ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA U OKVIRU 14. SEMINARA PSSS 2022

Održana je svečana Akademija povodom jubileja, 100 godina od razvoja poljoprivrednog savetodavstva u Srbiji. Akademija je održana u okviru 14. Seminara Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije u 2022. godini u organizuji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi Beograd, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine i Centrom za usavršavanje poljoprivrednih savetodavaca i proizvođača Novi Sad. Svečana Akademija održana je 13. decembra 2022. godine u hotelu „Zepter“, a Seminar će trajati do 15. decembra 2022. godine u hotelu „Fontana“ Vrnjačka Banja.

Svečanu Akademiju otvorila je gospođa Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Tokom Svečane Akademije, gospodin Aleksandar Bogićević, pomoćnik ministarke poljoprivrede i dr Rade Jovanović, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi, uručili su najzaslužnijim predstavnicima domaćih i međunarodnih institucija i pojedinaca povelje u znak priznanja za izuzetan doprinos razvoju savetodavstva i poljoprivrede Republike Srbije. U ime svih dobitnika zahvalio se prof. dr Dušan Živković, dekan Poljoprivrednog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Svečanoj Akademiji prisustvovali su predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti, Ambasada Kraljevine Holandije i Republike Kanade, SAD, FAO, Ministarstva poljoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Privredne komore Srbije, Mreže savetodavnih službi jugoistočne Evrope (SEASN), Evropskog foruma poljoprivrednih savetodavaca (EUFRAS), fakulteta i instituta, predstavnici opština i udruženja poljoprivrednih proizvođača i drugi brojni gosti.

Obeležavanje jubileja oplemenila je i postavka izložbe, tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda.

 

 

 

 

 

Izvor: IPN