Упис у Виноградарски регистар

Više
08 okt 2019 08:10 - 08 okt 2019 08:14 #38890 od Koprivica Radmila
Сви произвођачи који су упсани у Регистар пољопривредних газдинстава, а имају парцеле под виновом лозом у складу са Законом о вину имају обавезу уписа у Виноградарски регистар.
Упису у Виноградарски регистар подлежу сва физичка, правна лица и предузетници који обрађују 10 ари или више винограда. Од регулативе нису изузети ни виноградари који обрађују мање од 10 ари, а своје грожђе стављају у промет.
Зашто је потребно уписати се у Виноградарски регистар :
 Да би могли да остваримо право на субвенције од стране МПЗЖС
 Да би могли да остваримо право на кредите
 Неизбежан услов да би вино могло да добије ознаку географског порекла
Упис у Виноградарски регистар остварује се подношењем попуњеног Захтева за упис у виноградарски регистар – Образац ВВ1. Образац се може добити у Управи за тезор или скинути са сајта Министарства пољопривреде www.mpvš.gov.rs
Попуњен Захтев се предаје најближој филијали Управе за трезор или Канцеларији центра за виноградарство.
Најједноставније је, а то је уједно и препорука Канцеларије центра за виноградарство Београд да се попуњен Захтев пошаље поштом (препорученом пошиљком), на адресу Канцеларије:
Канцеларија центра за виноградарство
Булевар Краља Александра 84
11070 Нови Београд , поштански фах 32
Канцеларија центра за виноградарство Београд покрива јужнобанатски, мачвански, колубарски рејон и град Београд, значи све општине на којима ради ПССС Младеновац.
Уз попуњен образац треба предати следећу документацију:
- Документ којим се доказује право својине на катастарској парцели на којој је виноград или Уговор о закупу или коришћењу ако подносилац није власник парцеле.
Произвођачи који имају недоумица око уписа могу се обратити најближој Канцеларији цента за воноградарство, за произвођаче са нашег подручја то је Канцеларија у Београду. Контакт особа у центру је Иван Додок, телефон:060/6010-191, е-маил: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. или Пољопривредној саветодавној стручној служби.
Регистар се уписују и промене података: произвођач грожђа сваку промену података уписаних у Регистар пријављује Министарству у року од 15 дана од настале промене.
Сада је и прави моменат да подсетимо да - промену података о годишњој производњи грожђа са родних виноградарских парцела, произвођач пријављује Министарсву (Канцеларији за виноградарство) сваке године након бербе, а најкасније до 15. новебра.Принос грожђа се пријављује на ВВ обрасцу- страна 3 – Подаци о годишњој производњи грожђа.

Радмила Копривица дипл.инг
Last edit: 08 okt 2019 08:14 by Koprivica Radmila.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.354 sekundi
Powered by Kunena Forum