IPARD - mera 7

Više
05 feb 2019 09:42 #36026 od Nešić Bojana
Nešić Bojana je napravio novu temu: IPARD - mera 7
Mera 7 je mera u okviru IPARD programa koja je najavljena za 2019. godinu. Ova mera ima za cilj podizanje nivoa diversifikacije i razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima sa mogućnošću otvaranja novih radnih mesta. To može dovesti do povećanja prihoda farmi i domaćinstva, ali i uticati na poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima i na taj način može uticati na smanjenje raseljavanja ruralnih područja.

Investicije se odnose na:

- ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga, kao što su sobe, restorani i slični objekti,
- ulaganje u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje objekata za rekreaciju, igranje, turističkih kampova,
- poboljšanje objekata na otvorenom (za jahanje, ribolov u unutrašnjim vodama, biciklizmu, tematskih staza)
- troškovi marketinga, kao što su štampanje propagandnog materijala, stvaranje/održavanje sajta.

Korisnici mogu biti registrovani poljoprivrednici ili članovi poljoprivrednog gazdinstva koji se bave poljoprivrednim ili nepoljoprivrednim aktivnostima na selu. Takođe, korisnici sredstava IPARD-a u okviru mere 7 mogu biti i mikro i mala privatna pravna lica (koja su osnovana ili rade u ruralnim područjima) i pravna lica (ako se podržane investicije tj.aktivnosti nalaze u ruralnim područjima).

Specifični kriterijum prihvatljivosti za ruralni turizam je da je maksimalan broj ležajeva ograničen na 30 ležajeva po registrovanom korisniku.

Iznos donacija od vrednosti ukupnih investicija iznosi do 65% vrednosti investicije. Minimalni iznos povraćaja sredstava je 5.000 evra a maksimalni iznos povraćaja sredstava je čak 300.000 evra.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.645 sekundi