Objava: PREDAVANJE-PSSS Smederevo

On Novembar 07, 2019
Posted by PSSS Smederevo
Hits: 10
Dana 07.11.2019. godine, sa početkom u 11:00 održana je predavanje, mesto Drugovac , opština Smederevo - grad, Gazdinstvo Petrović Gorana sa temama:
1. 11:00 do 11:45 Jačanje konkurentnosti kroz podizanje standarda u primarnoj proizvodnji voća i povrća , savetodavac Boban Marković
2. 11:45 do 12:30 Jesenja zaštita voćaka , savetodavac Žaklina Mladenović

Prisutnim poljoprivrednim proizvođačima je ukazano da jačanje konkurentnosti podrazumeva podizanje njihove svesti da moraju svoje postojanje da baziraju na udruživanju, zajedničkom nastupu na tržištu i da moraju da podižu kvalitet i kvantitet svojih proizvoda. Pošto su predavanju prisustvovali isključivo voćari ukazano im je i na praćenje trendova u pogledu kako voćnih vrsti tako i sorata, pakovanju u atraktivniju i uniformniju ambalažu kao i na poboljšanje čuvanja njihovih proizvoda uz obavezno uvođenje standarda. Koleginica Žaklina Mladenović im je ukazala na značaj tkz. plavog ili jesenjeg prskanja bakarnim preparatima kao osnov smanjenja infektivnog potencijala prezimljujućih formi biljnih bolesti. Predočeno im je najoptimalnije vreme kod pojedinih voćnih vrsti za obavljanje ove tretmana..
Koordinator: Boban Marković


Izvor: PSSS Smederevo