Drugi javni poziv za IPARD podsticaje

Više
11 jan 2019 12:28 #35700 od Miljković Mira
Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede raspisalo je drugi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije za fizičku imovinu, koja se tiče prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva raspisan 18. decembra 2018. godine do 11. marta 2019 godine.
Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije. Obuhvaćeni su sektor mleka, mesa, voća i povrća i zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.
Po ovom javnom pozivu opredeljena su sredstva u iznosu 3,525 926 538 dinara , a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.
Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalan podsticaj u okviru sektora voća i povrća i sektoru mesa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i do 2 miliona evra.
Za izgradnju i rekonstrukciju objekata u sektoru povrća i voća neće biti kriterijuma o dobrobiti životinja.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.384 sekundi
Powered by Kunena Forum