Poslovni plan

Više
20 nov 2018 10:13 #34992 od Fildžanović Bojana
Fildžanović Bojana je napravio novu temu: Poslovni plan
Obavezan deo za podnosioce zahteva za odobravanje projekta je poslovni plan. To je pisani dokument na osnovu koga se ocenjuje opravdanost ulaganja u Vašu ideju. U njemu se detaljno prikazuje proizvodnja,svi troškovi i investicije,kao i izvori finansiranja. Tako je potrebno navesti plan prodaje i prihoda na osnovu koga se obračunavaju podaci za ocenu istog. Postoje dve vrste poslovnog plana i to :
- za investicije do 50000 evra – jednostavan poslovni plan
- za investicije preko 50000 evra – složen poslovni plan.
Obrazac sa uputstvom za pripremu jednostavnog poslovnog plana se nalazi na internet prezentaciji UAP u prilogu 4 a za složen u prilogu 5.
Poslovni plan ima propisanu formu koja se mora zadovoljiti. Popunjava se odgovarajući obrazac koji je sastavni deo konkursne dokumentacije i dostavlja u štampanom obliku uz prijavu i elektronski. Sve tabele poslovnog plana moraju da imaju isti broj godina. To je ekonomski vek trajanja projekta i nemože biti kraći od 5 godina.
Poslovi plan se može izraditi samostalno bez troškova,a može ga sastaviti i konsultant koji će za svoju uslugu izdati račun na osnovu kojeg ćete tražiti podsticaj.
Dipl.ing. zaštite bilja Bojana Filidžanović,PSSS Negotin

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.380 sekundi