Potrebna dokumenta za registraciju objekata za držanje,uzgoj i promet životinja

Više
29 jul 2021 14:00 #46734 od Anđelković Stefanija
Za podsticaje koji se odnose na investicije za proizvodnju ovčijeg i kozijeg mleka, zatim za investicije koje se odnose na proizvodnju mesa kao i konzumnih kokošijih jaja, objekti moraju biti upisani Registar objekata, odnosno Registar odobrenih objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo,

Dokumenta potrebna za podnošenje zahteva za upis objekata u Registar objekata – farme papkara, svinja, kopitara, živine, divljači i puževa i ostalih životinja za uzgoj su:
1. Zahtev za upis u Registar objekta odnosno za upis u registar odobrenih objekata za držanje, uzgoj i promet životinja se podnosi na Obrascu, propisanom Pravilnikom o registraciji, odnosno odobravanju objekata za uzgoj, držanje i promet životinja (Obrazac možete preuzeti na sledećoj njeb aresi: www.vet.minpolj.gov.rs/ , ili lično u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Kragujevac).
2. Ovaj Obrazac/Zahtev se podnosi na sledeću adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za veterinu, ul. Omladinskih brigada 1, 11070 Novi Beograd
3. Originalna uplatnica ili u slučaju elektronskog plaćanja (E-banking), dostaviti izvod sa poslovnog računa stranke. (Uplata od 1610,00 din (u prilogu), izuzev za kokoške nosinje 1610,00 + 4270,00din.)
4. Izdavanje rešenja - po prijemu pravilno popunjenog zahteva izdaje se Rešenje o upisu objekta u Registar objekata, bez prethodne kontrole od strane veterinarske inspekcije.

Važna napomena: Kontrola objekata od strane veterinarske inspekcije vrši se na osnovu analize rizika, nasumičnim izborom mesta kontrole i po prijavi o postupanju suprotno Zakonu o veterinarstvu, odnosno Zakonu o dobrobiti životinja.

Zahtev za upis u Registar objekata, odnosno Registar odobrenih objekata se podnosi na istom obrascu i to čitljivo velikim štampanim slovima, a nepotrebno precrtati.


dipl.inž.poljoprivrede, savetodavac za agroekonomiju, Stefanija Anđelković
Prilozi:

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.372 sekundi
Powered by Kunena Forum