Muskat hamburg-Večnost

Više
22 feb 2018 10:29 #31769 od Marković Boban
Na našim terenima privredno jedna od najznačajnijih sorti vinove loze. Karakteriše se veoma intezivnim muskatnim mirisom i ukusom, za jelo jako prijatno i osvežavajuće sa širom odnosno sokom koji je bezbojan. Odlikuje se dobrom transpotabilnošću i mogućnošću čuvanja u hladnjačama do dva meseca. Od ove sorte se može preradom dobiti veoma prijatno muskatno obojeno u tipu rozea vino kao i muskatna lozovača.
Sorta se karakteriše bujnim čokotom na kome se nalaze lastari osrednje debljine, zatvoreno crvenkaste boje sa internodijama srednje dužine. List može da bude trodelan ili petodelan, srednje veličine i malo izdužen. Površina mu je glatka, tamno zelene boje. Grozd je veliki i razganat, proseče mase 200-400 grama, obično rastresit sa dugom i drvenastom peteljkom. U grozdu se nalaze ovalne i neujednačene bobice sa dosta pepeljka.
Ova sorta sazreva krajem avgusta i početkom septembra, karakteriše se dugom probirnom berbom i do polovine oktobra sa dobrim prinosom koji može u zavisnosti od primenjene agrotehnike da se kreće i do 20.000 kg/ha. Odgovaraju joj rastresita, propusna i karbonantna zemljišta. Prilično je otporna na niske temperature, pa čak i do -25 kao i na plamenjasču,pepelnicu i botritis. KAO SORTI HVALA JOJ ŠTO POSTOJI

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.357 sekundi
Powered by Kunena Forum