Poljoprivredna savetodavna sluzba Ratarstvo Stocarstvo Vocarstvo Zastita bilja Ostali saveti

Обавештење - Физичка лица
Sreda 14 Decembar 2016 - 14:05:41
Обавештење о одлагању едукације за модул Добробит домаћих животиња


Едукација за модул Добробит домаћих животиња, планирана да се одржи 16. децембра 2016. године, одлаже се због недовољног броја учесника (14).

Сви заинтересовани за горе наведени модул могу се пријављивати и надаље, а едукација ће бити организована одмах по формирању групе.

Свим учесницима који су извршили уплату за термин 16. децембар 2016. године, уплата ће важити за нови термин одржавања едукације о којем ће бити обавештени.


Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење - Физичка лица
Sreda 14 Decembar 2016 - 14:05:27
Издавање Сертификата о завршеној едукацији/тренингу из области саветодавних послова у пољопривреди полазницима едукација
за физичка и правна лица


Полазници едукација за физичка и правна лица у 2015. и 2016. години, који су прикупили довољан број бодова за издавање Сертификата о завршеној едукацији/тренингу из области саветодавних послова у пољопривреди, према Правилнику о ближим условима за издавање лиценце за обављање саветодавних послова у пољопривреди („Сл. гласник РС“, 80/14, од 30.07.2014. године), могу се обратити Маријани Масловарић, на имејл адресу edukacije@ipn.co.rs или на телефон 011/329-14-43, ради добијања инструкција о даљим корацима потребним за издавање Сертификата.

Едукације у организацији Института за примену науке у пољопривреди одржане у периоду од 2010. до 2015. године, такође се бодују и то тако што сваки дан едукације носи по 2 бода

Правилнику о ближим условима за издавање лиценце за обављање саветодавних послова у пољопривреди
Списак едукација за физичка и правна лица 2015-2016

Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
ВАЖНО
Ponedeljak 28 Novembar 2016 - 08:37:26
ВАЖНО

Позив за пријављивање заинтересованих за едукације за све модуле (од 1 до 7),
 који су наведени оквиру обавештења о едукацијама за физичка и правна лица
је отворен све до пријаве довољног броја учесника за формирање групе.

Едукације ће бити организоване одмах по формирању групе.

Преглед пријављених учесника, по модулима, закључно са 28. новембар 2016. године
 
Р.бр. Назив едукације Број пријављених учесника
1 Мере очувања квалитета земљишта-ратарство 34
2 Добробит домаћих животиња 26
3 Мере очувања квалитета земљишта у засадима воћака и винове лозе 31
4 Интегрални системи заштите у производњи поврћа у заштићеном и полузаштићеном простору 33
5 Презентационе и комуникационе вештине у раду са произвођачима 28
6 Интерперсонална комуникација између саветодавца и пољопривредних произвођача 32
7 Израда бизнис планова за пољопривредна газдинства 12


Детаљније о модулима дато је у оквиру банера Едукације – физичка и правна лица.


 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење
Petak 25 Novembar 2016 - 12:26:55
ОДРЖАН СЕМИНАР ПОЉОПРИВРЕДНЕ САВЕТОДАВНЕ И
СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


У организацији Института за примену науке у пољопривреди, под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, од 14. до 16. новембра 2016. године, на Копаонику, одржан је Осми семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије.
Семинар је отворила проф. др Снежана Јанковић, директор Института за примену науке у пољопривреди. Присутнима су се обратили и проф. др Драган Гламочић, саветник Председника Владе Републике Србије, господин Зоран Јањатовић, помоћник Министра пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и господин Мартен Веген, аташе за пољопривреду Амбасаде Краљевине Холандије у Београду.
Циљ Семинара је континуирано усавршавање саветодаваца, размена мишљења и искустава у области саветодавства и пољопривреде, изналажења нових предлога и идеја за развој ПССС и за пружање што боље и ефикасније помоћи пољопривредним произвођачима, а све у складу са мотом овогодишњег скупа „У сусрет изазовима“.
Као наставак вишегодишње сарадње и овај Семинар реализован је уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије. Захваљујући међународној сарадњи на Семинару су уз врхунске стручњаке из наше земље учествовали и експерти из Италије, Немачке и Румуније, са којима смо поделили знања и разменили искуства.
На тродневном скупу било је присутно више од 300 учесника. Учесници Семинара били су представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, Амбасаде Краљевине Холандије и Амбасаде Републике Аустрије у Београду, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине, Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије, као и професори факултета, водећи стручњаци из научних института, пољопривредни произвођачи и гости из земље и иностранства.
У оквиру Семинара одржана је веома запажена изложба пољопривредних производа са додатом вредношћу под називом „Укуси мога краја“, са циљем да представимо производе који су настали као резултат сарадње ПССС са газдинставима и удружењима. Такође, организована је и изложба фотографија које су репрезентовале саветодавни рад свих саветодавних служби.
Током првог и трећег дана рад се одвијао у пленуму, док је други дан организован кроз паралелан рад у четири секције: ратарство, сточарство, воћарство и заштиту биља и FADN радионицу.
Кроз 45 предавања у пленуму и секцијама/радионици учесници су се упознали са актуелним темама из области саветодавства и пољопривредне струке. У оквиру Семинара одржана је и веома запажена и посећена панел дискусија о изазовима у производњи јагодичастог воћа и округли сто представника Министарства са директора ПССС.
На пленуму, првог дана, презентоване су активности Министарства пољопривреде и заштите животне средине у функцији развоја пољопривреде и активности сектора за рурални развој са посебним освртом на саветодавну службу. Аташе за пољопривреду холандске амабасаде представио је значај медијске промоције пољопривреде. Такође, представљен је пројекат Програм подршке руралном и регионалном развоју који реализују Министарство пољопривреде и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ), као и Национални репозиторијум за пољопривредно образовање, најновије методе групног рада саветодаваца са произвођачима и савремени алати за унапређење финансијских знања саветодаваца и произвођача.
Другог дана, рад се одвијао кроз паралелне секције за ратарство, сточарство, воћарство, заштиту биља и FADN. Садржаји секција су усклађени са актуелним темама у различитим областима пољопривредне производње, потребом унапређења групног рада са произвођачима и проценом потреба саветодаваца.
Посебан сегмент је Панел дискусија „Изазови у производњи јагодичастог воћа“ у оквиру секције за воћарство на којој су панелисти били господин Зоран Јањатовић, помоћник министра пољопривреде и заштите животне средине, господин Матрен Веген холандски аташе за пољопривреду, професор др Снежана Јанковић, директор Института за примену науке у пољопривреди, господин Стефан Тимерманс, експерт из Холандије и господин Божо Јоковић из удружења „Агро-ековоће“, као представник произвођача. Учесници панел дискусије били су саветодавци ПССС и произвођачи, а разматрана су питања у вези са савременим начинима производње, тржишним трендовима, као и трансфером знања, организацијама произвођача и другим актуелним питањима.
Трећег дана, рад на Семинару реализован је у пленуму, кроз неколико тематских блокова. Велики део садржаја посвећен је саветодавним активностима ПССС, уз активно учешће свих саветодаваца и анализи саветодавног рада у текућој години, сарадњи у области саветодавства у региону, едукацијама саветодаваца и учешћу служби у примењеним истраживањима.


1. Дан: Отварање и пленарна излагања


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj
 


Изложба традиционалних производа


Uvećaj

Uvećaj 


2. Дан: Радионице

Ратарство


Uvećaj 

Uvećaj 

Сточарство


Uvećaj 

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj


Воћарство


Uvećaj

Uvećaj


Додатне препоруке Стефана Тимерманса

Панел дискусија


Uvećaj

Uvećaj


Заштита биља


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj
 


FADN


Uvećaj

Uvećaj


3. Дан

Пленарна излагања и затварање семинара


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj
 


Такође, један део тема посвећен је повећању конкурентности пољопривредних газдинстава, са посебним освртом на сеоски туризам, органску производње, инвестирање и побољшање пласмана.

Презентације са семинара

Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење - Физичка лица
Sreda 23 Novembar 2016 - 09:04:47
ОБАВЕШТЕЊЕ
о одржавању едукација у децембру 2016. године


Током децембра 2016. године биће организоване едукације за следеће модуле:

Р.бр.
Назив едукације
Термин одржавања
1.Презентационе и комуникационе вештине
у раду са произвођачима
01.12.2016.
2.Интерперсонална комуникација
између саветодавца и пољопривредних произвођача
06.12.2016.
3.Интегрални системи заштите у производњи поврћа
у заштићеном и полузаштићеном простору
15.12.2016.
4.Добробит домаћих животиња
16.12.2016.

Едукација за све наведене модуле одржаће се у Институту за примену науке у пољопривреди, у термину од 10.00 до 17.00 часова. Окупљање учесника је у термину од 9:30 до 10:00 часова.

Сви пријављени за похађање едукација добиће упутства у вези регулисања обавезе котизације (на имејл) према следећем распореду:

Р.бр.
Назив едукације
Датум доставе предрачуна
Рок плаћања котизације
1.Презентационе и комуникационе вештине
у раду са произвођачима
23.11.2016.
28.11.2016.
2.Интерперсонална комуникација
између саветодавца и пољопривредних произвођача
25.11.2016.
01.12.2016.
3.Интегрални системи заштите у производњи поврћа
у заштићеном и полузаштићеном простору
1.12.2016.
7.12.2016.
4.Добробит домаћих животиња
2.12.2016.
9.12.2016.

Пријава учесника за модуле, по специјалностима:
1.    Презентационе и комуникационе вештине у раду са произвођачима – све специјалности
2.    Интерперсонална комуникација између саветодавца и пољопривредних произвођача - све специјалности
3.    Интегрални системи заштите у производњи поврћа у заштићеном и полузаштићеном простору – заштита биља, ратарство и повртарство, мелиорације, општи смер, агроекономија.
4.    Добробит домаћих животиња – сточарство, општи смер, агроекономија.

Сви заинтересовани за похађање модула, а који се нису пријавили до 23. новембра 2016., могу се пријавити у наредном периоду. Уколико неко од пријављених учесника до рока предвиђеног за уплату котизације не изврши обавезу, места ће се попуњавати према редоследу пријава за едукацију.

За додатне информације можете се обратити др Наташи Толимир (011 2751 622, 064 8435 305).

Термини едукација за Модуле Мере очувања квалитета земљишта – ратарство и Мере очувања квалитета земљишта у засадима воћака и винове лозе, биће објављени по усаглашавању са предавачима.


Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Idi na stranu       >>  
Render time: 1.3574 sec, 0.9011 of that for queries.