Podsticaji po košnici pčela u 2022. godini

Više
04 apr 2022 10:33 #50149 od Stamenković Saša
Pčelari i ove godine, od 15. aprila do 31. maja, podnose zahteve za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela Upravi za agrarna plaćanja MPŠV-a.
Zahtev koji se popunjava na propisanom obrascu može se odštampati na sajtu uprave, a poljoprivredni proizvođači mogu se javiti poljoprivrednim, stručnim i savetodavnim službama u svojim gradovima kako bi dobili potrebnu pomoć savetodavaca u popunjavanju zahteva.
U skladu sa aktuelnom politikom vlade u oblasti digitalizacije, direktno podnošenje zahteva u elektronskom obliku je moguće, preko e-uprave, ali u ovom slučaju procedura je nešto komplikovanija, s obzirom na to da pčelari moraju imati računarsko znanje i aktiviran elektronski potpis na ličnoj karti.
Uslov za ostvarivanje podsticaja po košnici imaju poljoprivredni proizvođači koji se bave pčelarstvom, odnosno koji imaju najmanje 20 košnica, a najviše 1000 upisanih u Registru poljoprivrednih gazdinstava.
Redovnim oktobarskim i aprilskim pregledima, kojima se utvrđuje promena stanja u pčelinjaku i prijavljuje Upravi za trezor u roku od najviše 30 dana, stiču se uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje od 800 dinara po košnici.

Saša Stamenković, diplomirani inženjer poljoprivrede za ekonomiku

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.431 sekundi
Powered by Kunena Forum