Бистрење и стабилизација вина

Više
21 okt 2019 11:46 #38993 od Andrejić Igor
Andrejić Igor je napravio novu temu: Бистрење и стабилизација вина
Спонтано бистрење вина је спор и дуготрајан процес. Да би се убрзао и применио у тренутку када је то за неко вино најпогодније, примењују се различита средства. Пре него што се вино флашира, неопходно је предузети одговарајуће мере ради његовог бистрења и стабилизације, како би се предупредила појава накнадног замућења и талога.
Средство за бистрење треба да буде такво да његов талог има већу специфичну тежину након коагулације од вина које се бистри, и само такво бистрење може бити успешно. Ацидитед вина има утицаја на квалитет бистрења због промене електричног набоја вина при екстремно високим или ниским вредностима ацидитета. Бистрење екстрактних и вина са заосталим шећером је теже. Вино које се бистри мора бити у стању мировања; сви микробиолошки процеси морају бити завршени, у супротном ефекат третмана није задовољавајући.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.431 sekundi