Poseta Ministra Nedimovića Krajini

On Decembar 03, 2017
At Negotin
Categories: Dogadjanja
Hits: 390

Dana 03.12.2017.godine,  u radnoj poseti Negotinu i Krajinskim poljoprivrednicima i Udruženjima poljoprivrednika, bio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gospodin Branislav Nedimović. Ministar Nedimović je, u pratnji predsednika Opštine Negotin i načelnika Borskog upravnog okruga, prvo obišao Društvo pčelara Hajduk Veljko iz Negotina. U konstruktivnom razgovoru, Krajinski pčelari su upoznali Ministra sa svojim radom i planovima u narednom periodu, a resorni Ministar je upoznao pčelare sa prestojećim aktivnostima i merama koje će sprovesti Ministarstvo poljoprivrede u narednom periodu, vezanim za dalji razvoj pčelarstva u Srbiji.

Nakon sastanka sa pčelarima, Ministar Nedimović je prisustvovao manifestaciji Dani jabuke u selu Karbulovu, koju po osmi put organizuju mesna zajednica Karbulovo, Udruženje Voćar iz istoimenog sela i PSSS Negotin pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Negotin.

Nakon posete Krajinskim voćarima, Ministar Nedimović je obišao poljoprivredno gazdinstvo Vladejić Danijela, pionire proizvodnje lešnika u Krajini, koji na obroncima Dušanovačkog brda imaju zasad lešnika na površini od 18 ha. Vladejići se, sem proizvodnje, na svom gazdinstvu bave i preradom lešnika.

 

Svoju jednodnevnu radnu posetu Negotinu i Krajini, Ministar Nedimović je završio posetom selu Rogljevo i Rogljevačkim pivnicama. Tom prilikom održao je i sastanak sa poljoprivrednicima koji se bave proizvodnjom vina i seoskim turizmom.

 

 

Izvor: PSSS Negotin