Obeležavanje predmeta investicije u okviru IPARD programa

Više
30 dec 2019 08:17 #39807 od Nedeljković Siniša
Sva ulaganja koja su sufinansirana u okviru IPARD programa treba da sadrže informacije o ulozi, odnosno sufinansiranju od strane Evropske unije, tj. IPARD programa.
Označavanje investicije je obaveza primaoca u informisanju javnosti o ulozi Evropske unije u sprovođenju IPARD programa, ali i promociji pozitivnog doprinosa Evropske unije i nacionalnih fondova za ruralni razvoj u Srbiji.
Postupak označavanja investicije definisan je Sektorskim sporazumom između Republike Srbije i Evropske komisije o mehanizmima primene finansijske pomoći Evropske unije pod instrumentom za pretpristupnu pomoć u oblasti podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju (IPARD) i Uredbom o sprovođenju Evropske komisije (EU9 821/2014.Uputstva za korisnike vezane uz mere informisanja i vidljivosti projekata sufinansiranih u okviru IPA fondova, zasnivaju se na priručniku Komunikacija i vidljivost za spoljne aktivnosti Evropske komisije i na uredbi Evropske komisije 1974/2006.
Dobijanjem rešenja o dodeli bespovratnih sredstava, korisnik ujedno prihvata da njegove informacije kao nosioca projekta, nazivu projekta kao i iznosu javnog sufinansiranja projekta budu javno objavljene. Tokom sprovođenja operacije, primalac obaveštava javnost o podršci dobijenoj iz fondova.
Obaveze korisnika su u odnosu na iznos javne podrške.
Siniša Nedeljković dipl.ing.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.353 sekundi
Powered by Kunena Forum