Osnovni podsticaji u poljoprivredi u biljnoj proizvodnji u 2018. godini

Više
13 mar 2018 13:07 - 13 mar 2018 13:22 #32087 od Stamenković Saša
Stamenković Saša je napravio novu temu: Osnovni podsticaji u poljoprivredi u biljnoj proizvodnji u 2018. godini
Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2018. godini počelo je 1. marta i trajaće do 30. aprila.
I ove godine, poljoprivredni proizvođači će dobiti 4000 dinara po hektaru.
Novina je da regres za đubrivo, odnosno subvencije za repromaterijal neće više biti posebno isplaćivani s obzirom na to da se naša agrarna politika usklađuje sa agrarnom politikom Evropske unije, a prema kojoj se ovaj vid podsticaja ne prepoznaje.
Pravo na podsticaje ostvaruje se podnošenjem zahteva Ministarstvu finansija i privrede, odnosno Upravi za trezor jednom godišnje.
Formular sadrži pored podataka o nosiocu poljoprivrednog gazdinstva i informacije o zasejanim (ili zasađenim) kulturama po šifri, nazivu i površinama (pojedinačno i zbirno), koje su prijavljene u Registru poljoprivrednih gazdinstava.
Uprava za trezor utvrđuje ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje upoređivanjem podataka iz zahteva sa podacima u Registru poljoprivrednih gazdinstava. Nakon provere, odobrava se isplata, odnosno daje se nalog za prenos novčanih sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva.

Saša Stamenković, dipl. ing.
Poslednja izmena: 13 mar 2018 13:22 od Stamenković Saša. Razlog: Slovne greške

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.511 sekundi