Evidentiranje stvarnog vlasnika registrovanog subjekta u Centralnu evidenciju

Više
23 jan 2020 09:09 #39985 od Petrović Duška
Postojeći registrovani subjekti su, u skladu sa Izmenama i dopunom Zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, usvojenim 23 decembra 2019 godine, dužni da evidentiraju podatke o stvarnom vlasniku u Centralnu evidenciju najkasnije do 31. januara 2020. godine.
Registrovani subjekti elektronski treba da unesu podatke u Centralnu evidenciju stvarnih vlasnika, a ovu obavezu treba da izvrše zastupnici u privrednim društvima i društvima u likvidaciji, zadrugama, ograncima stranih privrednih društava, i poslovnim udruženjima, fondacijama, zadužbinama, ustanovama i stranim predstavništvima privrednih društava. Ova evidencija je za registrovane subjekte besplatna.
Ostali organi (Poreska uprava , Uprava za sprečavanje pranja novca, inspekcijski organi i sl.) podnose zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv postojećih pravnih lica i njihovih zastupnika ako u toku redovnog nadzora poslovanja registrovanog subjekta utvrde da je evidentiran pogrešan podatak o stvarnom vlasniku ili registrovani subjekat nema, odnosno ne čuva, odgovarajuće tačne i ažurne podatke i dokumenta, na osnovu kojih je evidentirao stvarnog vlasnika.
Izvor:https://www.apr.gov.rs/

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.630 sekundi
Powered by Kunena Forum