Шта после рока предвиђеним за упис у виноградарски регистар

Više
21 nov 2019 10:31 #39271 od Tonić Dejan
Законом о вину је предвиђена обавеза уписа у Виноградарски регистар свих правних, односно физичких лица и предузетника који производе грожђе намењено промету, а имају више од 10 ари под виновом лозом. Ова обавеза се такође односи и на виноградаре који имају мање од 10 ари винограда, а своје грожђе стављају у промет.
Упис у Регистар врши се на основу захтева који подноси правно лице, предузетник, односно физичко лице некој од најближих канцеларија Стручне организације за вођење Виноградарског регистра „Центра за виноградарство и винарство Ниш“ према седишту произвођача грожђа- правног лица, односно предузетника, односно пребивалишту произвођача грожђа- физичког лица.
Значај уписа у виноградарски регистар је између осталог и промовисање наше земље са свим специфичностима које поједини њени крајеви тј виноградарски рејони носе и да наша вина, а пре свега вина са географским пореклом, постану препознатљива на светском тржишту.
Контакт особа: Злата Видановић Адреса: Колонија ЕИ бр. 6, 18116 Ниш, телефон/фах: 018/4541-128 и 018/4541-023,е-маил: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Промену података о годишњој производњи грожђа са родних виноградарских парцела, произвођач пријављује Министарсву (Канцеларији за виноградарство) сваке године након бербе, а најкасније до 15. новебра.
ПСС Прокупље је контактирала Центар за виноградарство у Нишу и добили смо информацију да и након истека рока за који је предвиђена пријава података се може уписивати, мењати или допуњавати подаци у вези виноградарских парцела за текућу годину.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.261 sekundi
Powered by Kunena Forum