupljeno u ogledu, kao i predstavnici svih lokalnih medija.

  Izvor: PSSS Pirot


  (September 15, 2017)
 • U organizaciji PSSS Poljoservis Knjaževac u četvrtak 21.09.2017.godine održaće se “DAN POLJA KUKURUZA” na imanju poljoprivrednog proizvođača Bojana Dimitrijević-a iz Milušinca, opština Sokobanja, sa početkom u 10:00 časova.
  Održavanje ove manifestacije ima za cilj da se poljoprivredni proizvođači, direktno na polju, uvere u proizvodne potencijale hibrida kukuruza različitih semenskih kuća I FAO grupa zrenja,kako bi za narednu proizvodnu godinu odabrali one hibride koji će zadovoljiti potrebe njihovih gazdinstava, bilo da je u pitanju prinos, kvalitet ili način upotrebe na farmi....


  (September 15, 2017)
 • U okviru četrnaestog šumadijskog sajma poljoprivrede 10. septembra 2017.god. sa početkom u 10 h održana je  izložba goveda simentalske rase. U komisiji za ocenjivanje grla i organizaciji izložbe aktivno učešće je uzeo i  dipl. iing. stočarstva Goran Joksić. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je 52 grla u sve tri kategorije: krave, prvotelke i steone junice.

  Predhodnog dana 09.09.2017. održana je i izložba ovaca sa početkom u 10 h. U komisiji za ocenjivanje grla aktivno učešće uzeo je dipl.ing. stočarstva  Miraš Zagrađanin. Na izložbi je izvedeno 86 grla ovaca.

  Izvor...


  (September 14, 2017)
 • Dana 13.09.2017 godine od 11:00-13:30 sati u Ibarsko Postenje na imanju SPŠ - Priština sa sedištem u Lešku opština Leposavić održana je tradicijonalna manifestacija Dan polja hibrida kukuruza. Cilj održavanja je bio uspešnost gajenja različitih hibrida kukuruza u istim agroekološkim uslovima. U ogledu su zasejani hibridi četiri selekcione kuće sa ukupno 29 hibrida. Zbog dugotrajne suše habitus biljaka je znatno niži, kao i prinos koji će izostati bez obzira na pravilnu agrotehniku. Na manifestaciji je bilo 43 posetioca, promoteri selekcionih kuća kao i predstavnici lokalnih samouprava i p...


  (September 14, 2017)
 • Dana 13.09.2017 godine od 14:00-15:30 sati u mesto Borova na imanju SPŠ-Priština sa sedištem u Lešku opština Leposavić održana je tradicionalna manifestacija Dan polja soje. Cilj održavanja je bio uspešnost gajenja različitih sorata soje u istim agroekološkim uslovima. U ogledu su zasejane sorte dve selekcione kuće sa ukupno šest sorti. Zbog dugotrajne suše habitus biljaka je znatno manji, kao i broj mahuna, broj zrna u mahuni a time i prinos. Koordinator. Zoran Milosavljević Izvor: PSSS Kosovska Mitrovica ...

  (September 14, 2017)
 • Dana 11.09.2017. održana je izložba krva i junica simentalske rase u okviru 54. Međunarodnog sajma poljoprivrede u Svilajncu. Savetodavci PSSS Jagodina, Dragan Jakovljević i Verica Lazarević učestvovali su u odabiru grla za ovu izložbu, a jedan od šest članova komisije bio je savetodavac Dragan Jakovljević. Izložba je bila veoma posećena a gde je prikazano i ocenjeno 67 grla, od toga 32 krave, 8 prvotelke i 37 junica.

  Izvor: PSSS Jagodina


  (September 13, 2017)
 • U ponedeljak, 11.09.2017. godine u organizaciji PSSS Pirot održan je Dan polja krompira. Ogled je postavljen na proizvodnoj parceli Rančić Srđana u selu Poljska Ržana, opština Pirot. Predstavljen je sortiment tri semenske kuće: Agrikol, ZPC Hetema i Europlants. Prisutnim proizvođačima su predstavljene sorte kao i primenjena agrotehnika u ogledu, meterorološki uslovi tokom vegetacije, a najveće interesovanje poljoprivredni proizvođači su iskazali oko adekvatne agrotehnike i izbora sorti krompira za gajenje u sušnim godinama.

  Izvor PSSS Pirot


  (September 13, 2017)
 • PSSS Valjevo održala je Dan polja kukuruza 12.09.2017. godine na parceli poljoprivrednog proizvođača Milinković Slobodana iz Babine Luke (opština Valjevo) u vremenskom periodu od 11.00-16.00 h. Prisutno je bilo 77 poljoprivrednih proizvođača kao i predstavnici selekcijskih kuća, predstavnici lokalne samouprave, medija. Na ogledu je 28 hibrida kukuruza iz tri selekcijske kuće: Institut NS, ZP i AS hibridi.

  Koordinator Dana polja : savetodavac Snežana Stojković-Jevtić. Učesnik u Danu polja savetodavac Vesna Janković.

  Izvor: PSSS Valjevo


  (September 13, 2017)
 • Dana 11.09.2017. godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Kruševac, održana je manifestacija Dan polja kukuruza. Demonstracioni ogled je postavljen na gazdinstvu Slobodana Topličanina, parcela se nalazi u mestu Mala Vrbnica (KO Trebotin), Grad Kruševac. Poljoprivrednim proizvođačima  je predstavljeno 14 hibrida kukuruza iz četiri semenske kuće, kao i primenjene agrotehničke mere. Na danu polja je bilo prisutno 34 poljoprivredna proizvođača.
  Cilj realizacije ogleda je utvrđivanje  koji od zasejanih hibrida je ispoljio najbolju adaptibilnost i prinos u uslovima ove proizvod...


  (September 12, 2017)
 • PSSS Novi Pazar  je dana 11.09.2017. god u ponedeljak  sa početkom od 12:00 časova na gazdinstvu Hanuša Esad, mesto Požega, grad Novi Pazar, održala manifestaciju „Dan polja kukuruza 2017“. Manifestaciji je prisustvovao veći broj zainteresovanih poljoprivrednih proizvođača, predstavnici semenskih kuća čije je seme zastupljeno u ogledu, gosti iz rukovodećih institucija, kao i predstavnik lokalne samouprave i predsednici poljoprivrednih udruženja.
  U ogledu je bilo zastupljeno 15 sorti iz 3 semenske kuće Prisutnima su prezentovane sorte i predočeni očekivani prinosi koji su ove god...


  (September 12, 2017)
 • Dana 10.09.2017. godine održana je 35. Izložba priplodnih krava i junica simentalske rase u Velikoj Plani. Savetodavac Radiša Petrović iz PSSS Smederevo je učestvovao u izboru grla za ovu manifestaciju i kao član komisije za ocenjivanje izloženih grla. Na izložbi je prikazano i ocenjeno 59 grla goveda, 17 krava, 12 prvotelki i 30 junica. Nekada se u Podunavskom okrugu održavalo tri opštinske i 3-4 lokalne izložbe, nažalost ova izložba je sada jedina.

  Izvor: PSSS Smederevo


  (September 11, 2017)
 • Dana 06.09.2017. na parcelama proizvođača Mitrović Zorana i Tošić Srđana u Pasi Poljani kod Niša, sa početkom od 10 sati do 11 i 30, savetodavci PSSS Niš, održali su prezentaciju makroogleda hibrida kukuruza pod nazivom "Dani Polja kukuruza". Na prezentaciji je predstavljeno 48 hibrida kukuruza, različitih grupa zrenja iz 8 selekcionih kuća. Hibride kukuruza prezentovali su promoteri 5 selekcionih kuća. Proizvođačima je prezentovana primenjena agrotehnika  u pomenutoom ogledu. Na Danu polja prisustvovalo je 24 proizvođača i predstavnika lokalnih samouprava.
  Cilj prezentacije bio je...


  (September 08, 2017)
 • PSSS Kraljevo organizuje Dan polja kukuruza u četvrtak 21.septembra U Bapskom polju(Kraljevo)prema programu koji Vam dostavljam u prilogu

  Prilog

  Izvor: PSSS Kraljevo

  ...

  (September 08, 2017)
 • U utorak, 12.09.2017. godine, sa početkom u 11 h, u selu Babina Luka, na oglednoj parceli vlasnika Slobodana Milinkovića, PSSS Valjevo organizuje tradicionalni Dan polja kukuruza. U ogledu je zastupljeno 28 hibrida kukuruza, različitih grupa zrenja, 3 selekcije, i to: Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Instituta za kukuruz Zemun Polje i AS.

  Pozivano sve zainteresovane da prisustvuju ovoj manifestaciji.

  Prilog

  Izvor: PSSS Valjevo

  ...

  (September 07, 2017)
 • Dana 05.09. 2017. sa početkom u 10 h, u organizaciji PSSS Kragujevac, na oglednoj parceli Milana Glišića u Brzanu, opština Batočina, održana je tradicionalna manifestacija Dan polja kukuruza. Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima su predstavljeni hibridi 5 semenskih kuća - NS Instituta, ZP Instituta, AS, PKB i Syngenta, ukupno 23. Opšta konstatacija je da će u uslovima ovogodišnje ekstremne suše prinosi kukuruza biti znatno niži. Manifestaciji je prisustvovalo 20 poljoprivrednih proizvođača, predstavnika semenskih kuća i lokalnih medija.

  Kordinator manifestacije je dipl. ing. ra...


  (September 07, 2017)
 • Dana 14.09.2017. godine sa početkom u 11:00 časova u organizaciji PSSS Pirot, održaće se manifestacija Dan polja kukuruza. Demonstracioni ogled je postavljen na poljoprivrednom imanju PSSS Pirot. Poljoprivrednim proizvođačima će biti predstavljeno 38 hibrida kukuruza iz pet semenskih kuća, kao i primenjene agrotehničke mere. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju manifestaciji, raspored hibrida se može pogledati u prilogu.

  Prilog

  Izvor: PSSS Pirot

  ...

  (September 07, 2017)
 • Dana 14.09.2017.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA KUKURUZA na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju)  sa početkom u 11:00h. Ogledno polje se nalazi na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naše Dane polja kukuruza, kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja. Pozivnicu sa programom Dana polja kukuruza možete preuzeti u prilogu.

  Koordinator ogleda: Dušan Despotović, savetodavac za ratarstvo.

  Učesnici u realizaciji ogleda: Milen...


  (September 07, 2017)
 • Dana 14.09.2017.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA SOJE  na Oglednom polju (parcela preko puta silosa PD Gučeva u Lozničkom Polju) sa početkom u 12:30h. Ogledno polje se nalazi na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naše Dane polja soje, kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja. Pozivnicu sa programom Dana polja soje možete preuzeti u prilogu.

  Koordinator ogleda: Milica Popadić, savetodavac za ratarstvo.

  Učesnici u realizaciji ogleda: Milenko Đurić, sav...


  (September 07, 2017)
 • Dana 11.9.2017 god. u organizaciji PSSS Pirot održaće se Dan polja krompira na poljoprivrednom imanju Rančić Srđana u Poljskoj Ržani, sa početkom u 11:00h. Sadržaj i raspored sorti krompira se može videti u prilogu. Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju manifestaciji.

  Prilog

  Izvor: PSSS Pirot

  ...

  (September 06, 2017)
 • U periodu od 7- 10. septembra organizuje se Sajam poljoprivrede na Sajmu u Kragujevcu.

   Izložba ovaca je u subotu 09.09. sa početkom u 11 h. U komisiji za ocenu grla je i dipl. ing. stočarstva Miraš Zagrađanin.

   Izložba krava i junica simentalske rase je u nedelju 10.09. sa početkom u 9 h. U komisiji za ocenu grla je dipl. ing. stočarstva Goran Joksić.

  Izvor: PSSS Kragujevac

  ...

  (September 06, 2017)
 • Dana 11.09.2017. godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Kruševac, održaće se manifestacija Dan polja kukuruza. Demonstracioni ogled je postavljen na gazdinstvu Slobodana Topličanina, parcela se nalazi u mestu Mala Vrbnica (KO Trebotin), Grad Kruševac. Poljoprivrednim proizvođačima će biti predstavljeno 14 hibrida kukuruza iz četiri semenske kuće, kao i primenjene agrotehničke mere.
  Cilj realizacije ogleda je utvrđivanje koji od zasejanih hibrida je ispoljio najbolju adaptibilnost i prinos u uslovima ove proizvodne  godine. Takođe, u ogledu će biti izmeren procenat vlag...


  (September 06, 2017)
 • Dana 13.09.2017 godine od 11 časova u Ibarsko Postenje na imanju SPŠ - Priština sa sedištem u Lešku opština Leposavić održaće se tradicijonalna manifestacija DAN POLJA kukuruza. Na manifestaciji se mogu videti hibridi kukuruza četiri selekcijone kuće. Sadržaj i raspored se mogu videti u prilogu.

  Prilog

   Koordinator: Zoran Milosavljević

  Izvor: PSSS Kosovska Mitrovica

  ...

  (September 05, 2017)
 • Dana 13.09.2017 godine od 14 časova u mesto Borova na imanju SPŠ - Priština sa sedištem u Lešku opština Leposavić održaće se DAN POLJA soje. U ogledu su zastupljene sorte dve selekcijone kuće. Sadržaj ogleda je u prilogu.

  Prilog

  Koordinator:Zoran Milosavljević 

  Izvor: PSSS Kosovska Mitrovica

  ...

  (September 05, 2017)
 • PSSS Novi Pazar obaveštava i poziva sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače kao i relevantne institucije da će se dana 11.09.2017. god u ponedeljak sa početkom od 12;00 časova na gazdinstvu Hanuša Esad u mestu Požega (na osmom kilometru regionalnog puta Novi Pazar-Sjenica-Sarajevo) grad Novi Pazar održati manifestacija:„Dan polja kukuruza“.

   rukovodilac ogleda  Ejupović Smail dipl.ing.

  Program

  Izvor: PSSS Novi Pazar

  ...

  (September 05, 2017)
 • Dana 10. septembra 2017. godine će biti organizovana 35. Izložba priplodnih goveda simentalske rase u Velikoj Plani na poljoprivredno-izložbenom prostoru (ulica Živana Petrovića) sa početkom u 10 časova. Organizator izložbe je Udruženje odgajivača goveda simentalske rase iz Velike Plane, a pokrovitelj...


  (September 05, 2017)
 • Dana 30.08.2017. godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Leskovac, održana je tradicionalna manifestacija “Dan polja kukuruza”  Makroogled je zasnovan na ekonomiji srednje Poljoprivredne škole iz Leskovca (stari put Leskovac-Niš). Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima (više od 50)  predstavljeno je 37 hibrida kukuruza 6 semenskih kuća, kao i primenjene agrotehnicke mere. Osim poljoprivrednih proizvođača manifestaciji su prisustvovali i predstavnici semenskih i hemijskih kuća, predstavnici lokalnih samouprava odseka za poljoprivredu kao i lokalni mediji.
  Koordinator ...


  (Avgust 31, 2017)
 • Dana 31.08.2017. godine sa početkom u 10:00 časova u organizaciji PSSS Leskovac, održana je manifestacija “Dan polja kukuruza”. Samostalni makroogled je zasnovan na parceli poljoprivrednog proizvođača Cvetković Ivana iz Palikuće, glavni put prema Radonjici. Prisutnim proizvođačima iz ovog kraja (više od 25)  predstavljeno je 13 hibrida kukuruza 5 semenskih kuća, kao i primenjene agrotehničke mere.
  Cilj realizacije ogleda bio je da se utvrdi koji od zasejanih hibrida je ispoljio najbolju  adaptibilnost i prinos. Takođe, u ogledu je bio izmeren procenat vlage u zrnu. Sve ovo može bi...


  (Avgust 31, 2017)
 • Poljoprivredna stručna služba Jagodina održala je Dan polja kukuruza na oglednoj parceli Gorana Miladinovića iz Kočinog Sela. Manifestaciji je prisustvovalo 44 proizvođača koji su na oglednoj parceli dobili sve informacije od izvođača ogleda kao i predstavnika semenskih kuća.Konstatacija svih prisutnih je da je ogled dobro postavljen i vođen ali da ekstremne vremenske prilike manjak padavina i visoke temperature su onemogućile hibride kukuruza da iskažu svoja svojstva (potencijale) tako da se očekuje znatno manji prinos u odnosu na višegodišnji prosek.

  Koordinator ogleda
  Mi...


  (Avgust 30, 2017)
 • Dana 29.08.2017.god. u organizaciji PSSS Šabac sa pošetkom u 10 h održan je Dan Polja kukuruza, u Bogatiću na gazdinstvu Berić Siniše iz Bogatića. Prisutni su mogli videti 27 hibrida iz 3 semenske kuće, ZP Institut. NS Institut i Hemikal Agrosava, različite grupe zrenja od 300-700 FAO, kakva je bila oplodnja u uslovima velike suše a visokih temperatura. Prisutni su iskoristili prisustvo predstavnika semenskih kuća za pitanja kao za razmenu međusobnog iskustva. Medijske kuće koje su kao i do sada ispratile ovaj događaj.
   
  Koordinator ogleda Svetlana Zlatarić

  Izvor: PSSS...


  (Avgust 30, 2017)
 • 29.08.2017. god. održan je dan polja makroogleda soje NS Instituta. Na oglednom polju je pretstavljen sortiment, prezentovana primenjena agrotehnika, klimatski podaci o visini padavina po mesecima u 2016. i 2017. godini, sa brojem kišnih dana, gde se moglo zaključiti da je kišni period za soju kada je napotrebniji ( faza cvetanja i oplodnja, kao i period nalivanja zrna), u ovoj godini izostao, tako da se takvo stanje odrazilo na soju. Ipak moglo se videti koliko je soja otporna na sušu, odnosno koja sorta dobro podnosi sušu. Zajednočkim obilaskom ogleda komentarisali smo i zajedno diskutovali o svi...


  (Avgust 30, 2017)
 • Dana 28.08.2017. godine sa početkom od 11 h u organizaciji PSSS Čačak, održan je Dan polja kukuruza na gazdinstvu Nenada Stevanovića iz Bečnja. Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima predstavljeno je 23 hibrida kukuruza iz tri semenske kuće, kao i primenjene agrotehnicke mere. Na manifestaciji je prusustvovali više od 50 poljoprivrednih proizvođača, predstavnici semenskih kuća, lokalnih samouprava i medija.

  Izvor: PSSS Čačak

  <...


  (Avgust 30, 2017)
 • Dana 05.09.2017. sa početkom u 10 h, PSSS Kragujevac organizuje tradicionalnu manifestaciju "Dan polja kukuruza" koji će se održati na oglednoj parceli Glišić Milana u Brzanu (opština Batočina) . Lokacija ogleda je pored magistralnog puta Batočina - Jagodina, na 1,5. km od raskrsnice Batočina, Lapovo, Jagodina. Na ogledu je zasejano 23 hibrida semenom 5 semenskih kuća -  Instituta za ratarstvo i povrtarstvo NS, ZP Instituta, Syngente, PKB i AS hibrida.
  U prilogu je pozivnica za prisustvo ovoj manifestaciji.

  Pozivnica


  (Avgust 30, 2017)
 • Poštovane kolege, PSSS Negotin je organizovala i održala Dan polja kukuruza 2017.godine, u ponedeljak 28.avgusta , na imanju PSSS Negotin u Negotinskom ritu. Prisutno je bilo 20 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Opštine Negotin. Prisutni su imali prilike da vide kako su se u uslovima ekstremne suše ove godine, ponašali i pokazali hibridi kukuruza 3 semenske kuće selekcija NS seme, AS i PKB, grupa zrenja od FAO 300 do FAO 700, koje su izložile ukupno 22 hibrida.

  Vladica Gavrilović


  Izvor: PSSS Negotin


  (Avgust 29, 2017)
 • Dana 06.09.2017. sa početkom od 10 sati PSSS Niš, organizuje Dan polja kukuruza na imanju proizvođača Zorana Mitrovića i Srđana Točića iz sela bubanj i Pasi Poljana. Dan polja kukuruza, održaće se na parceli koja se nalazi na starom putu za Leskovac kod sela Bubanj. Na Danu polja kukuruza biće predstavljeno 48 hibrida kukuruza sedam selekcionih kuća.
  Koordinator Dana polja biće Saša Stanković

  Izvor: PSSS Niš

  ...

  (Avgust 29, 2017)
 • Dana 30.08.2017. godine PSSS Leskovac, organizuje „Dan Polja kukuruza“. Manifestacija će biti održana na ekonomiji srednje Poljoprivredne škole u Leskovcu (stari put Leskovac-Niš). Početak manifestacije zakazan je u 10:00 časova. Na oglednoj parceli biće predstavljno 37 hibrida 6 semenskih kuća.
  Program i raspored hibrida u ogledu nalazi se u prilogu ovog obaveštenja.
  Savetodavci zaduženi za realizaciju ogleda su Boban Stanković dipl. ing. polj. – koordinator i Igor Ristić dipl. ing. polj.

   

  Program i raspored...


  (Avgust 25, 2017)
 • Dana 31.08.2017. PSSS Leskovac, organizuje „Dan Polja kukuruza“. Ogled je postavljen  na parceli poljoprivrednog proizvođača Cvetković Ivana iz Palikuće na zemljištu tipa smonica.
  Cilj realizacije ogleda biće da se utvrdi koji od zasejanih hibrida će ispoljiti najbolju  adaptibilnost i prinos. Takođe, u ogledu će biti praćen procenat vlage u zrnu u vreme berbe.
  Početak manifestacije zakazan je u 10:00 časova. U ogledu je zasejano 13 hibrida FAO grupe 300, 400, 500 i 600 od 5 semenskih kuća.

  Program manifestacije i raspored hibrida u ogledu nalazi se u prilogu ovog ob...


  (Avgust 25, 2017)
 • Dana 24.08.2017. godine sa početkom u 10h, u organizaciji PSSS Mladenovac, održan je Dan polja hibrida kukuruza na gazdinstvu Obradović Željka iz Međulužja. Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima predstavljeno je 42  hibrida kukuruza iz 6 selekcione  kuće,   primenjene agrotehničke mere na oglednoj parceli. Manifestaciji je  prisustvovalo više od 40 poljoprivredna proizvodjača, predstavnika  semenskih  kuća, predstavnika lokalnih samouprava, zadruga , udruženja  i predstavnici medija.

  Koordinator: Miloš Nikoletić dipl.ing.

  Izvor: PSSS Mladenovac


  (Avgust 25, 2017)
 • Dana 24.08.2017. godine sa početkom u 11h, u organizaciji PSSS Mladenovac, održan je Demoogled kukuruza-hemijski na gazdinstvu Arsenijević Milorada iz Međulužja. Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima predstavljeno je tri kombinacije herbicida iz 3 hemijske  kuće, efikasnost istih, kao i doze primene na oglednoj parceli. Manifestaciji je  prisustvovalo više od 30 poljoprivrednih proizvodjača, predstavnika  hemijskih kuća, predstavnika lokalnih samouprava, zadruga, udruženja i predstavnici medija.

  Koordinator: Bojan Mijatović dipl.ing.


  Izvor: PSSS Mladenovac

  <...

  (Avgust 25, 2017)
 • Дана 25.08.2017. године са почетком у 11:00 сати у организацији ПССС Смедерево одржан је дан поља хибрида кукуруза на имању Ненада Ђорђевића из Мраморца, а на парцели на улазу у село Башин у Општини Смедеревска Паланка на путу ка Тополи. Присутним пољопривредним произвођачима представљено је 36 хибрида кукуруза из четири селекционе  куће и ...


  (Avgust 25, 2017)
 • Dana 23.08.2017.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizovala je Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar.  Program održavanja Dana polja:
  10:00 – 10:15  Okupljanje gostiju na oglednoj parceli  na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan
  10:15 – 10:20  Pozdravna reč domaćina manifestacije
  10:20 – 11:30  Obilazak ogledne parcele,
        Predstavljanje hibrida kukuruza
  ...


  (Avgust 25, 2017)
 • Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege,
  Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja kukuruza u ponedeljak 28.08.2017.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu.
  Program manifestacije je u prilogu ovog obaveštenja.

  Dobrodošli...

  Koordinator Dana polja strnih žita: Vladica Gavrilović, savetodavac za ratarstvo

  Pozivnica

   

  Izvor: PSSS Negotin

  ...

  (Avgust 24, 2017)
 • Dana 29.08.2017.god. u utorak sa pošetkom u 10 ha, PSSS Šabac održaće  Dan polja kukuruza u Bogatiću na gazdinstvu Berić Siniše Opština Bogatić, gde će biti predstavljeno ukupno 27 hibrida iz tri semenske kuće: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut za kukuruz Zemun Polje I Hemikal Agrosava.
   
  Svetlana Zlatarić

  Pozivnica

   

  Izvor: PSSS Šabac

  ...

  (Avgust 24, 2017)
 • Dana 29.08.2017. god. PSSS Šabac organizovaće Dan polja soje na oglednom polju u selu Bogatić. Pozivamo sve zainteresovane da dođu i pogledaju sortiment soje 0, I i II grupe zrenja NS Instituta.
  Sve detaljne informacije možete pogledati na pozivnici u prilogu.

  Pozivnica

  Koordinator ogleda: Gordana Rehak

   

  Izvor: PSSS Šabac

  ...

  (Avgust 24, 2017)
 • Poštovani,
  PSSS Jagodina organizuje  Dan polja kukuruza na oglednoj parceli proizvođača Gorana Miladinovića iz Kočinog Sela.
  U ogledu je zastupljeno 63 hibrida kukuruza iz 10 semenskih kuća.Takođe je urađen i agrotehnički ogled sa folijarnom prihranom.
  Početak manifestacije zakazan je za 10 h u utorak 29.08.2017.godine.

  Koordinator ogleda
  Miodrag Simić

   

  Pozivnica

  Raspored

  Izvor: PSSS Jagodina

  ...

  (Avgust 24, 2017)
 • Dana 28.08.2017. PSSS Čačak doo, organizuje Dan Polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Nenada Stevanovića iz sela Bečanj. Početak manifestacije zakazan je za 11 h. Na oglednoj parceli biće predstavljeno 23 hibrida kukuruza iz tri semenske kuće. Semenske kuće koje su zastupljene na ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, institut za kukuruz Zemun Polje i PKB korporacija.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Čačak

  ...

  (Avgust 23, 2017)
 • Dana 22.08.2017. godine u organizaciji PSSS Vranje, održan je dan polja hibrida kukuruza na imanju Nakić Dragana u selu Rakovac, opština Bujanovac. Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima predstavljeno je devet  hibrida kukuruza iz tri selekcione  kuće i  primenjene agrotehnike mere na oglednoj parceli. Manifestaciji su prisustvovali 53 poljoprivredna prpizvodjača, predstavnici selekcionih kuća, hemijskih kuća i predstanici medija.

   

  Koordinator Dana polja je savetodavac za ratarstvo Nada Lazović Djoković

  Izvor: PSSS Vranje


  (Avgust 23, 2017)
 • Dana 18.08.2017.godine, sa početkom u 11.00 časova, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Padinska Skela održala je manifestaciju "Dan polja kukuruza “. Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima predstavljen je najnoviji sortiment kukuruza deset semenskih kuća, uz analizu proizvodne godine i primenjene agrotehnike. Nakon obilaska ogleda praktično je prikazan rad najnovije generacije mehanizacije za pripremu zemljišta. Manifestaciji je prisustvovalo 90 gostiju.


  (Avgust 21, 2017)
 • Dana 24.08.2011. godine,  Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Mladenovac organizuje “Dane polja kukuruza 2017.” na oglednoj parceli, gazdinstva Obradović Željka iz Međulužja. Početak manifestacije je u 10 časova.

  Koordinator: Miloš Nikoletić

  Raspored

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Mladenovac

  ...

  (Avgust 21, 2017)
 • Dana 24.08.2011. godine,  Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Mladenovac organizuje “Demo ogled kukuruza-hemijski” na oglednoj parceli, gazdinstva Arsenijević Milorada iz Međulužja. Početak manifestacije je u 11 časova.

  Koordinator: Bojan Mijatović

   

  Raspored

  Pozivnica

   

  Izvor: PSSS Mladenovac

  ...

  (Avgust 21, 2017)
 • Dana 25.08.2017.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Smederevo doo, organizuje Dan polja kukuruza 2017 na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Nenada Đorđevića, na putu Smederevska Palanka – Topola na ulazu u selo Bašin. Početak manifestacije je u 10:00 sati. Na oglednoj parceli biće predstavljeno 18  hibrida kukuruza iz tri semenske kuće, primenjene agrotehničke mere kao i agrometeorološki uslovi tokom vegetacionog perioda. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Institut za kukuruz Zemun polje...


  (Avgust 21, 2017)
 • PSSS Požarevac dana 16.08.2017. godine je organizovala Dan polja hibrida kukuruza.   
  Predstavljeno je 45 hibrida različitih FAO grupa zrenja 9 selekcionih kuća. Poljoprivredni proizvođači upoznati su i sa primenjenom agrotehnikom, a pored njih bili su prisutni predstavnici selekcionih kuća, hemijskih kuća i medija.

  Koordinator: Aleksandar Stojanović

   

  Izvor: PSSS Požarevac

  ...

  (Avgust 21, 2017)
 • Dana 16.08.2017. godine u organizaciji PSSS Požarevac, održan je dan polja hibrida suncokreta na imanju Miodraga Petrovića iz Požarevca. Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima predstavljeno je petnaest  hibrida suncokreta iz četiri selekcione  kuće i  primenjene agrotehnike mere na oglednoj parceli. Manifestaciji su prisustvovali predstavnici selekcionih kuća, hemijskih kuća i predstanici medija.
   
  Kordinator: Jorgovanka Vlajkovac


  Izvor: PSSS Požarevac


  (Avgust 18, 2017)
 • Dana 23.08.2017.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizuje Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar. Početak manifestacije je u 10:00 časova. Na oglednoj parceli biće predstavljeno 18  hibrida kukuruza iz tri semenske kuće, primenjene agrotehničke mere kao i agrometeorološki uslovi tokom vegetacionog perioda. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agrosava i PKB Korporacije PKB Agrosem...


  (Avgust 18, 2017)
 • U utorak 15.08.2017. godine u mestu Bapsko Polje, grad Kraljevo, sa početkom u 10 sati na oglednoj parceli Sretena Majstorovića održan je najavljeni Dan polja krompira. Učesnicima je predstavljeno 28 sorti krompira proizvođača iz Nemačke (Europlant, Solana), Holandije (HZPC) i Cygnet PB (Škotska), vegetacioni uslovi i agrotehnika. Tokom manifestacije predstavnici kompanija zastupljenih u ogledu su predstavili svoje sorte, učesnici su bili u prilici da upoznaju sa kvalitetom krompira i karakteristikama sorti.

  ​Manifestaciju je medijski pratilo dopisništvo RTS u Kraljevu.​


  (Avgust 17, 2017)
 • Dana 22.08.2017 godine, PSSS Vranje održaće tradicionalnu manifestaciju Dani polja kukuruza. Demoogled sa više kasnih hibrida kukuruza postavljen je na domaćinstvu Nakić Dragana iz Rakovca, opština Bujanovac.

  Ovim putem pozivamo sve zainteresovane poljoprivredne proizvodjače,predstavnike medija i semenskih kuća da posete naš ogled koji se nalazi na magistralnom putu Vranje-Bujanovac (kod kafane Kečer) i  upoznaju se sa osobinama kasnih hibrida kukuruza FAO grupe (500-600), kako bi se bliže informisali o savremenim tehnologijama,primenjenom agrotehnikom i sortimentom kukuruza.

  <...


  (Avgust 15, 2017)
 • Dana 18.08.2017.godine, sa početkom u 11.00 časova, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Padinska Skela organizuje manifestaciju "Dan polja kukuruza “.
  Dan polja biće održan na oglednoj parceli PKB Korporacije, gazdinstvo Pionir.

  Koordinator: Anka Kačarević

  Pozivnica

   

  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Avgust 14, 2017)
 • Dana 16.08.2017. godine, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac organizuje manifestaciju "Dan polja hibrida suncokreta 2017".
  Dan polja će biti održan na oglednoj parceli Miodraga Petrovića u Požarevcu sa početkom u 10.00 h.
  Kordinator: Jorgovanka Vlajkovac

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Požarevac

  ...

  (Avgust 11, 2017)
 • Dana 16.08.2017.godine, sa početkom od 10.00 časova, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac organizuje manifestaciju "Dan polja hibrida kukuruza 2017".
  Dan polja će biti održan na oglednoj parceli KPZ Zabela u Požarevcu.

  Koordinator: Aleksandar Stojanović

  Pozivnica

  Raspored hibrida

  Izvor: PSSS Požarevac

  ...

  (Avgust 11, 2017)
 • PSSS Kraljevo organizuje Dan polja krompira u utorak, 15.avgusta 2017.godine sa početkom u 10 sati na oglednoj parceli Sretena Majstorovića u Bapskom polju(grad Kraljevo).
  prema programu u prilogu.

  Pozivnica

  Invitation

   

  Izvor: PSSS Kraljevo

  ...

  (Avgust 08, 2017)
 • Dana 25. 7. 2017. godine održan je tradicionalan dan polja suncokreta i soje na imanju Radiše Radisavljevića iz Medveđe. Prisutni proizvođači koji su i pored kiše koja je padala pre početka manifestacije  došli mogli su da vide primenjenu agrotehniku na oglednoj parceli kao i da dobiju sve informacije od predstavnika semenskih kuća. Manifestacija je uz druženje na parceli završena u 12 časova.
  Koordinator dana polja: Miodrag Simić

  Izvor: PSSS Jagodina


  (Jul 25, 2017)
 • Udruženje pčelara ''Lipa'' obeležilo je 21.07.2017. godine svoju slavu – Svetog Prokopija.
  Praznik Svetog Prokopija, koga Udruženje pčelara ''Lipa'' slavi kao svog zaštitnika, obeležen je na pčelinjaku ovogodišnjeg kolačara, Ivice Petrovića u Vidovcu gde je i bilo rezanje slavskog kolača.
  U saradnji sa preduzećem Timomed, iz Knjaževca u Domu kulture održano je predavanje o uzimljavanju i bolestima pčelinjih zajednica, predavač je bio Slobodan Jevtić- pčelar praktičar. Informisanje je značajno jer ovaj posao zahteva stalno učenje.
  Knjaževački pčelari upoznali su ...


  (Jul 24, 2017)
 • PSSS Jagodina organizuje tradicionalni dan polja suncokreta i soje na parceli Radiše Radisavljevića (SO Despotovac) sa početkom u 10 časova, 25.7.2017. godine. Pozivamo proizvođače da prisustvuju ovoj manifestaciji.

  Koordinator ogleda: Miodrag Simić

  Pozivnica

  Raspored makroogled suncokret 2017

  Izvor: PSSS Jagodina

  ...

  (Jul 20, 2017)
 • U Sokobanji je 14.07. 2017. godine na mermernom šetalištu po 35 put održana tradicionalna manifestacija - opštinsko takmičenje „Zlatne ruke“.

  Učesnici su se takmičili u pripremi starih jela kao i u domaćoj radinosti (očuvanje tradicionalnih starih zanata, vez, korišćenje etno motiva na savremenim upotrebnim predmetima, ručni radovi).

  Tokom održavanja manifestacije posetioci su mogli od učesnika da dobiju savete o pripremi tradicionalnih jela a bilo je i degustacije istih.

  PSSS Knjaževac aktivno je uzela učešće na ovoj manifestaciji i podržala rad članova Udr...


  (Jul 18, 2017)
 • Dana 10.07.2017. godine Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vranje, organizovala je tradicionalnu manifestaciju, Dan polja ozimih strnih žita na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Srdjana Janjić, selo Ribince opština Vranjske. Početak manifestacije i skupljane učesnika je bilo već u 10:00 časova. U demoogledu je  predstavljeno 47 sorata ozimih strnih žita, graškova i grahorica- gde je prezentovan sortiment iz deset selekcionih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agroglob, Agromarket, BC hibridi, Raiffesen agr...


  (Jul 11, 2017)
 • 06.07.2017.godine su održani „ Dani polja jarog žita“(pšenice)sa kojima se završava ogled. Tokom prezentacije proizvođačima je prikazan rezultat ogleda i sprovedene agrotehničke mere tokom vršenja ogleda. Upoznati su sa karakteristikama jare pšenice koja se vrlo retko seje na ovom području i da se sa kašnjenjem setvenih radova tokom jeseni može sejati jara pšenica tokom proleća pšenica gde se htela imati kontrola na prinos i kvalitet. Iz svega sagledanog u ogledu značajnih rizika nema, kako u porastu biljke, tako i u drugim parametrima(kvalitetu i prinosu, te tolerantnosti prema bolest...


  (Jul 10, 2017)
 • U četvrtak, 06.07.2017.godine u Požezi, opština Požega, na poljoprivrednom gazdinstvu Zorana Stoković, savetodavac za ratarstvo, Ljubodrag Pantelić, održaće " Dane polja jarog strnog žita" sa početkom u 10 časova.

  Koordinaror "Dana polja"savetodavac za ratarstvo, Ljubodrag Pantelić.

  Izvor: PSSS Užice

  ...

  (Jul 03, 2017)
 • Dana 10.07.2017. godine, PSSS Vranje d.o.o. organizuje DAN POLJA STRNIH ŽITA  koji će se održati na poljoprivrednom gazdinstvu Janjić Srdjana, selo Ribinci, opština Vranje.
  Manifestacija će se održati u vremenu od 10:00 časova.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji.
  Koordinator Dana polja je savetodavac za ratarstvo Nada Lazović Djoković.


  Pozivnica

  Izvor: PSSS Vranje

  ...

  (Jul 03, 2017)
 • Dana 06.07.2017 godine PSSS Kruševac organizovaće Dan polja ozimih strnih žita u selu Rujišnik, opština Trstenik na gazdinstvu Antonijević Dragana.U ogledu učestvuju četiri semenske kuće - Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, BS kompanija, LG konpanija, PKB Agroekonomik sa 12 sorata ozime pšenice, 5 sorte ječma i 2 sorte tritikalea.Okupljanje učesnika na oglednom polju počinje u 10 časova.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Kruševac

  ...

  (Jun 29, 2017)
 • Dana 28.06.2017. godine Poljoprivredna savetodavna i stručna služba poljoservis Knjaževac održala je  na gazdinstvu Gorana Miladinovića iz Bogdinca, Opština Sokobanja, manifestaciju "Dan polja  strnih žita". Proizvođačima je predstavljen sortiment ozime pšenice i ječma  tri semenske kuće, primenjena agrotehnika kao i agrometeorološki uslovi koji su pratili razvoj useva.

  Koordinator ogleda: Srđan Cvetković

  Izvor: PSSS Poljoservis

   


  (Jun 29, 2017)
 • 22.06.2017. godine PSSS Užice organizovala je" Dane polja" sa kojima se završava ogled sa strnim žitima. Na "Danima polja" proizvođačima su prezentovani rezultati ogleda i sprovedene agrotehničke mere tokom vođenja ogleda. Upoznati su sa karakteristikama novog sortimenta i šta treba uraditi da se poboljšaju prinosi i kvalitet kod sorti koje su komecijalizovane. U ogledu je zastupljeno 23 sorte strnih žita, od 4 semenske kuće i to: Institut Novi Sad, „Osijek“, „Galenika“, „ Singenta“. U ogledu zastupljeno 13 sorata pšenice, 1 sorta ozimog ovsa, 3 sorte tritikalea, 4 sorte ječma, 1 ...


  (Jun 27, 2017)
 • Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Poljoservis Knjaževac organizuje Dan polja ozimih strnih žita, 28.06.2017.godine na imanju Gorana Miladinovića iz Bogdinca, Opština Sokobanja.

  Koordinator Dana polja, Srđan Cvetković, stručni saradnik za ratarstvo.

  Pozivnica


  (Jun 27, 2017)
 • Dana 22.06.2017. godine, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac je održala  tradicionalnu manifestaciju "Dan polja strnih žita 2017". Dan polja je  održan na oglednoj parceli KPZ Zabela u Požarevcu, uz prisustvo velikog broja poljoprivrednih proizvođača, predstavnika semenskih kuća, čije su sorte zastupljene u ogledu, i predstavnika medija.

  Kordinator: Jorgovanka Vlajkovac

  Izvor: PSSS Požarevac

   


  (Jun 23, 2017)
 • Dana 19.06.2017.god. sa početkom u 11 h na oglednoj parceli domačina Zlatka Živanovića u Lužnicama, opština Kragujevac, održana je tradicionalna manifestacija Dan polja strnih žita. Na ogledu je predstavljeno 27 sorata ,pet biljnih vrsta u saradnji s 5 semenskih kuća i to: NS Institut - pšenice- NS40S, Ilina, Simonida, Pobeda, Futura,Vlajna, Zvezdana, tritikale - Paun i Odisej, ječam - Nonijus, NS-565 i Rudnik, oz.raž - Savo, KG Institut za strna žita - pšenice- Planeta i Kruna, tritikale - Bingo, ovas - Vranas, ječam - Zlatnik, Szngenta - pšenica - Avenue i Nikol, PKB Agroekonomik - pšen...


  (Jun 22, 2017)
 • Poljoprivredna stručna služba Prokuplje 16. juna 2017. održala je Dan polja strnih žita  na oglednoj parceli zatvorske ekonomije na Trnavačkom putu bb. u Prokuplju.
  Manifestaciji je prisustvovao veći broj  poljoprivrednih proizvođača kojima su predstavljene sorte i primenjena agrotehnika u ogledu, kao i predstavnici semenskih kuća čije su sorte bile zastupljene na ogledu i lokalnih medija.
  Koordinator Jović Snežana
  Saradnici na ogledu: Petrović Igor i Jovičić Marinko

  Izvor: PSSS Prokuplje

  <...


  (Jun 20, 2017)
 • Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Smederevo je organizovala i održala Dan polja strnih žita 16. juna 2017. godine na imanju Srbislava Zdravkovića u Velikom Orašju u opštini Velika Plana...


  (Jun 19, 2017)
 • Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Užice“ u saradnji sa Poljoprivrednom školom Ljubo Mićić iz Požege u četvrtak, 22.06.2017.godine organizuje tradicionalne „Dane polja ozimih strnih žita“.

  Okupljanje učesnika „Dana polja“ je u 11 časova na Ekonomiji poljoprivredne škole.

  Koordinator „Dana polja“ savetodavac za ratarstvo, Ljubodrag Pantelić, dipl.ing.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Užice

  ...

  (Jun 19, 2017)
 • Dana 22.06.2017. godine, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac organizuje tradicionalnu manifestaciju "Dan polja strnih žita 2017". Dan polja će biti održan na oglednoj parceli KPZ Zabela u Požarevcu sa početkom u 10.00 h.

  Kordinator: Jorgovanka Vlajko...


  (Jun 19, 2017)
 • U petak 16.06. 2017 godine sa početkom u 11 h na oglednom polju PSSS Pirot (poljoprivredna ekonomija ) održan" Dan Polja" strnih žita. Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji prisustvovalo je 58 poljoprivrednih proizvođača kao i predstavnici semenskih kuća čije su sorte ove godine bile zastupljene u ogledu ( NS, LG, KWS, BC, PKB).Manifestacju su propratili i svi  lokalni mediji. Posle obilaska ogleda nastavljeno je druženje na Ekonomiji PSSS Pirot.

   

  Izvor: PSSS Pirot

   


  (Jun 19, 2017)
 • Dana 16.06.2017. godine, PSSS Smederevo organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dan polja strnih žita 2017“. Dan polja će biti održan na oglednoj parceli u Velikom Orašju -opština V...

  (Jun 16, 2017)
 • Dana 15.06.2017.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizovala je Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar.  Program održavanja Dana polja:

  10:00 – 10:30  Okupljanje gostiju na oglednoj parceli  na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić                      Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan

  10:30 – 10:40  Pozdravna reč domaćina manifestacije

  10:40 – 12:00  Obilazak ogledne parcele,

  ...

  (Jun 16, 2017)
 • PSSS Jagodina održala je 15.6.2017. tradicionalan dan polja strnih žita na oglednoj parceli Miladinović Gorana i Danila iz sela Roanda ( SO Despotovac). Manifestaciji je prisustvovalo 62 učesnika a proizvođači su doblili informacije o sortama zastupljenim u ogledu od prisutnih predstavnika semenskih kuća, kao i o zaštiti koja je sprovedena u ogledu. Posle oficijalnog dela druženje je nastavljeno na oglednoj parceli.

   Koordinator ogleda:

  Miodrag Simić

  Izvor: PSSS Jagodina


  (Jun 16, 2017)
 • Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Leskovac je organizovala i održala Dan polja strnih žita u sredu  14. juna 2017. godine na imanju srednje Poljoprivredne škole u Leskovcuu.

  Manifestaciji je prisustvovalo  30 poljoprivrednih proizvođača, predstavnici semenskih kuća i predstavnici lokalnih uprava za poljoprivredu. Ova tradicionalna manifestacija  izazvala je veliku pažnju lokalnih medija.

  Ovom prilikom predstavljeno je 25 sorti strnih žita 6 semenskih kuća sa primenjenom agrotehnikom i to: NS (pšenica - Pobeda, Simonida, NS 40 S, Zvezdana, NS Ilina, Futura, Vlajna...


  (Jun 15, 2017)
 • Dana 14.06.2017. održan je dan polja strnih žita u selu Bogatić, opština Bogatić na oglednom polju poljoprivrednog proizvođača Siniše Berića. Na ogledu su zastupljene tri semenske kuće: Galenika sa sortama pšenice Nikol i Avenija; AS HIBRIDI sa sortama pšenice Faustus, Salasar, Ortegus i hibridna pšenica Hy Star, Hy Fi, Hy Win; NS Institut sa sortama pšenice Pobeda, Simonida, NS 40S, Zvezdana, Ilina, Futura, Vlajna; sorte ječma NS 565, Nonijus, Rudnik, sorta raži Sava, sorta ovsa Jadar i sorte tritikala Odisej i Paun.

  Na ogledu su pored poljoprivrednika bili pretstavnici svih zastu...


  (Jun 15, 2017)
 • Dana 19.06.2017. god. PSSS Kragujevac organizuje tradicionalnu manifestaciju "Dan polja strnih žita 2017". Dan polja će biti održan na oglednoj parceli u Lužnicama - opština Kragujevac sa početkom u 10h i 30min.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Kragujevac

  ...

  (Jun 15, 2017)
 • Obaveštavamo Vas da je dana 14.06.2017. održan je Dan polja strnih žita u selu Miločaj, grad Kraljevo na oglednom polju poljoprivrednog proizvođača Dušana Novakovića. Na ogledu su zastupljene četiri semenske kuće: Galenika sa sortama pšenice Nikol i Avenija; AS HIBRIDI sa sortama pšenice Faustus, Salasar, Ortegus i hibridna pšenica Hy Star, Hy Fi, Hy Win; NS Institut sa sortama pšenice Pobeda, Simonida, NS 40S, Zvezdana, Ilina, Futura, Vlajna; sorte ječma NS 565, Nonijus, Rudnik, sorta ovsa Jadar i sorte tritikala Odisej i Paun i Agroglob sa sortama Apač, Anapurna i Andino.

  Na o...


  (Jun 15, 2017)
 • Dana 13.06.2017. godine, PSSS Kosovska Mitrovica je održala DAN POLJA STRNIH ŽITA na imanju SPŠ - Priština sa sedištem u Lešku. U ogledu su zastupljene vrste - sorte tri semenske kuće. Skroman razvoj biljaka su uslovili loši vremenski uslovi u toku razvoja biljaka  kao i setva u van-optimalnom roku. Proizvođači su bili zainteresovani za nove sorte strnih žita, posebno za pšenicu. Na manifestaciji je prisustvovalo četrdeset zainteresovanih poljoprivrednika i pored aktuelnih radova u polju. Lokalni radio kao i regionalna televizija su propratili ovu tradicijonalnu manifestaciju.

  Koordi...


  (Jun 14, 2017)
 • Dana 14.06.2017. godine Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Vranje, organizovala je tradicionalnu manifestaciju, Dan polja ozimih strnih žita na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ivanović Dejana, selo Moštanica, opština Vranjska Banja. Početak manifestacije i skupljane učesnika je bilo već u 10:00 časova. U demoogledu je  predstavljeno 47 sorata ozimih strnih žita, graškova i grahorica- gde je prezentovan sortiment iz deset selekcionih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agroglob, Agromarket, BC hibridi, Ra...


  (Jun 14, 2017)
 • Dana 07.06.2017. u Bubanj selu, na parceli proizvođača Mitrović Zorana, sa početkom od 10 i 30 savetodavci PSSS Niš održali su Dan polja strnih žita. Ovoj manifestaciji prisustvovalo je 32 proizvođača kojima je prezentovano 33 sorte različitih vrsta strnih žita.

  Sorte u makroogledu strnih žita predstavili su promoteri nekoliko selekcionih kuća, prilikom obilaska ogleda. Prisutni proizvođači  upoznati su sa agrotehnikom koja je pratila postavljen ogled strnih žita, kao i osnovnim karakteristikama agroekoloških prilika u tok...


  (Jun 12, 2017)
 • Poštovane kolege, Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, je organizovala i održala Dan polja strnih žita u petak 09.06.2017.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu, kome je prisustvovalo 50 poljoprivrednih proizvođača. Cela manifestacija je i medijski propraćena.

  Koordinator Dana polja strnih žita: Vladica Stefanović, savetodavac za ratarstvo

   

  Izvor: PSSS Negotin


  (Jun 12, 2017)
 • Poštovane kolege, Poljoprivredna savetodavna  i stručna služba Negotin, je organizovala i održala Dan polja uljane repice u subotu 10.06.2017.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu, kome je prisustvovalo 25 poljoprivrednih proizvođača. Cela manifestacija je i medijski propraćena.

  Koordinator Dana polja uljane repice: Nenad Ilić, savetodavac za zaštitu bilja

   

  Izvor: PSSS Negotin


  (Jun 12, 2017)
 • Dana 16.06.2017. godine, PSS Prokuplje organizuje tradicionalnu manifestaciju „Dan polja strnih žita 2017“. Dan polja će biti održan na oglednoj parceli zatvorske ekonomije - na Trnavačkom putu bb. opština Prokuplje sa početkom u 10:00 sati. 

  Koordinator ogleda savetodavac Jović Snežana

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Prokuplje

  ...

  (Jun 12, 2017)
 • U Pečenjevcu, 08. 06. 2017. godine na oglednom polju PSSS Leskovac održan je „Dan polja strnih žita“. Mnogobrojni proizvođači (oko 90), kolege agronomi, predstavnici semenskih i  hemijskih kuća, predstavnici lokalnih fondova i odeljenja za poljoprivredu sa područja Jablaničkog okruga, brojnih medija mogli su videti makroogled strnih žita sa primenjenom agrotehnikom.

  Prisutne je najpre pozdravio direktor PSSS Leskovac Dalibor Cvetanović, dipl. ing polj. nakon čega je usledio obilazak ogleda i upoznavanje sa karakteristikama pojedinih sorti i primenjenom agrotehnikom u ogledu. U ogle...


  (Jun 09, 2017)
 • U petak 16.06.2017 god. PSSS Pirot organizuje DAN POLJA strnih žita. 

  Ogledno polje nalazi se na poljoprivrednoj ekonomiji PSSS Pirot - Prisjanski Put bb. (Opština Pirot ). Okupljanje gostiju od 11,30 -12,30 h.

  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Pirot

  ...

  (Jun 08, 2017)
 • Dana 15.06.2017.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizuje Dan polja strnih žita na oglednoj parceli na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar. Početak manifestacije je u 10:00 časova. Semenske kuće i distributeri koji su zastupljeni u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, PKB Korporacije PKB Agroseme, LG distibuter Galenika – Fitofarmacija i KWS. Pozivamo sve zainteresovane  da prisustvuju Danu polja.

   

  Koordinator Dana polja je Slavica Kod...


  (Jun 08, 2017)
 • Dana 14.06.2017. godine PSSS Šabac organizuje DAN POLJA STRNIH ŽITA, na oglednom polju koje se nalazi  u Bogatiću (put Šabac – Bogatić, skretanje za  Dublje pre centra Bogatića).

  Pozivamo sve zainteresovane  da prisustvuju Danu polja.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Šabac

  ...

  (Jun 08, 2017)
 • Dana 14.06.2017. godine (sreda), PSSS Leskovac organizuje tradicionalnu manifestaciju „DANI POLJA STRNIH ŽITA“. Manifestacija će biti održana na ekonomiji Poljoprivredne škole (opština Leskovac) sa početkom u 10:00 časova. 
  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj manifestaciji.

  Koordinator ogleda: Jelena Stojiljković, savetodavac za ratarstvo i povrtarstvo

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Leskovac

  ...

  (Jun 08, 2017)
 • PSSS Jagodina organizuje Dan polja strnih žita 15.6.2017. godine na oglednoj parceli Dejana i Danila Miladinovića iz Roande (SO Svilajnac) sa početkom u 10 časova. Pozivano sve proizvođače i kolege iz ostalih stručnih službi da prisustvuju ovoj manifestaciji.

   

  koordinator ogleda: Miodrag Simić

   

  U prilogu se nalazi pozivnica i spisak sorti.

  Izvor: PSSS Jagodina

  ...

  (Jun 07, 2017)
 • Dana 13.06.2017. godine, PSSS Kosovska Mitrovica d.o.o. organizuje DAN POLJA STRNIH ŽITA koji će se održati na imanju SPŠ - Priština sa sedištem u Lešku. Manifestacija će se održati u vremenu od 11:00 časova.

  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

  Koordinator Dana polja je savetodavac ratarstva Zoran Milosavljević.

  Prilog: Pozivnica i sortiment

   

  Izvor: PSSS Kosovska Mitrovica

  ...

  (Jun 07, 2017)
 • Dana 06.06.2017. godine sa početkom u 11h održan je Dan polja pšenice u Čačku, selo Lj. Baluga na imanju Simeuna Rakovića.

  Izvor: PSSS Čačak

  ...

  (Jun 07, 2017)
 • Dana 06.06.2017. sa početkom u 14 h. održan je Dan polja soje na imanju Raković Simeuna u selu Lj. Baluga kod Čačka.

  Izvor: PSSS Čačak

  ...

  (Jun 07, 2017)
 • PSSS Kraljevo organizuje manifestaciju Dan polja strnih žita 14.6.2017. godine na oglednoj parceli Novaković Dušana u mestu Miločaj (g​rad Kraljevo) sa početkom u 11 časova.

  Pozivano proizvođače i kolege iz PSSS Srbije da prisustvuju našoj manifestaciji.

  U prilogu je program i flajer Dan polja strnih žita 2017.

  Izvor: PSSS Kraljevo

  ...

  (Jun 07, 2017)

 • Dana 14.06.2017. godine, PSSS Vranje d.o.o. organizuje DAN POLJA STRNIH ŽITA  koji će se održati na poljoprivrednom gazdinstvu Ivanović Dejana, selo Moštanica, opština Vranjska Banja. Manifestacija će se održati u vremenu od 11:00 časova.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji.


  Koordinator Dana polja je savetodavac za ratarstvo Nada Lazović Djoković.


  Prilog: pozivnica i spisak

  Izvor: PSSS Vranje

  ...

  (Jun 07, 2017)
 • Dana 06.06.2017. godine, u organizaciji PSSS Mladenovac, održan je ,,DAN POLJA STRNIH ŽITA".

  na oglednom gazdinstvu Milentijević Nebojše u Rabrovcu sa početkom u 11h. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment i primenjena agrotehnika na sortnom ogledu gde su zastupljene 3 semenske kuće (NS, Galenika i LG). Predstavljene su 10 sorte ozime pšenice, 2 sorte tritikalea, 3. sorti ječma i po jedna sorta raži i ovsa.

  O zastupljenom sortimentu, primenjenoj agrotehnici, rokovima setve i proseku padavina, informisano je 44 proizvođača. Pored poljopriv...


  (Jun 07, 2017)
 • Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja strnih žita u petak 09.06.2017.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu. Program manifestacije je u prilogu ovog obaveštenja. Dobrodošli... Program Koordinator Dana polja strnih žita: Vladica Stefanović, savetodavac za ratarstvo

  ...

  (Jun 06, 2017)
 • Poštovani poljoprivredni proizvođači, poštovane kolege, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin, organizuje Dan polja uljane repice u subotu 10.06.2017.godine na imanju PSSS Negotin u Negotinu. Program manifestacije je u prilogu ovog obaveštenja. Dobrodošli... Program Koordinator Dana polja uljane repice: Nenad Ilić, savetodavac za zaštitu bilja

  ...

  (Jun 06, 2017)
 • Dana 03.06.2017. godine, u organizaciji PSSS Padinska Skela, održan je ,,DAN POLJA STRNIH ŽITA".

  Na oglednoj parceli gazdinstva Pionir, koje posluje u sistemu PKB korporacije, predstavljene su 32. sorte ozime pšenice, 4. sorte tritikalea, 7. sorti ječma i po jedna sorta raži i ovsa.

  Nakon pozdravne reči i svečanog otvaranja prisutnima je prezentovan  sortiment semenskih kuća: PKB AGROEKONOMIK, NS SEME, LG, DELTA AGRAR, AXEREAL, RAIFFEISEN AGRO, CAUSSADE, KWS, STRUBE.

  O zastupljenom sortimentu, primenjenoj agrotehnici, rokovima setve i proseku padavina, informisano je 95 pr...


  (Jun 05, 2017)
 • Dana 08.06.2017. godine (četvrtak), PSSS Leskovac organizuje tradicionalnu manifestaciju „DANI POLJA STRNIH ŽITA“ na oglednoj parceli u Pečenjevcu (opština Leskovac) sa početkom u 10:00 časova.
  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj manifestaciji.


  Koordinator ogleda: Jelena Stojiljković, savetodavac za ratarstvo i povrtarstvo

   

  Pozivnica

   

  Izvor: PSSS Leskovac

  ...

  (Jun 02, 2017)
 • Dana 06.06.2017.godine( utorak), PSSS Mladenovac organizuje tradicionalnu manifestaciju DANI POLJA STRNIH ŽITA na oglednom gazdinstvu Milentijević Nebojše u Rabrovcu (opština Mladenovac) sa početkom u 11h.
  Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane proizvođače da prisustvuju ovoj manifestaciji , kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja,
   
  Koordinator ogleda: Violeta Veličković, savetodavac za ratarstvo
   
  Pozivnicu možete preuzeti >ovde<

  Vodič kroz demoogled m...


  (Jun 01, 2017 08:14)
 • Dana 06.06.2017 godine, PSSS Čačak sa početkom u 11h održaće tradicionalnu manifestaciju Dan polja ozimih strnih žita  i soje na domaćinstvu Raković Simeona u Ljubićskoj Baluzi. Ogled je postavljen u oktobru 2016 godine i zasejano je 11 sorti pšenice, 3 sorte tritikalea i 5 sorti soje.

   

  Pozivnica

  Raspored sorti

   

  Izvor: PSSS Čačak

  ...

  (Jun 01, 2017 08:08)
 • Dana 07.06.2017. godine na parceli proizvođača Mitrović Zorana iz sela Bubanj, kod Niša sa početkom od 10 i 30, na parceli Bubanj selo-stari put za Leskovac, savetodavci PSSS Niš organizuju Dan polja strnih žita. Na pomenutoj manifestaciji proizvođači će moći da vide 34 sorte različitih vrsta strnih žita pet selekcionih kuća(NS sorte,  BC sorte, Delte, PKB Agroekonomik i KWS sorte strnih žita) U ogledu je  šest ozimih ječmova, pet sorti tritikalea, jedna raž, jedan ozimi ovas i i 21 sorta pšenice, Okupljanje proizvođača u 10 sati u prostorijama PSSS Niš-Leskovačka br.3 ili na parc...


  (Maj 30, 2017 11:44)
 • Dana 03.06.2017. godine, PSSS Padinska Skela organizuje DAN POLJA STRNIH ŽITA koji će se održati na oglednoj parceli PKB Korporacije , gazdinstvo "Pionir". Početak manifestacije zakazan je za 11 h 30 min.
  Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju ovoj tradicionalnoj manifestaciji.
  Koordinator Dana polja je Anka Kačarević.

  Pozivnica

  Izvor: PSSS Padinska Skela

  ...

  (Maj 29, 2017)
 • Dana 26.05.2017.god. PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizovala je  DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA  na Oglednom polju na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja (zaobilazni put oko Loznice, Lozničko Polje) sa početkom u 11:00 h. Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči domaćina prezentovan je sortiment i primenjena agrotehnika na sortnom ogledu gde su zastupljene 3 semenske kuće (NS, Delta agrar  i LG) sa ukupno 12 sorti pšenice, 4 sorte ozimog ječma, 2 sorte tritikalea, 1 sortom ovsa  i 1 sortom raži.  Na Danima polja ozimih strnih žita bilo je 38 prisut...


  (Maj 27, 2017 11:26)
 • Dana 26.05.2017. godine, PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica organizuje DAN POLJA OZIMIH STRNIH ŽITA na Oglednom polju (zaobilazni put oko Loznice, Lozničko Polje) sa početkom u 11:00 h. Ogledno polje se nalazi na parceli poljoprivrednog gazdinstva Duška Sladakovića iz Lozničkog Polja. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da posete naše Dane polja ozimih strnih žita, kako bi razmenili svoja iskustva i stekli nova saznanja. Pozivnicu sa programom Dana polja ozimih strnih žita možete preuzeti u prilogu.
  Koordinator ogleda: Milica Popadić, savetodavac za ratarstvo...


  (Maj 22, 2017)
 • Predstavnici PSSS Novi Pazar, Mladenovac i Jagodina u organizaciji Instituta za primenu nauke u poljoprivredi iz Beograda, 04.03.2017. godine, organizovali su posetu minimlekarama na području AP Vojvodine, za individualne poljoprivredne proizvođače sa područja delokruga rada ove tri službe. Zainteresovani poljoprivrednici imali su prilike zahvaljujući predstavnicima IPN-a iz Beograda prof. dr. Anke Popović, dr Rada Jovanovića i Borisa Berisavljevića, koji su i inicijatori osnivanja ovih minimlekara uz podršku Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredin...


  (Mart 07, 2017 21:23)
 • Дана 02.03.2017 са почетком у 10 часова у Сали за едукације Института за примену науке у пољопривреди Београд одржан је састанак пољопривредних саветодаваца из области сточарства свих ПССС који ће бити ангажовани на саветодавном модулу „Повећање квалитета млека применом добре хигијенске праксе на пољопривредним газдинствима“ са след...


  (Mart 03, 2017 18:55)