IPARD podsticaji za ruralni turizam – Objavljen prvi Javni poziv

Više
16 jun 2020 20:10 #41646 od Petrović Snežana
IPARD podsticaji za ruralni turizam – Objavljen prvi Javni poziv
Objavljen je prvi Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.
IPARD podsticaji utvrđuju se u procentualnom iznosu do 65 % vrednosti prihvatljivih troškova investicije, umanjenom za iznos poreza na dodatu vrednost.
Korisnik IPARD podsticaja može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od najmanje 5.000 evra, a najviše 300.000 evra po zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost investicije.
Podnosilac zahteva po ovom Javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz Liste prihvatljivih investicija i troškova za Prvi javni poziv za Meru 7.
Korisnik može da ostvari ukupan iznos IPARD podsticaja u vrednosti do 400.000 evra i to kroz najviše tri projekta u periodu sprovođenja IPARD programa.
Pravo na IPARD podsticaje ostvaruje lice upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao komercijalno i nalazi se u aktivnom statusu, i to:
1) fizičko lice – nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
2) preduzetnik;
3) privredno društvo koje je razvrstano u mikro ili malo pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo.
Postupak za ostvarivanje prava na IPARD podsticaje pokreće se podnošenjem zahteva za odobravanje projekta na osnovu Javnog poziva koji raspisuje ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja
Rok za podnošenje zahteva je od 1. jula do 1. oktobra 2020. godine.
Petrović Snežana
PSSS Smederevo

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.370 sekundi
Powered by Kunena Forum