Poljoprivredna savetodavna sluzba Ratarstvo Stocarstvo Vocarstvo Zastita bilja Ostali saveti

Обавештење - Правна и физичка лица
Ponedeljak 30 Januar 2017 - 13:42:22
ОБАВЕШТЕЊЕ
о одржавању едукација за модуле
Мере очувања квалитета земљишта у засадима воћака и винове лозе
и
Мере очувања квалитета земљишта – ратарство


Едукација за модул Мере очувања квалитета земљишта у засадима воћака и винове лозе одржаће се 10. фебруара 2017. године. Сви пријављени за похађање едукације, од дана објаве информације о едукацији до 30. јануара 2017. године, на имејл ће 01. фебруара 2017. године. добити упутства у вези регулисања обавезе котизације. Рок за уплату котизације је 06. фебруар 2017. године.

Едукација за модул Мере очувања квалитета земљишта – ратарство одржаће се 14. фебруара 2017. године. Сви пријављени за похађање едукације, од дана објаве информације о едукацији до 30. јануара 2017. године, на имејл ће 03. фебруара 2017. године. добити упутства у вези регулисања обавезе котизације. Рок за уплату котизације је 09. фебруар 2017. године.

Едукације за оба горе наведена модула одржаће се у Институту за примену науке у пољопривреди, у термину од 9.30 до 17.00 часова.

Група (до 35 учесника) попуњаваће се пријављеним после 30. јануара 2017. године према редоследу пријављивања.
У случају да и после попуњавања групе постоји интересовање за похађање едукације формираће се нова група и дефинисати нови термин одржавања.

За додатне информације можете се обратити др Наташи Толимир (064 8435 305) или др Славици Чолић (011 2751 622 и 064 843 5308).


Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
ВАЖНО
Utorak 17 Januar 2017 - 08:37:00
ВАЖНО

Позив за пријављивање заинтересованих за едукације за све модуле (од 1 до 7),

 који су наведени оквиру обавештења о едукацијама за физичка и правна лица је отворен све до пријаве довољног броја учесника за формирање групе.

Едукације ће бити организоване одмах по формирању групе.
Преглед пријављених учесника, по модулима, закључно са 06. фебруар 2017. године
 

Р.бр.

Назив едукације
Број пријављених учесника
1 Мере очувања квалитета земљишта-ратарство 34
2 Добробит домаћих животиња 18
3 Мере очувања квалитета земљишта у засадима воћака и винове лозе 32
4 Интегрални системи заштите у производњи поврћа у заштићеном и полузаштићеном простору 4
5 Презентационе и комуникационе вештине у раду са произвођачима 8
6 Интерперсонална комуникација између саветодавца и пољопривредних произвођача 15
7 Израда бизнис планова за пољопривредна газдинства 22


Пријава учесника едукација по специјалностима:
1. Мере очувања квалитета земљишта – ратарство: ратарство и повртарство, заштита биља, мелиорације.
2. Добробит домаћих животиња – сточарство
3. Мере очувања квалитета земљишта у засадима воћака и винове лозе – воћарство и виноградарство, заштита биља, мелиорације.
4. Интегрални системи заштите у производњи поврћа у заштићеном и полузаштићеном простору – заштита биља, ратарство и повртарство, мелиорације.
5. Презентационе и комуникационе вештине у раду са произвођачима – све специјалности.
6. Интерперсонална комуникација између саветодавца и пољопривредних произвођача - све специјалности.
7. Израда бизнис планова за пољопривредна газдинства – све специјалности.

Напомена:
Приликом пријаве учесника за поједине модуле, под ставком Обука/Семинар наведено је за коју специјалност је модул првенствено намењен, при чему учесници могу бити и других специјалности у зависности од садржаја модула, а према горе наведеном распореду.
Смер агроекономије може се пријавити на едукације за све модуле.
Заинтересовани који припадају областима које нису наведене у падајућем менију,  приликом пријаве треба да изаберу опцију остало и биће контактирани у циљу дефинисања могућности похађања едукација за поједине модуле.

Детаљније о модулима дато је у оквиру банера Едукације – физичка и правна лица.


 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење - Физичка лица
Sreda 14 Decembar 2016 - 14:05:41
Обавештење о одлагању едукације за модул Добробит домаћих животиња


Едукација за модул Добробит домаћих животиња, планирана да се одржи 16. децембра 2016. године, одлаже се због недовољног броја учесника (14).

Сви заинтересовани за горе наведени модул могу се пријављивати и надаље, а едукација ће бити организована одмах по формирању групе.

Свим учесницима који су извршили уплату за термин 16. децембар 2016. године, уплата ће важити за нови термин одржавања едукације о којем ће бити обавештени.


Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење - Физичка лица
Sreda 14 Decembar 2016 - 14:05:27
Издавање Сертификата о завршеној едукацији/тренингу из области саветодавних послова у пољопривреди полазницима едукација
за физичка и правна лица


Полазници едукација за физичка и правна лица у 2015. и 2016. години, који су прикупили довољан број бодова за издавање Сертификата о завршеној едукацији/тренингу из области саветодавних послова у пољопривреди, према Правилнику о ближим условима за издавање лиценце за обављање саветодавних послова у пољопривреди („Сл. гласник РС“, 80/14, од 30.07.2014. године), могу се обратити Маријани Масловарић, на имејл адресу edukacije@ipn.co.rs или на телефон 011/329-14-43, ради добијања инструкција о даљим корацима потребним за издавање Сертификата.

Едукације у организацији Института за примену науке у пољопривреди одржане у периоду од 2010. до 2015. године, такође се бодују и то тако што сваки дан едукације носи по 2 бода

Правилнику о ближим условима за издавање лиценце за обављање саветодавних послова у пољопривреди
Списак едукација за физичка и правна лица 2015-2016

Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење
Petak 25 Novembar 2016 - 12:26:55
ОДРЖАН СЕМИНАР ПОЉОПРИВРЕДНЕ САВЕТОДАВНЕ И
СТРУЧНЕ СЛУЖБЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


У организацији Института за примену науке у пољопривреди, под покровитељством Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, од 14. до 16. новембра 2016. године, на Копаонику, одржан је Осми семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије.
Семинар је отворила проф. др Снежана Јанковић, директор Института за примену науке у пољопривреди. Присутнима су се обратили и проф. др Драган Гламочић, саветник Председника Владе Републике Србије, господин Зоран Јањатовић, помоћник Министра пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и господин Мартен Веген, аташе за пољопривреду Амбасаде Краљевине Холандије у Београду.
Циљ Семинара је континуирано усавршавање саветодаваца, размена мишљења и искустава у области саветодавства и пољопривреде, изналажења нових предлога и идеја за развој ПССС и за пружање што боље и ефикасније помоћи пољопривредним произвођачима, а све у складу са мотом овогодишњег скупа „У сусрет изазовима“.
Као наставак вишегодишње сарадње и овај Семинар реализован је уз подршку Амбасаде Краљевине Холандије. Захваљујући међународној сарадњи на Семинару су уз врхунске стручњаке из наше земље учествовали и експерти из Италије, Немачке и Румуније, са којима смо поделили знања и разменили искуства.
На тродневном скупу било је присутно више од 300 учесника. Учесници Семинара били су представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, Амбасаде Краљевине Холандије и Амбасаде Републике Аустрије у Београду, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине, Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије, као и професори факултета, водећи стручњаци из научних института, пољопривредни произвођачи и гости из земље и иностранства.
У оквиру Семинара одржана је веома запажена изложба пољопривредних производа са додатом вредношћу под називом „Укуси мога краја“, са циљем да представимо производе који су настали као резултат сарадње ПССС са газдинставима и удружењима. Такође, организована је и изложба фотографија које су репрезентовале саветодавни рад свих саветодавних служби.
Током првог и трећег дана рад се одвијао у пленуму, док је други дан организован кроз паралелан рад у четири секције: ратарство, сточарство, воћарство и заштиту биља и FADN радионицу.
Кроз 45 предавања у пленуму и секцијама/радионици учесници су се упознали са актуелним темама из области саветодавства и пољопривредне струке. У оквиру Семинара одржана је и веома запажена и посећена панел дискусија о изазовима у производњи јагодичастог воћа и округли сто представника Министарства са директора ПССС.
На пленуму, првог дана, презентоване су активности Министарства пољопривреде и заштите животне средине у функцији развоја пољопривреде и активности сектора за рурални развој са посебним освртом на саветодавну службу. Аташе за пољопривреду холандске амабасаде представио је значај медијске промоције пољопривреде. Такође, представљен је пројекат Програм подршке руралном и регионалном развоју који реализују Министарство пољопривреде и Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ), као и Национални репозиторијум за пољопривредно образовање, најновије методе групног рада саветодаваца са произвођачима и савремени алати за унапређење финансијских знања саветодаваца и произвођача.
Другог дана, рад се одвијао кроз паралелне секције за ратарство, сточарство, воћарство, заштиту биља и FADN. Садржаји секција су усклађени са актуелним темама у различитим областима пољопривредне производње, потребом унапређења групног рада са произвођачима и проценом потреба саветодаваца.
Посебан сегмент је Панел дискусија „Изазови у производњи јагодичастог воћа“ у оквиру секције за воћарство на којој су панелисти били господин Зоран Јањатовић, помоћник министра пољопривреде и заштите животне средине, господин Матрен Веген холандски аташе за пољопривреду, професор др Снежана Јанковић, директор Института за примену науке у пољопривреди, господин Стефан Тимерманс, експерт из Холандије и господин Божо Јоковић из удружења „Агро-ековоће“, као представник произвођача. Учесници панел дискусије били су саветодавци ПССС и произвођачи, а разматрана су питања у вези са савременим начинима производње, тржишним трендовима, као и трансфером знања, организацијама произвођача и другим актуелним питањима.
Трећег дана, рад на Семинару реализован је у пленуму, кроз неколико тематских блокова. Велики део садржаја посвећен је саветодавним активностима ПССС, уз активно учешће свих саветодаваца и анализи саветодавног рада у текућој години, сарадњи у области саветодавства у региону, едукацијама саветодаваца и учешћу служби у примењеним истраживањима.


1. Дан: Отварање и пленарна излагања


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj
 


Изложба традиционалних производа


Uvećaj

Uvećaj 


2. Дан: Радионице

Ратарство


Uvećaj 

Uvećaj 

Сточарство


Uvećaj 

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj


Воћарство


Uvećaj

Uvećaj


Додатне препоруке Стефана Тимерманса

Панел дискусија


Uvećaj

Uvećaj


Заштита биља


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj
 


FADN


Uvećaj

Uvećaj


3. Дан

Пленарна излагања и затварање семинара


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj
 


Такође, један део тема посвећен је повећању конкурентности пољопривредних газдинстава, са посебним освртом на сеоски туризам, органску производње, инвестирање и побољшање пласмана.

Презентације са семинара

Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Idi na stranu       >>  
Render time: 1.2793 sec, 0.8481 of that for queries.