NAJAVA SVEČANE AKADEMIJE I SEMINARA PSSS 2022

Svečanu Akademiju i Seminar Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije u 2022. godini organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i Institut za primenu nauke u poljoprivredi Beograd, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine i Centrom za usavršavanje poljoprivrednih savetodavaca i proizvođača Novi Sad. Svečana Akademija biće održana 13. decembra 2022. u hotelu „Zepter“ Vrnjačka Banja, a Seminar 14 i 15. decembra 2022. u hotelu „Fontana“ Vrnjačka Banja.

Moto ovogodišnjeg seminara na kome će biti obeležen jubilej 100 godina razvoja poljoprivrednog savetodavstva je „Prvih sto godina“.

U fokusu skupa biće teme iz oblasti savetodavnog rada, iskustva, preporuke, primeri dobre prakse, efikasnijeg i preciznijeg korišćenja resursa. Na skupu će biti predstavljene i druge aktuelne teme od značaja za unapređenje savetodavnog rada i poljoprivrede Srbije. Učešće u radu uzeće i predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti-SANU Odbor za selo, Ambasada Kraljevine Holandije i Ambasada Republike Kanade u Beogradu, Mreže savetodavnih službi Jugoistočne Evrope (SEASN), Evropski forum poljoprivrednih savetodavaca (EUFRAS) i drugih značajnih institucija.

Pozivamo vas da Akademiju pratiti i preko linka koji će biti postavljen na portalu Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Republike Srbije www.psss.rs, na dan održavanja skupa. Pozivnicu možete preuzeti ovde.

Obeležavanje jubileja oplemeniće i izložba, tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda.

Izvor: IPN